LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Orientala

pisica orientala

Pisica Orientala provine din Marea Britanie, a fost obținută prin încrucișare și cântărește între 4 și 6 kilograme. Se găsește în toate culorile și paletele, este foarte energică și afectuoasă, cu o medie de vârstă îndelungată, între 15 și 10 de ani. A fost creată în anii 1950 – 1960, după ce au fost împerecheate următoarele rase  Siameza, British Shorthair, Albastru de Rusia și Abisiniana.

Greutate:  4-6 kg
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă sau semilungă
Culoare: Toate culorile și paletele
Speranță de viață: 15-20 ani

Acum, există două tipuri de pisica orientala, cu păr lung și cu păr scurt. Seamănă cu pisica siameza, având același aspect longilin, cu corp zvelt. Au o coadă lungă și ascuțită, cu păr scurt și mătăsos si urechi mari, care ies în evidență. Blana necesita periaj saptamanal și chiar dacă par fragile, ei bine ele sunt foarte puternice. Au ochi de culoarea verde smarald. În cazul pisicilor cu blana albă, ochii sunt albaștrii.

Personalitate pisica Orientala

Este o pisică ce se comportă asemănător câinilor, foarte inteligenta și apropiata de stăpânul sau. Este oarecum capricioasă, face gălăgie și este mereu în alertă. Foarte posesivă față de stăpânul său, lângă care adoră să doarmă. Nu se recomandă alte animale de casă atunci când aveți o pisica Orientala pentru că este extrem de geloasă. Este foarte comunicativa și medicii recomandă aceasta rasa de pisici copiilor care sufera de autism. Se adaptează cu ușurinta oricărei schimbări, însă nu ii place deloc frigul. Pisica Orientala este foarte ușor de întreținut.

Caracteristici Pisica Orientale

Afectiva cu familia 5/5
Nivel de năpârlire 4/5
Prietenă cu copiii 2/5
Prietenă cu alte animale 2/5
Sănătate generală 4/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune pentru străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate

Pisica Orientala este un animal sănătos prin definiție, însă poate dezvolta diverse probleme mostenite. Mai exact, de la Pisica Siameza, a moștenit eventualele probleme cu strabismul, probleme ale ficatului, cardiomiopatie, pietre la rinichi și în cazurile cele mai nefericite, poate face chiar cancer. Este un animal foarte activ și de aceea specialiștii recomandă mese de 80 de calorii pentru fiecare kilogram de greutate, în fiecare zi. Nu este gurmandă și nu mănâncă mai mult decât are nevoie. Asa ca vă va arăta chiar ea de câtă hrană are nevoie organismul său.

Sfaturi de înreținere pisica Orientala:

  • periaj săptămânal
  • grijă deosebită la alimentație
  • are nevoie de hrană si consuma in medie 80 kcal/kg/zi
  • tăiați-le unghiile și curățați-le urechile la fiecare două săptămâni
  • sunt predispuse la probleme dentare, așadar periați-le dinții constant
Rase de Pisici Rase de pisici medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Chinchilla Persana
Articolul următor
Jigodia la caini – Maladia Carre este o boala grava care poate fi prevenita
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Puiuți Cane Corso disponibili din părinți cu Pedigree tip A!
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Contactați-ne acum pentru a afla mai multe detalii despre disponibilitatea și condițiile de adopție.