LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Ragdoll

pisica ragdoll

Pisica Ragdoll este o frumuseţe de pisica, are blana lungă, este o pisică docilă, inteligentă şi foarte delicată, cu o medie de vârstă între 9 şi 15 ani.

Greutate: 4,5 – 9 kilograme
Înălțime: Mare
Blana: Lungă
Culoare: albastru, ciocolata, liliac
Speranță de viață: 9-15 ani

Originile pisicii Ragdoll sunt necunoscute iar singura informaţie despre aceasta pisica, spune că ar fi fost creată în anii 1960 de către Ana Baker, o crescătoare de pisici, care ar fi împerecheat o pisică Josephine, cu părul lung, cu un metis de siameza şi burmeza.

Este pisica oarecum neobişnuita ca aspect, este extrem de prietenoasă şi sociabilă şi nu are foarte multe caracteristici specifice felinelor. Sunt foarte tolerante şi de aici le provine şi numele de Ragdoll, care înseamnă păpuşă de cârpa. Rasa de pisici Ragdoll este recunoscută oficial de  majoritatea asociatiilor de feline din lume.

Personalitate pisica Ragdoll

Este una dintre pisicile perfecte pentru familie, sunt companioane minunate, cu bune maniere şi foarte apreciate de toată lumea. Sunt extrem de tolerante şi sociabile. Sunt foarte ataşate de proprietarii lor, de aceea nu reacţionează foarte bine dacă sunt lăsate singure în casă pentru o zi întreagă. Se adaptează foarte uşor mediului de viaţă şi pentru că este o pisică foarte paşnică poate fi considerată de mulţi dintre crescători ca fiind o pisică mototoală. Pisica Ragdoll preferă să stea mai mult în casă decât afară, de aceea sunt ideale pentru oamenii care locuiesc la apartamente.

Caracteristicile Pisicii Ragdoll

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlire 4/5
Prietenă cu copiii 5/5
Prietenă cu alte animale 4/5
Sănătatea generală 3/5
Caracter jucăuș 4/5
Afecțiune pentru străini 4/5
Dresaj 3/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   4/5

Probleme comune de sănătate

Ragdoll necesită destul de rar îngrijiri medicale, însă există câţiva factori de risc din punct de vedere genetic ce nu trebuie neglijaţi. Pisicile din rasa Ragdoll sunt afectate de maladii precum displazia de sold si cardiomiopatia hipertrofica a felinelor. Masculii pot avea sindromul urologic felin şi trebuie monitorizaţi cu mare atenţie. După o anumită vârstă, se depune tartru pe molari şi carnasiere.

Sfaturi de îngrijire pentru pisica Ragdoll:

  • curăţarea periodica a dinţilor
  • după vârsta de 6 ani, se recomandă controale de rutină şi investigaţii amănuntite, precum ecografii, radiografii, analize de sânge şi urină
  • alimentaţie echilibrată
Rase de Pisici Rase de pisici mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica de Himalaya
Articolul următor
Pisica Abisiniana
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Puiuți Cane Corso disponibili din părinți cu Pedigree tip A!
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Contactați-ne acum pentru a afla mai multe detalii despre disponibilitatea și condițiile de adopție.