LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

10 Rase de Pisici care au cele mai bune personalitati

10 rase de pisici

Pisicile au o reputație de a fi distante, independente și neprietenoase – dar această imagine este total nedreaptă și neadevărată. Există rase de pisici care au personalități uimitoare și nu sunt niște mici ticăloși cum crede majoritatea.

Indiferent dacă ești în căutarea unui companion felin care este vorbăreț și are nevoie de o mulțime de atenție sau preferi unul care este un pic mai cuminte, există atât de multe rase de pisici de unde poți alege, rase de pisici care vor fi pe gustul și stilul tău. Indiferent de tipul tău de personalitate – există o pisică care ți se potrivește.

Top 10 Rase de Pisici

1. Pisica Orientala

pisica orientala rase de pisici
Înrudită cu pisica siameza, această pisică are urechi mari și o personalitate curioasă. Pisica orientala este inteligentă și sociabilă și se va atașa profund de stăpânul său. Această pisică poate fi un companion loial și jucăuș. Corpul ei elegant este mult mai muscular decât ar părea. Poate fi destul de vocală și exigentă – o pisică foarte asemănătoare cu un câine din acest punct de vedere. De fapt, aceste pisici se înțeleg bine cu alte animale de companie și sunt prietenoase cu copii.

Cu o greutate medie la maturitate de 2.5Kg până la 3.5Kg, orientalul are o durată medie de viață de aproximativ 15 ani. Deși, această pisică poate fi afectată de probleme dentare și este predispusă la o boală ereditară a ficatului și a rinichilor numită amiloidoză.

2. Pisica American Shorthair

nume de pisici - Pisica American Shorthair - rase de pisici
Această pisică atletică este descendentă din rasa de pisici British Shorthair, dar este mai mare, mai puțin rigidă și mai puternică decât omologul său britanic.

Pisica Shorthair american are o gamă variata de culori și modele și o durată de viață de 15-20 de ani. Pisica Shorthair american se înțelege grozav cu copiii și chiar se înțelege bine și cu câinii. Shorthair-ul american este sănătos, blând, și ușor de întreținut. Îngrijirea nu este o problemă la această rasă, care cântărește în medie între 3.6Kg și 7Kg, motanii fiind semnificativ mai mari.

3. Pisica Birmaneză

Pisica Birmaneza -rase de pisici
Această pisică frumoasă se crede că provine din Birmania. Legenda spune că pisica Birmaneza a fost protectorul templelor birmaneze. Este o pisică mare, lungă și robustă, cu păr lung, mătăsos (care nu este la fel de gros ca a unei pisici persane).
Această pisică este cunoscută pentru ochii ei albaștri; punctele întunecate de pe urechi, față, picioare și coadă; și cizme de culoare albă pe toate cele patru lăbuțe.
Pisca Birmaneza este o pisică iubitoare și blândă, care iubește să joace, dar poate fi și liniștită și nu-ți va sta în cale atunci când ești ocupat. Ceea ce o face o pisică perfectă pentru familiile cu copii sau alte animale. Pisica Birmaneză la maturitate cântărește în medie aproximativ 4Kg (masculii pot cântări mai mult).

4. Pisica Sfinx – Rase de pisici fără păr

Pisica Sphynx - rase de pisici

Pisica Sfinx sau pisica fără păr, de fapt aceasta pisica nu este complet lipsita de păr – de fapt, are corpul acoperit cu un puf fin ca de piersică, ceea ce o face foarte sensibila la soare. Această sensibilitate este, de asemenea, motivul pentru care pisica sfinx trebuie considerată doar o pisică de interior. Este caldă la atingere, drăguță, energică și afectivă. Pisica Sfinx se va ghemui chiar și sub plapumă cu tine. Cu urechile mari și cu o curiozitate deosebită, sfinx-ul este un plus de distracție pentru orice familie, indiferent dacă aveți copii sau chiar alte animale de companie.

Pisica Sfinx cântărește între 3.6 și 7Kg, dar creșterea în greutate poate fi o problemă serioasă dacă nu este monitorizată.

5. Pisica Ragdoll

Pisica Ragdoll rase de pisici
Numită astfel de un crescător la începutul anilor ’60 deoarece pisica era foarte relaxată și moale când a fost luată in brațe, Ragdoll este o pisică blândă și afectuoasă, adesea urmărindu-i pe proprietarii săi din cameră în cameră ca un cățeluș. Această pisicuță nu știe să se apere și nu ar trebui să i se permită să umble singură pe stradă. Aceasta este atentă să nu își folosească dinții și ghearele în timpul jocului, ceea ce o face ideală în jurul copiilor. Se comportă bine și cu alte animale, dar nu trebuie lăsată în preajma animalelor agresive.

Blănița este semi-lungă, dar nu este abundentă.

Există mai multe varietăți de culori/ dispunere a culorilor:

  • Ragdoll cu blănița pigmentata la extremități – botic, urechi, lăbute și coadă.
  • Ragdoll cu blănița pigmentata la extremități și mănuși albe (ca la birmaneză)
  • Ragdoll bicoloră: blănița colorată intens la extremități și extensie de alb pe cele patru lăbute și pe față. Pe față, culoarea albă formeaza un V, ca o mască.

Puii se nasc albi și petele de culoare încep să apară abia pe la 10 zile, culoarea definitivându-se în doi-trei ani.

Pisicile Ragdoll sunt masive, motăneii putând ajunge să cântărească până la 7-12 kilograme. Pisicuțele sunt ceva mai micuțe cântărind cu 2-3 kilograme mai puțin decât masculii.

6. Pisica Siameza

Pisica Siameza rase de pisici
Nu lăsați pisicuțele rele din filmul Aristocats să vă strice parerea despre această felină frumoasă. Da, ele pot fi verbal exigente în a cere atenție, dar sunt și pisici foarte iubitoare, sociabile și afectuoase. Siamezele pot fi sensibile și nervoase și sunt creaturi ale obișnuinței și rutinei – deci dacă ești o persoană care călătorește mult și are nevoie de o pisică care poate călători, probabil că această rasă nu este pentru tine.

Pisica siameză este un animal de companie foarte potrivit pentru familii și extrem de indulgentă cu copiii mici. Le va tolera libertatea (a nu se confunda cu tratamente rele) însă nu o vor accepta la adulți. Când se satură de acest lucru, pur și simplu va deveni indisponibilă. Majoritatea pisicilor siameze vor învăța să-și ascundă ghearele pentru a nu răni copiii.

Siamezul vine într-o serie bogată de culori, dar punctele – peticele întunecate de pe față, urechi, lăbute și coadă – sunt parte integrantă a rasei.

7. Pisica Abisiniana

Pisica abisiniană rase de pisici
Pisica abisiniană are un aspect regal, cu urechile mari. Despre această felină se crede că este un descendent direct al pisicii sacre din Egipt, deşi originea ei exactă nu este cunoscută.

Trăsătura distinctivă a acestei pisici o constituie blana multicoloră, în care fiecare fir are o bandă de culoare închisă la rădăcină, urmată de o bandă luminoasă la mijloc şi încă una întunecată în vârf. Pisica abisiniană este o felină de talie medie, cu muşchi bine dezvoltaţi şi mers graţios care, alături de ochii migdalaţi verzi sau galben strălucitor îi conferă un aer regal.

Pisica din rasa abisiniană este afectuoasă şi inteligentă, orientată spre oameni, extrem de activă. Îi place interacţiunea şi să se joace, dorind să fie prezentă la fiecare activitate pe care o desfăşoară stăpânul. Din cauza energiei sale debordante, pisica abisiniană nu este potrivită pentru persoanele vârstince. Relaţionează bine cu adulţi sau cu copii mai mari. Se ataşează foarte repede de oameni şi le preferă compania, simţindu-se singure dacă sunt lăsate în casă perioade îndelungate de timp.

8. Pisica Exotic Shorthair

Pisica Exotic Shorthair
Asemănătoare cu pisica Persană, pisica din rasa Exotic Shorthair este jucăușă, inteligentă și ușor de întreținut. Se atașează foarte mult de stăpâni, pe care îi venerează și cu care adoră să își petreacă timpul.

Exotic Shorthair are capul rotund, masiv, nasul scurt, urechile rotunde și mici, iar ochii au o culoare strălucitoare. Picioarele sunt scurte, groase și puternice.
Corpul acestei pisici este acoperit cu o blană de diferite culori și modele, de la negru și alb, până la crem și lila.
Pisicii din rasa Exotic Shorthair îi place să își urmeze stăpânii prin toată casa, chiar și la dus. Dacă nu i se acordă atenția pe care o dorește, această pisică devine foarte gălăgioasă.

Pisica din rasa Exotic Shorthair este ideală ca animal de companie pentru orice familie care iubește aceste feline și care își dorește o pisică ușor de întreținut, jucăușă și inteligentă. Această pisică se adaptează ușor oricarui mediu și se înțelege bine și cu copiii. De asemenea, pot crește și alături de câini care sunt prietenoși cu pisicile.

9. Pisica Maine Coon – Rase de pisici gigant

Pisica Maine Coon rase de pisici
Pisica Maine Coon este originară din statul Maine, S.U.A. Fiind una dintre cele mai vechi rase de pisici din istoria Statelor Unite, a devenit pisica oficială a statului Maine.

Pisica Maine Coon este una dintre cele mai mari pisici din lume. Depășește deseori greutatea de 10kg. Unii masculi pot avea chiar și 14 kg. Corpul este musculos și puternic, iar gâtul este lung.

Coada este lungă și pufoasă. Blana este de asemenea lungă și stufoasă. Picioarele puternice sunt adaptate la mersul prin zăpadă. Între degete se pot observa smocuri de păr care le protejează.

Ochii mari pot avea mai multe culori. Se pot întâlni și exemplare ceacare (cu un ochi de o culoare si un ochi de altă culoare). Urechile se termină cu niște ciufuri de păr numite „vârfuri de linx”. Masculii sunt mai mari decât femelele. Diferența este de aproximativ 3 kg. Înălțimea poate varia între 25 și 40 de cm. Pisica Maine Coon poate atinge lungimea de 1,2 m.

Pot fi întâlnite în diferite culori. Cele mai populare sunt Orange Maine Coon, Blue Maine Coon și White Maine Coon. Maine Coon este o pisică inteligentă, activă, iubitoare și jucăușă. Este alegerea perfectă pentru familiile care își doresc un animal de companie afectuos.

Este activă atât ziua cât și pe timpul nopții. Se spune că pisica Maine Coon are nevoie de mult timp pentru a se obișnui cu un nou cămin. Perioada de acomodare poate dura până la câteva luni. În această perioadă pisica inspectează și se acomodează cu împrejurimile după care își surprinde stăpânii cu afecțiunea și personalitatea ei unică. Îi place să se implice în toate activitățile casei.

10. Pisica Persana – Rase de pisici pufoase

Pisica persana rase de pisici
Toată lumea cunoaște pisica persană. Renumită pentru blana lungă, mătăsoasă, cu ochii expresivi și cu fața strălucitoare, persanul este și una dintre cele mai vechi rase de pisici. Calm și dulce afectiv, această pisică iubește mediul liniștit (ceea ce înseamnă că probabil nu este cea mai bună pisică pentru familiile cu copii mici sau animale de companie). Pisicile persane sunt pisici de interior; cel mai bine este să țineți această rasă doar în casă. Persana are nevoie de băi regulate și îngrijire zilnică, deoarece blana sa este prea lungă pentru a se putea îngriji singură și este predispusă la năpârlire. Pentru crescătorii de pisici persane, îngrijirea este doar una dintre multele plăceri de a deține o astfel de pisică ca și animal de companie.

Deci, aveți primele 10 rase de pisici. Desigur, te rugăm să nu împărtășești nici o informație cu pisica ta. Probabil crede că este cea mai specială pisică din lume și singura care contează.

Alege hrana potrivită pentru pisica ta

Rase de Pisici
Articolul precedent
Faceti Cunostinta Cu Cainele Labrador Retriever
Articolul următor
Ce reprezinta “holistic”?