LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Norvegiana de padure

Norvegiana de pădure

Pisica Norvegiana de padure este una mare, cu aspect sălbatic, despre care s-a zis de multe ori că ar un descendent al pisicii sălbatice.

Greutate: 5-7 kg
Înălțime: medie
Blana: lungă și deasă
Culoare: Toate culorile și paletele
Speranță de viață: 13- 15 ani

Pisica provine din Norvegia, acolo unde a fost denumită  „Norsk Skogkatt” şi se spune că a ajuns în nordul continentului în urmă cu câteva sute de ani. Există o mulţime de mituri scandinave privind originea acestei rase de pisici, care se spun şi astăzi. Rasa de pisica Norvegiana de Padure este recunoscută de următoarele organizaţii internaţionale: American Association of Cat Enthusiasts (AACE), American Cat Association (ACA), American Cat Fancier’s Association (ACFA), Canadian Cat Association (CCA), Cat Fanciers’ Association (CFA), Cat Fanciers’ Federation (CFF), The International Cat Association (TICA), United Feline Organization (UFO).

Este foarte similară cu rasa de pisici Maine Coon, însă cea din urmă este chiar mai mare decât Norvegiana de Padure, având chiar caracteristici corporale total diferite. Norvegiana de padure este robustă, cu picioare musculoase, corp de dimensiuni medii, musculos şi cu oase puternice. Are o blană superbă, deasă şi lungă, de aceea pisica Norvegiana de padure pare mai mare decât este. Se găseşte într-o gamă variată de culori sau desene. Cresc oarecum încet şi ajung la maturitate la vârsta de 5 ani. Pot avea ochii în mai multe nuanţe, precum verde, auriu, verde-auriu iar pisicile de culoare albă pot avea ochii albaştri sau chiar pot fi ceacâre.

Personalitate Pisicii Norvegiana de padure

Chiar dacă are un aspect masiv părând fioroasă sau chiar sălbatică, Norvegiana de padure adoră să fie bagăta în seamă, să o mângâi și să se cuibărească la tine în brațe. Preferă să fie mai degrabă dezmierdată decât să alerge sau să facă mici prostioare. Nu sunt deloc zgomotoase, însă torc puternic. Vor mieuna atunci când se vor întâmpla lucruri care le deranjează. Este un animal independent, care poate sta liniștit în interiorul căminului dvs. Se adaptează usor vieții de apartament sau la curte, acolo unde adoră să se cațere prin copaci.

Caracteristicile Pisicii Norvegiana de padure

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlire 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 3/5
Caracter jucăuș 3/5
Afecțiune pentru străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 3/5
Tendință de a mieuna 4/5

Probleme comune de sănătate

Sunt pisici în general sănătoase, nu dau semne ca fiind bolnăvicioase, iar dacă vor primi afecțiunea pe care o cer de la stăpâni, vor avea o viața lungă. Nu au fost semnalate până acum boli specifice rasei și sunt predispuse afecțiunilor specifice pisicilor în general. Chiar și așa, pentru a avea un exemplar sănătos, respectati aceste sfaturi:

  • alimentație adecvată
  • este predispusă la obezitate, de aceea se recomandă mișcare
  • îngrijire medicală adecvată si controale periodice la medicul veterinar
Rase de Pisici Rase de pisici medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Scottish Fold
Articolul următor
Pisica Persana