LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Cum să mențineți casa curată daca ai animale de companie

8 trucuri inteligente pentru a va pastra casa curata daca aveti animale de companie 61fe7423b2a9c - Cum să mențineți casa curată daca ai animale de companie

Având un animal de companie – fie că este vorba de un câine, o pisică, o pasăre, o reptilă sau alt membru cu blană, pene sau solzi – aduce numeroase beneficii pentru sănătatea și fericirea ta. Cu toate acestea, ținând cont de părul de animale de companie și mătreață, urina, excrementele și petele de vărsături, precum și paraziții precum puricii sau căpușele, a fi proprietar de animale de companie poate fi la fel bine, dezordonat.

Vestea bună este că există o destule modalități prin care proprietarii de animale de companie își pot menține casele curate și proaspete – în ciuda celor mai bune eforturi ale membrilor lor de familie. Iată câteva dintre trucurile noastre preferate de curățare pentru părinții animalelor de companie.

Investiți într-un aspirator robot (sau unul proiectat pentru părul de animale de companie)

Dacă observați păr de câine sau pisică în toată casa, ar putea fi timpul să investiți într-un aspirator robot sau într-un aspirator conceput special pentru părul de animale de companie. Deși pot fi mai scumpe, investiția într-un aspirator robot sau într-unul pe care îl puteți seta și uita de el, face extrem de ușor menținerea curățeniei în ceea ce privește părul de animale de companie. Alternativ, luați în considerare aspiratoarele portabile sau verticale cu atașamente speciale concepute pentru îndepărtarea părului de animale de companie. Căutați opțiuni cu o putere de aspirare puternică, filtre ușor de curățat și atașamente pentru suprafețe solide și tapițerie.

Utilizați Spruce Waterless Pet Wash

Păstrarea unui animal de companie curat este una dintre cele mai bune modalități de a menține casa curată și fără mirosuri, dar călătoriile constante la saloane canine pot fi costisitoare și consumatoare de timp. De asemenea, prea multe băi pot afecta pielea sensibilă a animalului de companie. Un produs de curățare fără apă, cum ar fi Spruce Waterless Pet Wash, poate fi soluția ideală pentru a menține blana animalului de companie proaspătă, curată și hidratată.
Căutați un produs care să aibă un pH echilibrat pentru pielea animalelor de companie și să nu conțină alcool, substanțe corozive, coloranți, parfumuri sintetice, parabeni, ftalați, clor, formaldehidă, triclosan sau fosfați. Cu alte cuvinte, un produs sigur pentru animalul tău de companie.

Cum să mențineți casa curată daca ai animale de companie

Protejați suprafețele moi

Dacă nu doriți să îndepărtați animalul de companie de pe canapea, o soluție bună este să acoperiți suprafețele moi cu pături confortabile pentru ca el să se așeze. Așezând o barieră între animalul dvs. de companie și canapea, pat sau orice altă suprafață moale, veți preveni transferul mirosurilor animalelor de companie în material. Atunci când pătura devine inevitabil mirositoare, o puteți spăla simplu în mașina de spălat.

Dacă căutați o canapea nouă care să fie rezistentă la animalele de companie, puteți lua în considerare un material precum pielea sau o țesătură strâns țesută într-o culoare asemănătoare cu cea a blănii animalului dvs. de companie. Aceste materiale rezistente vor respinge mirosurile mai bine decât țesăturile mai delicate.

Curățați petele de animale de companie imediat ce apar

Petele vin la pachet cu animale de companie. Este important să curățați petele imediat pentru a preveni mirosul și decolorarea și pentru a minimiza riscul ca animalul dvs. de companie să revină în același loc pentru a se elibera din nou. Chiar și după ce credeți că ați curățat complet zona, animalul dvs. de companie încă ar putea detecta mirosul.

Atunci când observați urină, fecale sau vărsături, încercați să îndepărtați cât mai multă mizerie fără a freca suprafața. Apoi, tamponați ușor zona cu o cârpă curată și tratați-o cu un produs de curățare, care conține enzime neutralizante de miros. Aceste enzime pot masca mirosul perceput de animalul dvs. de companie și pot ajuta chiar să descurajeze repetarea comportamentului.

Cum să mențineți casa curată daca ai animale de companie

Instalați un purificator de aer

Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei suferiți de alergii la părul de animale de companie sau la alte particule, un purificator de aer poate fi un instrument esențial în lupta împotriva acestor probleme. Purificatoarele de aer funcționează prin aspirarea aerului din interiorul casei tale printr-o serie de filtre. Aceste filtre prind și rețin părul animalelor, scamele, praful și alți alergeni, eliberând înapoi un aer mai curat în cameră.

Fericirea este că există o varietate de purificatoare de aer disponibile pe piață, de la modele accesibile din punct de vedere financiar până la opțiuni mai scumpe.

Ștergeți labele cățelului după plimbări

Deși poate părea o simplă măsură, ștergerea labelelor câinelui după plimbări poate păstra podelele, covoarele și alte suprafețe curate și fără murdărie. Este recomandabil să țineți la îndemână un dispenser de șervețele umede pentru câini lângă ușă sau în apropierea zonei de intrare, pentru a avea acces ușor la ele.

Cum să mențineți casa curată daca ai animale de companie

Ia în considerare o litiera cu auto-curățare

Curățarea litierei este adesea una dintre sarcinile mai puțin plăcute pentru proprietarii de pisici, însă o litiera cu auto-curățare poate face această activitate mult mai ușoară.

Majoritatea litierelor cu auto-curățare sunt echipate cu senzori activați de mișcare, care detectează când pisica a folosit cutia. Acestea înlătură aglomeratele de deșeuri și le transferă într-o cameră de neutralizare a mirosului, apoi adaugă automat nisip proaspăt în cutie. Astfel, trebuie doar să golești sertarul de deșeuri o dată la câteva săptămâni. Pentru o soluție și mai convenabilă, unele litiere automate pot fi chiar conectate la toaleta dvs., eliminând complet nevoia de curățare manuală a cutiei de gunoi.

Păstrează jucăriile pentru animalele de companie într-un singur loc

Dacă sufrageria ta pare mai mult un depozit de jucării decât un spațiu de relaxare, poți păstra lucrurile sub control și în siguranță, depozitând toate jucăriile pentru animalele de companie într-o cutie sau coș dedicat. Caută coșuri de țesături sau sârmă drăguțe, ușor accesibile pentru animalul tău de companie. Este important ca acestea să fie amplasate astfel încât animalul să poată ajunge la jucăria sa preferată cu ușurință.

Cum să mențineți casa curată daca ai animale de companie

Accesorii pentru câini Caini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum să mențineți casa curată daca ai animale de companie
Articolul următor
Cele Mai Bune Nume de Câini Inspirate din Star Wars