LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Scottish Fold

scottish fold 62080ede831fb - Scottish Fold

Pisicile Scottish Fold sunt originare din Scotia, sunt o rasa de pisici domestice cunoscute si ca pisica bufniță sau Highland Fold.

Greutate: Femele: 2.5-4 kg Masculi: 4-6 kg
Înălțime: Medie
Blana: Scurtă sau lungă
Culoare: Alb, negru, roșcat, maro, gri
Speranță de viață: 11-15 ani

Rasa de pisici Scottish Fold a apărut în anul 1961, prin mutație naturală și este o rasă domestică. În acel an, o pisică a născut doi pui care aveau urechile lăsate, iar un fermier a luat unul dintre aceștia și l-a înregistrat cinci ani mai târziu. A fost instalat într-un program de reproducere și din 76 de pui pe care i-a nascut, 42 aveau urechile lăsate specifice rasei de Scottish Fold. Pentru că au această particularitate a urechilor și sunt predispuse la infecții ale urechilor sau la probleme cu auzul, nu au fost acceptate la concursuri imediat ce rasa a fost omolgată. Specialiștii au găsit însă și o modalitate să scape de această problemă medicală dată de genetică și au decis să încrucișeze Scottish Fold cu British Shorthair sau American Shorthair. Pentru pisicile care au urechile căzute, asemenea unui cățel, acestea se pot lăsa fie pe spate, fie pe față.

Personalitatea pisicii Scottish Fold

Este o pisică iubitoare și afectuoasă, căreia îi place foarte mult să doarmă pe spate. Adoră să socializeze, să fie în centrul atenției, băgată în seamă și în permanență mângâiată. Preferă compania altor animale în dauna singurătății, cu toate că nici asta nu îi place prea tare, fiind ca un copil care își așteaptă tot timpul stăpânul să se joace cu ea. Are un aspect unic și stă de multe ori în poziția Budha.

Caracteristicile pisicii Scottish Fold

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlire 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 5/5
Sănătatea generală 1/5
Caracter jucăuș 3/5
Afecțiune pentru străini 3/5
Dresaj 3/5
Inteligență 3/5
Tendință de a mieuna   2/5

Probleme comune de sănătate

Sunt predispuse la afecțiuni ale urechilor și în cazul în care reproducerea are loc în condiții necorespunzătoare pot apărea predispoziții la boli genetice, precum osteodistrofie ereditara, care survine încrucișărilor membrilor rasei. La momentul apariției, pisicile din rasa Scottish Fold aveau o singură ureche lăsată, însă specialiștii avut grija cu timpul să se nască pisoi cu ambele urechi lăsate. La naștere, pisicile Scottish Fold au urechile drepte, însă după trei săptămâni acestea încep să se lase.

Sfaturi de întreținere:

  • se spală singure, însă au nevoie de atenția stăpânilor pentru a fi sănătoase și aspectuoase
  • dinții și urechile se verifică periodic
  • unghiile se taie săptămânal
  • curățați ochii la nevoie cu o cârpă moale

Diferite poze cu pisici Scottish Fold

Scottish Fold Scottish Fold Scottish Fold Scottish Fold Scottish Fold Scottish FoldScottish Fold Scottish Fold

Rase de Pisici Rase de pisici medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
15 Nume de caini fete drăguțe
Articolul următor
Pisica Norvegiana de padure