LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Chinchilla Persana

144820 480x323 Chinchilla Persian cat 3 - Pisica Chinchilla Persana

Chinchilla persana este o rasă foarte populară de pisici. I se mai spune și doar pisica Chinchilla.

Greutate: 7-8 kg
Înălțime: medie
Blana: lungă
Culoare: gri, argintiu, fumuriu, albastru, ciocolatiu, lila
Speranță de viață: 11 până la  15 ani. Au existat câteva cazuri când a ajuns chiar la 20 de ani.

Are variante diverse de culori, dar cea gri-argintie este considerată cea mai frumoasă nuanță de felină din lumea întreagă. În anul 1885, venea pe lume primul exemplar din specia Chinchilla persana, iar acesta a fost creat de către crescătorul englez pe nume Vallence, care a împerecheat o pisica de culoare argintie cu un motan de culoare gri fumuriu.

Primul motan din specia Chinchilla persana a fost prezentat în 1888 la o expoziție de pisici, iar după ce a murit, la vârsta de 17 ani, a fost împăiat. Și în zilele noastre, acesta se află la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Pisica Chinchilla persana are puf de culoare albă, imaculată. Pe spate, urechi, cap, coadă, față și picioare au umbre fine de culoare neagră. Au ochi de culoare verde sau verzi-albăstrui. Culoarea lor obșinuită este cea gri, însă se găsesc rar și exemplare de culoare albastră, ciocolatie sau chiar lila.

Personalitate pisicii Chinchilla persana

Este o pisica șarmantă, neîntrecută în frumusețe. Este foarte sociabilă și rar devine agresivă. Se atașează repede de stăpâni și se înțelegere foarte bine cu copiii. Cu străinii, însă, este foarte distantă. Este o pisică educată și nu este curioasă deloc.

Caracteristicile Pisicii Cincila

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlire 4/5
Prietenă cu copiii 5/5
Prietenă cu alte animale 3/5
Sănătate generală 4/5
Caracter jucăuș 2/5
Afecțiune pentru străini 2/5
Dresaj 5/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna 3/5

Probleme comune de sănătate pisica Chinchilla persana

Pot dezvolta probleme ale danturii. Se mai întâmplă să le lăcrimeze ochii, de aceea trebuie tratate cu grijă aceste probleme dacă apar. Pentru că au o blană lungă, pot avea o sensibilitate a pielii, cum ar fi hipersecreții seboreice sau eczeme.

Pisicile din această rasă năpârlesc serios și de aceea se recomandă baie regulat, folosindu-se un șampon special. Trebuie evitată zona ochilor, cea care este una extrem de sensibilă. Specialiștii spun că imediat după ce le spălați, trebuie să le ștergeți blana și să o uscați la temperatura camerei.

Se mai recomandă și periaj de cel puțin 15 minute pe zi, care trebuie realizat în mod opus creșterii firelor de păr. Astfel, sunt îndepărtate firele de par moarte, praful și nodurile care se pot crea. Dacă nu este îngrijită cum trebuie, blana pisicilor Chinchilla persana va deveni ciufulită, încălcită, iar pisica va avea o stare continuă de disconfort.

Rase de Pisici Rase de pisici mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cainii pot face febra? Cauze si tratament pentru febra la caini
Articolul următor
Pisica Orientala
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Puiuți Cane Corso disponibili din părinți cu Pedigree tip A!
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Contactați-ne acum pentru a afla mai multe detalii despre disponibilitatea și condițiile de adopție.