LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Abisiniana

abisiniana 62080f76d951d - Pisica Abisiniana

Pisica Abisiniana este o pisica graţioasa, supla, cu o ţinută elegantă, imperială. Este o pisica atenta la zgomot şi captează şi cel mai mic sunet.

Greutate: 2,5 – 5,5 kg
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă
Culoare: Albastru, Ciocolată, Crem, Roşcat, Maroniu
Speranță de viață: 9-15 ani

Nimeni nu ştie când a apărut această rasă de pisici, existând o mulţime de poveşti şi legende. Pisica Abisiniana se pare că ar fi o descendentă a pisicilor sacre, venerate în Egipt, acum 4000 de ani. Seamănă foarte mult cu picturile şi sculpturile care datează din acea perioadă, însă nu există dovezi directe care să le lege de acele pisici. S-a spus inclusiv că seamănă mult cu pisica sălbatică, însă acesta este chiar un mit pentru că nici măcar fizicul nu “aduce”.

Sunt alte voci care spun că această rasă ar fi fost creată în Anglia din încrucişarea unor pisici din Marea Britanie. Lăsând legendele la o parte, primele pisici din rasa Abisiniana au ajuns în America de Nord din Anglia în anii 1900. Aceasta rasa care există în zilele noastre a devenit statornică în jurul anilor 1930.

Personalitate pisica Abisiniana

Pisica din rasa Abisiniana este cunoscută clar ca fiind animalul care a dat cuvântului activ un alt sens! Sunt extrem de jucăuşe şi vor face tot felul de giumbuşlucuri ca să vă atragă atenţia. Se plictisesc repede dacă nu îşi găsesc ceva de făcut şi pot deveni chiar deprimate. Este o pisica afectuoasă, dar nu din cale afară. Este acolo însă când ai nevoie de ea şi îşi va îndeplini cu succes rolul de companion.

Caracteristicile Pisicii Abisiniana

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlire 1/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 3/5
Sănătate generală 4/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune pentru străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate pentru pisica Abisiniana

Sunt animale robuste, sănătoase, cu o predispoziţie la gingivite. În cazul în care nu se tratează poate apărea periodontita, o afecţiune severă care poate duce până la pierderea dintilor. Dacă nu este tratată, această problema va deteriora starea de sănătate generală a pisicii Abisiniene. O altă afecţiune la care sunt sensibile aceste pisici este amiloidoza, care este ereditară. Afectează rinichii şi poate induce chiar anemie.

Sfaturi de îngrijire a unei pisici Abisiniene:

  • periere dentară uzuală
  • controale medicale periodice
  • detartraj profesional
  • control de rutină după vârsta de 6-8 ani
  • atenţie sporită la alimentaţie în perspectiva eventualelor probleme urinare care ar putea apărea
Pisici Rase de Pisici Rase de pisici medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Ragdoll
Articolul următor
Cainii mananca iarba! Afla aici de ce