LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Ciobanesc caucazian este un caine mare si impunator

ciobanesc caucazian 62080a164c928 - Ciobanesc caucazian este un caine mare si impunator

Cainele ciobanesc caucazian este un câine mare, impunător, puternic, masiv și cu o masă musculară dezvoltată.

Origine: Rusia, Georgia, Armenia, Azerbaijan
Media de vârstă: 10-12 ani
Înalțime: 67-75 cm
Greutate: 50-90 kg
Temperament: Curajos, rezistent, inteligent
Dresaj: Are nevoie de un dresaj de obediență
Boli specifice: Displazia de șold, probleme cu ochii, torsiunea stomacului
Culori: Gri, negru, cu pete albe, crem sau cafenii

Caracteristici și informații generale ale rasei Ciobanesc caucazian

Cainele ciobanesc caucazian este un câine mare, impunător, puternic, masiv și cu o masă musculară dezvoltată. Are picioare înalte și groase și labe puternice. Ca adult, un exemplar poate ajunge la aproximativ 100 de kilograme. Și capul este mare, cu fruntea lată. Ochii închiși la culoare sunt împinși în orbite. Urechile sunt micuțe și lăsate. Ciobănescul caucazian poate fi de 3 feluri: cu păr scurt, numit și tipul azer, mediu, sau variantă armeană și cu păr lung sau tipul georgian. La acesta din urmă, blana dublă formează o coamă stufoasă și prezintă franjuri pe picioare și pe coadă. Acest tip are nevoie de un periaj mai des, pentru ca blana să nu se încurce. La variantele cu păr scurt, periajul se face mai rar.

Cainele Ciobanesc caucazian nu este un câine de apartament. Fiind masiv, are nevoie de foarte mult spațiu, unde să poată să alerge în voie.

Cât de ușor se poate dresa un Ciobanesc caucazian

Dresajul acestui câine nu este neapărat dificil de făcut, dar este nevoie de o persoană cu experiență, care să poată stăpâni personalitatea puternică a ciobănescului caucazian. Indiferent de situație, acest câine nu trebuie pedepsit, pentru că astfel îi veți stimula și mai mult latura agresivă.

Dresajul trebuie să fie efectuat cu mult calm și răbdare și trebuie insistat pe disciplină și socializare. Câinele trebuie să știe că stăpânul este cel care dă ordinele și trebuie învățat să fie prietenos cu oamenii și cu animalele.

În niciun caz nu-l dresați pentru a apăra o proprietate, pentru că va deveni extrem de agresiv cu străinii.

Personalitatea cainelui Ciobanesc Caucazian

Ciobanesc caucazian este un câine cu un instinct puternic de apărare. Este extrem de devotat familiei care îl crește și își va apăra stăpânii și casa cu prețul vieții. Deși este foarte afectuos cu familia, nu tolerează deloc persoanele străine. Trebuie să fiți foarte atenți dacă îl lăsați lângă acestea, pentru că va avea tendința de a deveni extrem de agresiv, mai ales dacă nu este dresat de mic să accepte străinii. Curajul său îl va face să se arunce în orice fel de luptă cu oricine ar putea pune în pericol viața stăpânilor săi.

Este activ și foarte inteligent, dar are și o anumită independență. De asemenea, va fi dominant în relația cu alți câini.

În mod normal, se înțelege bine cu cei mici și este prietenos cu ei, dar este de preferat ca în preajma lui să stea copii de vârste mai mari, pentru că pe cei mai mici, ciobănescul caucazian îi poate răni, chiar și fără să vrea.

Puii de Ciobanesc caucazian

La o naștere, femela aduce pe lume între 5 și 8 pui. Aveți grijă că acest câine trebuie dresat de la o vârstă mică: are nevoie de pregătire constantă începând de la două luni și până când va împlini 2 ani.Ciobănescul caucazian se maturizează mai greu decât alți câini. Chiar dacă este adorabil atunci când este pui, nu-l răsfățați și nu-l lăsați să devină prea indepenedent.

Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini gigant Rase de caini mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Europeana
Articolul următor
Pisica Maine Coon – Cea mai mare rasa de pisici din lume