LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Maine Coon – Cea mai mare rasa de pisici din lume

maine coon 6207b387108a4 - Pisica Maine Coon - Cea mai mare rasa de pisici din lume

Pisica Maine Coon este o rasă de pisici cu părul lung, originară din Maine, unde a fost crescută cu multă atenție pentru talentul sau de a prinde șoareci.

Caracteristici fizice pisica Maine Coon

Pisica Maine Coon este o pisică mare, care cântărește între 12 și 18 kilograme. Caracteristicile fizice tipice ale rasei nu se dezvoltă până la al treilea sau al patrulea an al pisicii.

Trăsătura distinctivă a rasei Maine Coon este haina sa netedă și hidrofugă, care poate veni într-o varietate de culori, deși maroul este în prezent favorit. Părul său este lung și matasos și este mai scurt pe umeri și mai lung pe stomac.

Personalitate și temperament pisica Maine Coon

Maine Coon este adesea în top 10 dintre cele mai populare rase de pisici din S.U.A. Motivele popularității sale nu sunt greu de găsit. Pe lângă faptul că posedă o haină distinctivă, are o rezistență extrem de buna, neîntreruptă de cele mai multe circumstanțe și fidelă ferm proprietarilor săi. De fapt, această rasă jucăușă se va înțelege bine cu alte animale de companie și cu copiii.

Deși pisica Maine Coon este initial precaută cu străinii, aceasta se va obișnui cu ei dacă i se acordă timp. Este docila, ascultătoare, curioasa si atrasa de apă. Așadar, nu te mira dacă vezi că pisica Maine Coon intra cu tine in cada.

Îngrijirea pisicii Maine Coon

În plus față de periajul blanii pisicii Maine Coon, necesar de două ori pe săptămână, va trebui să vă asigurați că-i oferiți oportunități pentru exerciții zilnice, adica timp de joaca.

Pisica Maine Coon

Istoricul rasei de pisica Maine Coon

Pisicile Maine Coon au locuit America de secole, chiar și în perioada colonială timpurie. Cu toate acestea, există foarte puține cunoștințe despre modul în care au ajuns prima dată pe continent. Există multe povești legate de trasarea originii lor, deși autenticitatea acestor povești este îndoielnică.

Legendele pisicii Maine Coon

O poveste susține că strămoșul lui Maine Coon a fost un raton – ceea ce este biologic imposibil. Alții spun că rasa a fost produsă prin încrucișarea indigenului Bobcat cu o pisică domestică. O altă poveste fantezistă își urmărește strămoșii cu pisicile cu părul lung aparținând reginei franceze, Marie Antoinette.

Potrivit acestei tradiții, un căpitan american numit Clough a salvat pisicile reginei, dar nu a putut să-i salveze viața; pisicile au fost apoi aduse în America. O altă legenda spune că aceste pisici au fost aduse în SUA în anii 1700 de către un căpitan american numit Coon, care provenea de pe coasta de nord-est a Americii.

Această ultimă poveste poate conține câteva boabe de adevăr. Căpitanii navelor aduceau adesea pisici din țări străine pentru a contracara problema șoarecilor de pe nave. La sosirea lor, probabil că și-au făcut casa pe coasta de nord-est, în Maine. Clima era teribilă și numai cele mai curajoase și mai dure pisici puteau supraviețui. Supraviețuitorii au fost puternici și rezistenți, si au dezvoltat un strat rezistent la apă.

Popularitatea rasei de pisici Maine Coon

Pisica Maine Coon este una dintre primele rase recunoscute oficial la începutul secolului al XIX-lea; de atunci a câștigat popularitate rapidă. Domnul FR Pierce, care deținea Maine Coons încă din 1861, a menționat în Cartea pisicii că un Maine Coon numit Leo a fost premiat cu cea mai bună pisică în expoziția de pisici din New York din 1895 și a fost un câștigător constant la Boston în 1897, 1898 și 1899.

Popularitatea rasei a scăzut la începutul anilor 1900, când au ajuns mai multe pisici exotice și au devenit preferate instantanee. Până în 1950, rasa scăzuse alarmant și au rămas foarte puțini membri.

Cu toate acestea, câțiva crescători au manifestat un interes activ pentru această pisică și i-au aruncat o vesta de salvare. Au susținut spectacole numai în Maine și în 1968 au fondat Asociația Crescătorilor și Crescătorilor de Maine Coon.

Datorită eforturilor susținătorilor săi fermi, pisica Maine Coon și-a recâștigat terenul mult pierdut și a fost din nou candidat la competiții. Rămâne una dintre cele mai populare rase de pisici de astăzi, cu statut de Campion în toate asociațiile.

Pisici Rase de Pisici Rase de pisici mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Ciobanesc caucazian este un caine mare si impunator
Articolul următor
Cum putem prelungi viata cainelui
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Puiuți Cane Corso disponibili din părinți cu Pedigree tip A!
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Contactați-ne acum pentru a afla mai multe detalii despre disponibilitatea și condițiile de adopție.