LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Mastiff Neapolitan: Un Ghid Complet despre Aceasta Rasa de Câini

Mastiff Neapolitan

Câinele Mastiff Neapolitan este cunoscut și sub numele de Mastino Napoletano, Acesta este un câine originar din sudul Italiei, unde a fost folosit ca și câine de pază pentru familie. Azi, rasa este cunoscută și sub numele de “uriașul blând”, fiind un companion loial și extrem de afectuos față de întreaga familie.

Mastiff Neapolitan – Generalități

Mastiff Neapolitan este un câine uriaș care se mișcă parcă cu încetinitorul, dar este evident câtă forță se află în spatele fiecărui pas. Corpul său masiv, pielea ridată și cutele faciale caracteristice îl fac să iasă în evidență și să atragă atenția și admirația.

Cei care admiră rasa evidențiază istoria îndelungată a câinelui Mastiff Neapolitan, care datează încă din Epoca Bronzului. La vremea respectivă, în zona Egiptului, era înfățișat un câine de lucru cu toate caracteristicile unui mastif.

Deși aspectul său poate părea intimidant, câinele este mai degrabă cunoscut ca o “rasă de canapea”, decât ca unul potrivit pentru lupte de câini. Echilibrat și loial, acest câine nu își dorește decât să se afle în prezența oamenilor; deși este capabil să își apere familia cu ferocitate, nu este niciodată agresiv fără motiv.

Mastiff Neapolitan – Personalitate

Calm și rezistent ca un stejar, Mastiff Neapolitan este mai degrabă un câine de pază decât unul de atac. Este întotdeauna alert, conștient de ceea ce se întâmplă în jurul său, chiar și atunci când pare că se relaxează. Nimeni nu va îndrăzni să calce proprietatea când nu ești acasă, iar când întâlnește pe cineva, acest câine va fi politicos, dar va rămâne mereu un observator atent.

Este o rasă extrem de afectuoasă cu familia, dar și încăpățânată, iar dresajul trebuie început devreme, cu blândețe și fermitate. Cel mai bun mediu de viață este o casă cu curte îngăduită, unde Mastiff Neapolitan-ul poate să își facă exercițiul fizic și să se simtă în siguranță.

Mastiff Neapolitan – Sănătate

Datorită taliei mari, Mastiff Neapolitan-ul este predispus la anumite afecțiuni, cum ar fi displazia de șold și de cot, care pot fi agravate de o creștere rapidă și de o dietă bogată în calorii. Cardiomiopatiile și dermatitele sunt, de asemenea, probleme de sănătate comune în această rasă.

Mastiff Neapolitan – Îngrijire

Este important ca proprietarul unui Mastiff Neapolitan să înțeleagă și să accepte limitele fizice ale rasei și să adapteze exercițiul fizic în consecință, pentru a nu suprasolicita articulațiile și scheletul. Plimbările ar trebui să fie efectuate în lesă, iar joaca să fie moderată.

Este recomandat să eviți joaca violentă de tipul luptei corp la corp și să te asiguri că câinele are acces la apă și răcoare în perioadele calde. De asemenea, curățarea și uscarea pliurilor de piele și periatul regulat sunt importante pentru menținerea igienei câinelui.

Hrana si Nutritie

Nutriția este un aspect crucial în îngrijirea câinelui din rasa Mastiff Neapolitan. Având în vedere dimensiunile lor masive și nivelul lor de activitate relativ scăzut, este important să li se ofere o dietă echilibrată și sănătoasă pentru a menține o greutate optimă și pentru a preveni problemele de sănătate asociate obezității.

O hrană de calitate superioară, formulată special pentru câini de talie mare, ar trebui să fie principala sursă de nutriție pentru Mastiff Neapolitan. Această hrană ar trebui să conțină proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și carbohidrați echilibrați pentru a susține sănătatea și energia acestor câini.

În plus față de hrana uscată sau umedă comercială, proprietarii pot opta să integreze și alimente naturale în dieta câinelui lor, cum ar fi carne slabă, legume și fructe. Este important să discuți cu medicul veterinar al câinelui tău pentru a stabili o dietă adecvată în funcție de nevoile specifice ale acestuia, inclusiv eventualele alergii alimentare sau probleme de sănătate.

De asemenea, asigură-te că Mastiff-ul tău are întotdeauna acces la apă proaspătă și că este hrănit în porții potrivite pentru a evita supraalimentarea sau subalimentarea. O alimentație adecvată joacă un rol crucial în menținerea sănătății și stării de bine a câinelui tău Mastiff Neapolitan.

Mastiff Neapolitan – Compatibilitate cu Copiii și Alte Animale

Rasa este potrivită pentru familiile cu copii mai mari, dar poate fi considerată nerecomandată în cazul celor mici, care pot fi accidental răniți din cauza dimensiunilor masive ale câinelui. Are un instinct puternic de protecție față de copiii săi și poate fi reticent în prezența altor copii sau animale.

În concluzie, Mastiff Neapolitan este un câine de pază loial și afectuos, care necesită o pregătire adecvată și o atenție specială din partea proprietarului său. Cu o îngrijire corespunzătoare și o socializare timpurie, acest câine poate aduce multă bucurie și companie în viața familiei sale.

Caini Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini gigant

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Puiul de Pisică: Ghid Complet de Îngrijire și Nutriție
Articolul următor
Cât trăiește un câine? Cele 5 Etape din Viața unui Câine