LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Persana

persana 6208108a5d1f2 - Pisica Persana

Pisica Persana a apărut printr-o încrucişare necunoscută, existând mai multe variante care circulă în mediul de specialitate. Există voci care spun că provinde din Persia, adică actualul Iran. Alţii spun că vine din Turcia şi ţările vecine, în timp ce unii spun că pisica persana provine din vechiul Egipt. Cert este că în Europa au ajuns în anii 1300, în timpul Marii Cruciade.

Greutate: 3,5 – 5,5 kilograme
Înălțime: Medie
Blana: Lungă
Culoare: Toate culorile
Speranță de viață: 10-15 ani

Pisica Persana pare că este un animal greu, datorită blănii pufoase şi a părului lung, însă ea este de fapt foarte compactă şi puternică. Are o musculatură puternică şi foarte bine dezvoltată, fiind robustă şi bine proporţionată. Are pieptul masiv, blană deasă cu fire lungi de păr. De aceea este destul de dificil de întreţinut o astfel de pisica, deoarece firele ei din blană au tendina de a se încălci deseori. Pisica Persana este recunoscută sub mai multe nume Persian cat, Doll Face Persian, Classic Persian, Old Fashioned Persian, Long-nosed Persian, Old-style Longhair, Traditional Longhair, Original Longhair, Shiraz, Shirazi.

Personalitate unei pisici Persane

Pisica Persana este considerată de departe ca fiind aristocrata pisicilor. Este foarte elegantă, frumoasă şi are un şarm de neîntrecut. Este foarte calmă şi pare extrem de calculată. Nu debordează de energie, de aceea este perfectă pentru a fi crescută în apartament. Se ataşează de stăpân şi devine uneori geloasă. Este foarte distantă faţă de stăpâni, copii sau alte animale. Este foarte bine educată, în special motanul. Dacă sunt îngrijite şi iubite, pisicile Persane pot fi o companie extrem de plăcută.

Caracteristicile Pisicii Persane

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 2/5
Prietenă cu alte animale 2/5
Sănătatea generală 3/5
Caracter jucăuș 4/5
Afecțiune către străini 2/5
Dresaj 3/5
Inteligență 3/5
Tendință de a mieuna   4/5

Probleme comune de sănătate – Pisica Persana

Poate dezvolta mai multe probleme de sănătate, cum ar fi anomalii ale dinţilor. Din cauza acestor probleme, nu poate mânca bine. Se deformează muşcătura şi maxilarele nu se închid normal, iar limba ajunge să le atârne din gură.

Lăcrimarea ochilor este o altă anomalie. Pisica persana are canlele lacrimare foarte scurte şi curbate, iar lacrimie nu pot curge pe calea lor naturală. Ochii pisicii trebuie trataţi cu mare grijă, deoarece pot avea parte de ulceraţii inestetice.

Mai mult, un procent destul de mare de pisici Persane, undeva la 38 – 40%, sufera de rinichi polichistic, boală de natură genetică.

Sfaturi de îngrijire a pisicii Persane

  • întreţineţi blana de când sunt încă pui
  • perierea trebuie să se facă în sens invers creşterii firelor de păr şi să dureze cel puţin 15 minute
  • baie o dată pe săptămână cu apa la o temperatură porivită
Rase de Pisici Rase de pisici mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Norvegiana de padure
Articolul următor
Mastiff Brazilian