LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Câinii pot fi infectați cu coronavirus? Experții spun să nu vă faceți griji

coronavirus la caini

Oficialii responsabili din domeniul sănătății spun că nu există dovezi care să ateste faptul că animalele de companie precum pisicile și câinii pot contracta coronavirusul. Toate astea venind în mijlocul unui raport din Hong Kong cu privire la un test pozitiv de coronavirus la un câine pomeranian.

Răspândirea coronavirusului a ridicat întrebarea dacă oamenii sunt singurele mamifere afectate de această boală care acum s-a răspândit în cel puțin 40 de țări.

Se poate răspândi coronavirusul la câini și pisici?

Organizația Mondială a Sănătății și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au remarcat faptul că în prezent nu există dovezi că animalele de companie precum câinii și pisicile pot fi infectate de virusul COVID-19.

“Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să vă spălați mâinile cu apă și săpun după contactul cu animalele de companie”, a menționat OMS pe site-ul său. “Acest lucru vă protejează împotriva diferitelor bacterii comune, cum ar fi E. coli și salmonella, care se pot transmite de la animalele de companie la oameni ”.

Nu s-a raportat nicio informație despre testarea pozitivă a animalelor de companie în S.U.A. sau în U.E.

Un purtător de cuvânt al departamentului pentru agricultură, pescuit și conservare din Hong Kong a spus că un câine de companie a fost testat „slab pozitiv” la virusul COVID-19, dar a menționat că AFCD „nu are dovezi că animalele de companie pot fi infectate cu coronavirus sau ca acestea ar reprezenta o sursă de infecție pentru oameni “.

Câinele se află în prezent în carantină la o unitate animală din Hong Kong și este testat pentru a vedea dacă are efectiv virusul sau dacă este rezultatul „contaminării mediului din jurul gurii și nasului câinelui”, potrivit raportului.

Jonathan Runstadler, un profesor de boli infecțioase și sănătate globală la Școala de Medicină Veterinară a Universității Tufts, a declarat pentru postul media TODAY că „Nu am auzit să existe dovezi concrete în acest caz de infecție cu COVID-19 la câini și această testare pozitivă (Hong Kong) se poate datora în mod egal contaminării mediului probelor prelevate de la câine.

Runstadler a remarcat, de asemenea, că coronavirusurile sunt agenți patogeni comuni între gazdele mamiferelor, inclusiv a animalele de companie. Dar în general, aceștia nu reprezinta amenințări pentru om și nici viceversa.

“Există o anumită incertitudine referitoare la orice virus nou, din mai multe motive:

  • că mecanismele de infecție și de transmitere nu sunt pe deplin cunoscute pentru acest virus și ar putea avea componente comune la mamifere, precum omul și câinele,
  • originea infecției și transmiterii umane ar putea implica animalul de companie sau o rudă apropiată. Ceea ce face probabilă ipoteza ca animalul să devina purtător de virus
  • sau poate exista un nivel scăzut de răspândire datorită capacității unui virus nou de a se adapta sub un nivel ridicat de expunere. “

 

Runstadler a oferit, de asemenea, câteva sfaturi de bază pentru orice persoană care are animale de companie, pentru a preveni răspândirea bolii.

“Prevenția este întotdeauna o politică bună, iar oamenii ar trebui să se spele pe mâini după ce au pus mana pe animalele de companie aflate în contact cu persoanele infectate. Ar trebui să mențină o igienă bună și să monitorizeze starea de sănătate a animalelor de companie de lângă ei”.

Sursa articolului TODAY

Hrana super premium pentru caini

Sanatate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Lup Alsacian
Articolul următor
Rase de pisici