LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Lup Alsacian

Lup alsacian

Originea numelui Câinelui Lup Alsacian depinde foarte mult de locul său din istorie.

Rasa este originară din Germania, unde Max Emil Friedrich von Stephanitz, un ofițer al armatei germane, a dorit să dezvolte acest câine ca o rasă unică. Von Stephanitz a petrecut ani de zile pe câmp, unde a fost martor la munca de zi cu zi a acestor câini ciobănești, folosiți mai ales la ca și câini de turmă.

În timp ce călătorea în jurul țării, a văzut mulți câini cu caracteristici similare, dar și-a dat seama că nu există o comunitate reală de astfel de câini. A decis să dezvolte un adevărat standard de rasă care să combine cele mai bune calități ale câinilor. Concentrându-se pe funcție și atitudine, a dezvoltat standardul pentru rasa Ciobănesc German.

Eforturile sale au culminat cu descoperirea câinelui despre care credea că va servi drept temelia acestei rase. După ce a văzut acest câine la un spectacol, l-a achiziționat imediat și l-a numit Horand von Grafath. După acesta, Von Stephanitz și-a dezvoltat programul de reproducere și așa a luat naștere rasa Ciobănesc German.

Scopul Ciobănescului german cunoscut și ca lup Alsacian

Centrat pe păstrarea scopului inițial al câinelui ca și câine de turmă, Von Stephanitz a promovat imediat rasa în alte zone. El și-a dat seama că curajul acestor câini îi va face perfecți pentru pază și protecție și pentru slujba în folosul legii.

Rasa a devenit extrem de populară în Germania, cu mii de câini folosiți în timpul Primului Război Mondial.

Câinele lup Alsacian

Soldații care se întorceau din Germania în Marea Britanie au fost extrem de entuziasmați de acești câini și i-au luat cu ei înapoi în Anglia. Din păcate, introducerea câinelui în Marea Britanie a coincis cu Primul Război Mondial.

Datorită faptului britanicilor nu le plăceau lucrurile „germane”, Clubul Caniselor Britanice (British Kennel Club) a schimbat imediat numele rasei din Ciobănesc German în Lup Alsacian.

Deși mulți oameni încă mai cred și astăzi că lupii Alsacieni și ciobăneștii Germani sunt două rase de câini distincte, acest lucru pur și simplu nu este adevărat.

Clubul Caniselor Britanice a decis să numească câinele Lup Alsacian. Deoarece unii dintre primii câini aduși în Marea Britanie erau de fapt din regiunea Alsacia din Franța, regiune care se învecinează cu Germania. Dar, aceștia erau aceiași câini de la fermele din Germania.

Adăugarea expresiei „câine-lup” este probabil asociată cu originea rasei care a inclus lupi în strămoșii săi. Se presupune că Horand von Grafath, fondatorul rasei, era pe sfert lup. Cartea originală a studiilor lui Von Stephanitz a făcut referire la mai mulți lupi care se găseau printre fondatorii acestei rase.

Reacția la noua rasă de câini Alsacian

Reacția publicului la acest nume a fost cu 2 fețe: deși popularitatea câinelui a continuat crească, a existat, de asemenea, o supărare publică pentru introducerea acestei rase de câini cu legături atât de definite cu lupii, care erau considerați periculoși și imprevizibili.

În cele din urmă, British Kennel Club a renunțat la cuvântul „lup” din numele rasei, numindu-l pur și simplu „Alsacian”. Acest nume a continuat să facă referire la acești câini până în 1977, când numele inițial al rasei, Ciobănesc German, a fost restabilit definitiv.

Povestea a fost puțin diferită în Statele Unite. Clubul German Dog Shepherd a fost înființat în 1913. În 1917, când SUA s-au alăturat războiului împotriva Germaniei, numele clubului de câini a fost schimbat în Shepherd Dog Club.

Câinii precum Rin Tin Tin au îmbunătățit reputația câinelui, iar acești câinii au devenit animale de companie foarte populare. În anii următori, Statele Unite a schimbat denumirea rasei în Ciobănesc German.

Astăzi, Ciobăneștii Germani (aka lupi Alsacieni) rămân una dintre cele mai populare rase de câini din lume.

Temperamentele lor îi fac ideali ca și câini de companie: sunt fideli, constanți și inteligenți. Se potrivesc perfect pentru pază și protecție și sunt adesea găsiți în slujba poliției și a armatei. Sunt câini excelenți pentru munca de căutare și salvare și de asemenea, sunt folosiți ca și câini-ghid pentru nevăzători.

Ciobăneștii Germani au fost crescuți astfel încât cele mai fine calități ale lor și anume: loialitatea, curajul și natura lor protectoare să fie transmise din generație în generație, indiferent de numele pe care îl poartă, fie acesta ciobănesc German sau câinele lup Alsacian.
Sursa articolului o gasiti aici.

Rase de caini

Comentarii

  • DASCAL GHEORGHE ,

    Am si eu uun ciine lup Alsacian din 2007 il doare mijlocu se scapa de pe picioarele din spate i-mi este foarte drag a-si dori din suflet sa am ocazia sagasesc tot asa un pui ca acesta daca ma poate ajuta cineva Tel.0748969369

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Sfinx
Articolul următor
Câinii pot fi infectați cu coronavirus? Experții spun să nu vă faceți griji