LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Rase de pisici

12 rase de pisici

Pisicile sunt incadrate de obicei ca rase de pisici domestice sau de rase pure de pisici. Pisicile domestice nu au un istoric genealogic al descendenței lor, în timp ce pisicile de rasă au. Trei asociații principale recunosc pisicile de rasă: CFA, TICA și FIFe. CFA recunoaște 44 de rase de pisici, TICA recunoaște 58, iar FIFe recunoaște 43 de rase.

Rasele de pisici care nu sunt recunoscute de toate cele 3 asociații nu sunt la fel de frecvent întâlnite ca cele recunoscute.

Unele rase de pisici exista de foarte mulți ani și astfel si-au strâns foarte multi admiratori. Este posibil ca aceste rase să fi crescut în popularitate datorită unui film care a prezentat una dintre trăsăturile unice de personalitate sau aparițiile fizice care sunt greu de uitat.

12 Rase de pisici populare

Pisica siameza

Siameza este o rasa de pisici populară încă din secolul al XIX-lea. Această rasă de pisici își are originea în Thailanda (cunoscută anterior ca Siam). Siameza a ajutat la crearea multor alte rase, inclusiv Shorthair-ul oriental, Sphynx-ul și pisica de Himalaya.

Pisicile siameze au marcaje distincte numite „puncte” care sunt zonele colorate de pe față, urechi, picioare și coadă, dar este posibil ca unele pisici siameze să nu prezinte aceste puncte. Există, de asemenea, două tipuri de pisici siameze, una cu capul în formă de „măr” și corpul dolofan și una cu capul mai mare și corpul zvelt.

Filmul de animație Disney, „Doamna si vagabontul”, a prezentat pisicile siameze cântând o melodie. Demonstrand astfel nu doar inteligența acestei rase, ci și cât de vocale pot fi.

pisica siameza

Pisica persană

De asemenea, acesta rasa de pisici este recunoscută ca avand „ fața smucită”. Pisica persana are blana frumoasa si lunga. Acestea pot avea o varietate de culori și au față turtita în comparație cu majoritatea raselor de pisici. Unele descrieri ale rasei chiar afirmă că nasul nu are voie să iasă dincolo de ochi atunci când este privit din profil.

Persanele au aparut în multe filme, artă, reclame și in multe case de-a lungul anilor. Si sunt, de asemenea, una dintre cele mai populare rase de pisici de zeci de ani.

Blana lor necesită îngrijire in mod regulat, în caz contrar, va parul sa va incalci. Ca multe rase pure de pisici, acestea sunt predispuse la o varietate de boli, inclusiv probleme renale și cardiace.

Pisica persana este cunoscuta și sub numele de persana cu blana lunga, pisica iraniană și pisica Shirazi, numită astfel după orașul Shiraz, Iran, deoarece au fost inițial aduse din Iran.

pisica persana

Pisica Maine Coon

Cunoscuta pentru statura ei mare și pentru blana groasa, Maine Coon este o pisică greu de ignorat. Originara din statul Maine fiind și pisica oficială a statului, Maine Coon este o rasa de pisici uriașa dar blânda.

Sunt vânători cunoscuti și au fost popularizați după ce CFA i-a recunoscut ca fiind o rasă pură de pisici la sfârșitul anilor ’70. Rămân una dintre cele mai populare rase de pisici si in prezent.

Multe pisici din aceasta rasa au degete la picioare în plus, o trăsătură denumită polidactilism, ceea ce face ca picioarele deja mari să fie și mai mari. Aceasta este o caracteristică deosebită pe care aceste pisici o au pentru a le ajuta la vanatoarea pe zapada.

Această rasă de pisici poate avea o multitudine de culori.

pisica maine coon

Pisica Ragdoll

Pisicile Ragdoll își iau numele din temperamentul lor docil. De îndată ce sunt ridicate de jos se relaxează complet și atârnă inert, ca un animăluț împăiat. La un moment dat, chiar s-a crezut că nu pot simți durere, dar acesta este desigur doar un mit.

Pisicile Ragdoll seamănă foarte mult cu pisicile Siameze cu părul lung. De asemenea, au ochi albaștri și personalități asemănătoare cu câinii, urmându-și proprietarii prin casă.

pisica ragdoll

Pisica Bengaleza

Bengalezele sunt pisici cu aspect sălbatic – la propriu. Culorile lor exotice le fac sa semene mai mult cu leopardul decat cu pisicile obisnuite, dar sunt totuși pisici domesticite. Sunt o rasa de pisici vorbitoare și au nevoie de mult exercițiu.

Numele lor provine de la numele taxonomic al pisicii leopard asiatice, Prionailurus bengalensis, întrucât pisica Bengaleza a fost inițial creata prin încrucișarea pisicii domestice cu pisica leopard. De aceea au aceste culori si modele frumoase.

pisica bengaleza

Pisica Abisiniana

Originară din Etiopia (Abyssinia), pisica abisiniana are capul rotund, ușor ascuțit spre bot, cu mici smocuri distinctive de păr pe vârful urechilor și ochi mari, migdalați. Blana scurtă și apropiată de corp a unei pisici abisiniene are un aspect distinctiv „cu picățele” datorat benzilor de culori diferite de pe fiecare fir de păr. Cea mai frecventă culoare este roșcat, însă există și alte nuanțe.

pisica abisiniana

Pisica Birmaneza

Pisica birmaneza este o altă rasa de pisici  cu acelasi colorit ca pisicile Siameze și Ragdoll. Au ochii albaștri și o blana de lungime medie, dar simpla, care îi diferențiază de pisicile persane și de Himalaya.

Birmanezele au fost folosite pentru reproducere în dezvoltarea rasei de pisici Ragdolls, astfel încât aceste doua rase seamana foarte mult intre ele, dar pot avea culori și personalități ușor diferite.

pisica birmaneza

Pisica Orientala cu blana scurta

Dintr-o privire, s-ar putea să credeți că această pisică zveltă este o pisica siameza, dar pisicile orientale cu blana scurta sunt o rasă proprie. Spre deosebire de pisicile siameze, acestea au, de obicei, ochii verzi și pot avea mai multe modele și culori. Există, de asemenea, un soi de pisica orientala cu blana lunga.

Pisicile orientale cu blana scurta sunt predispuse la cancerul de piele și nu isi mentin caldura corporala din cauza lipsei de blană, astfel încât sunt adesea văzute purtând pulovere.

pisica orientala

Pisica Sfinx

Dacă sunteți în căutarea unei pisici care nu lasa par, atunci pisica Sfinx este ideala pentru dumneavoastră. Pisicile Sfinx sunt unice datorită lipsei lor de blană și sunt feline foarte sociale, active, asemănătoare unui câine la comportament.

pisica sphynx

Pisica Devon Rex

Pisicile Devon Rex au o blana ondulată, cu păr scurt și au corpul zvelt. Blana lor este de asemenea foarte moale, iar urechile foarte mari.

Devon Rex este o pisică jucăușă, activă și este uneori descrisă drept „o maimuță într-un costum de pisică”.

pisica Devon Rex

Pisica de Himalaya

Pisica de Himalaya este o rasă sau sub-rasă de pisică cu păr lung, asemănătoare cu pisica persana, cu excepția ochilor albaștri și a colorației sale punctuale, care au fost derivate din încrucișarea pisicii persane cu pisica siameza.

In S.U.A a fost recunoscuta abia in 1957. Este una din cele mai populare rase de pisici cu blana lunga.

I se spune pisica Himalayana din cauza asemanarii cu iepurele himalayan si cu alte animale din muntii Himalaya.

pisica de himalaya

Pisica americană cu blana scurta

O rasă de pisici cu totul americană, pisica Americana sau American Shorthair este o felină cu blana scurta, inteligenta, care are fața rotundă și urechile scurte. Adesea sunt confundate cu pisicile domestice, de rasă mixtă, dar sunt, de fapt, de rasă pură și schimbarea numelui de pisici domestice cu blana scurta în 1966 a ajutat la diferențierea lor.

pisica americana cu blana scurta

Rase de Pisici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Câinii pot fi infectați cu coronavirus? Experții spun să nu vă faceți griji
Articolul următor
Cat traieste o pisica?