LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisici British Shorthair

Pisica British Shorthair

Pisici British Shorthair – cele mai cunoscute pisici din UK

Uită-te la pisica British Shorthair și vei îndrăgi imediat expresia ei plăcută și caracteristicile rotunde ale acestei rase de pisici. Aceasta este una dintre cele mai vechi rase de pisici englezești, iar această felină calmă și liniștită și-a câștigat un loc în toate gospodăriile și inimile din Marea Britanie și nu numai, tocmai pentru felul ei de-a fi.

Aproape totul la pisica British Shorthair este rotund – aceste pisici au capul rotund, ochii strălucitori rotunzi, obrajii dolofani, labele rotunde și o coadă cu vârful rotunjit. Blana acestor pisici poate avea culori diferite, dar culoarea albastră izbitoare este una dintre cele mai populare. De fapt, această rasă este uneori denumită pisica British Shorthair Blue.

Pisica British Shorthair Caracteristici si Prezentare generală

  • Greutate: 7 – 17 kg; masculii sunt de obicei mai mari decât femelele
  • Lungime: 56 – 63 cm
  • Blana: scurta și densa
  • Culoarea blănii: culorile includ nuanțe solide de alb, negru, roșu, crem și albastru (cele mai frecvente)
  • Culoarea ochilor: cupru, verde, auriu, albastru
  • Speranța de viață: 12-16 ani

Istoria Pisicii British Shorthair

Una dintre cele mai vechi rase de pisici din Anglia, pisica British Shorthair are de fapt rădăcini romane. Se pare că atunci când forțele romane au invadat Anglia în perioada de extindere a imperiului, au adus si acesta rasa de pisici pentru a le proteja proviziile de hrană de rozătoare. Pisicile au colonizat zona și au devenit o rasa de pisici comune timp de secole.

La sfârșitul anilor 1800, un britanic pe nume Harrison Wier este creditat că a devenit primul crescător de pisici. El este responsabil pentru domesticirea pisicii British de pe stradă și printr-un program de reproducere și încrucișare selectivă, a creat pisica pe care o cunoaștem astăzi drept pisica British Shorthair.

Rasa aproape ca a încetat să mai existe în perioadele economice grele ale celui de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, după război, exemplarele rămase au fost încrucișate cu alte rase, inclusiv rasele Domestic Shorthair, Albastru de Rusia și pisica Persana pentru a-și păstra existența.

Îngrijirea pisicii British Shorthair

Deși sunt sociabile și plăcute, aceste pisici sunt usor de intretinut. Pisica British Shorthair nu este exagerat de exigenta în ceea ce privește îngrijirea sau atenția și nu este o rasă foarte vocală.

Aceasta rasa de pisici are părul scurt, dens și bogat, cu mai mult păr pe un cm pătrat decât orice altă rasă de pisici. Aceasta pisica are nevoie de periaj de mai multe ori pe săptămână pentru a îndepărta părul desprins, prevenind în același timp formarea ghemotoacelor de păr. Primăvara, aceste pisici vor pierde mai mult par pe măsură ce își schimba haina de iarnă. Așa că este posibil să fie nevoie să le periați mai frecvent în această perioadă.

Pisica British Shorthair se maturizează greu

Majoritatea crescătorilor consideră că pisica British Shorthair se maturizează dintr-un pisoi jucăuș într-o pisică adultă demnă și sociabilă. Totuși, nu vă așteptați să crească până la dimensiuni complete peste noapte. Pisica British se maturizeaza lent; în medie, aceste pisici ating dimensiunile complete până la vârsta de trei ani, dar unele pisici nu se maturizează complet nici până la vârsta de cinci ani. Este posibil ca aceste pisici să nu îți stea în poală și nu le place nici să fie ținute in brate. Dar adesea se bucură de compania membrilor familiei și își vor petrece timpul jucându-se sau dormind în aceeași cameră cu stăpânii lor.

Pisicile British Shorthair sunt pisici solitare, asa că pot tolera usor să fie lăsațe acasă singure o perioadă îndelungată de timp, fără a suferi anxietate de separare.

Dacă aveți copii sau alte animale de companie în casă, este posibil ca aceste pisici să fie tolerante – atât timp cât pot avea spațiul lor personal.

Frumusetea rasei și temperamentul relativ calm o fac o vedetă media frecventă. In special serveste ca inspirație a celebrei ilustrații a lui John Tenniel despre Pisica de Cheshire din Alice în Țara Minunilor.

Pisica British Shorthair – cele mai frecvente probleme de sănătate

Datorită unui bazin genetic robust, Shorthair-ul britanic este o rasă sănătoasă, care nu este cunoscută ca fiind afectată de multe probleme genetice. Cu toate acestea, ele pot fi expuse riscului de hemofilie B, care este o afecțiune a sângerării ereditare. Un simplu test ADN permite crescătorilor să-și analizeze pisicile și să vadă dacă sunt purtătoare ale acestei boli.

Nu necesită decât îngrijire minimă și e indicat să fie crescute ca pisici doar de interior.

Nu vă lăsați pisica British Shorthair să devină obeză. Deși aceste pisici sunt rezistente și solide, nu ar trebui să devină pudice. Poate fi necesar să le încurajați să facă exerciții fizice cu jucării interactive și să vă faceți timp pentru joacă.

Ce și cât mănâncă o pisică British Shorthair?

Ca toate pisicile, și acestă rasă British Shorthair beneficiază de o dietă echilibrată cu ingrediente de calitate. Hrănește-ți pisica cu cantitatea de hrană proporțională cu vârsta, activitatea și cerintele ei de energie.

Aceste pisici pot fi predispuse la obezitate, cu excepția cazului în care se acordă atenție sporită dietei lor.

Deși aceste pisici nu sunt în mod normal cerșetori vocali și nu au în general energia necesară pentru a sări pe masă, cel mai bine este să evitați să le învățați obiceiuri proaste. NU le dați mâncare de pe farfuria dvs. în timpul mesei.

Hrana pentru pisici British Shorthair

Ofera-i pisicii tale o hrana uscata de pisici, care este atat delicioasa, cat si hranitoare. Cu o gama larga de optiuni pentru pisicile cu nevoi dietetice speciale, inclusiv formule fara cereale, mancare pentru pisici adulte, hrana uscata de pisici seniori, mancare de pisici junior, hrana pentru pisici sterilizate si multe altele.

Mai multe despre rasa de pisici British Shorthair

Pisica British Shorthair este o rasă populară de pisici datorita personalitatii și a naturii sale independente. Cu toate acestea, pisica British nu este alegerea potrivită pentru toată lumea, mai ales dacă doriți o pisică care sa va stea în poală și care să caute mereu afecțiune. Trebuie să ai răbdare ca să înțelegi personalitatea și cerințele de îngrijire ale acestei rase înainte de a-ți lua o astfel de pisică. Dar dacă o veți face, veți fi recompensat cu un animal de companie loial, demn, de care să vă bucurați multi ani.

Conform datelor registrului GCCF din 2013, pisica British Shorthair este din nou cea mai populară rasă cu pedigree din țara sa natală.

Pisoi British Shorthair de vanzare

Daca sunteti interesati de o astfel de pisica va recomandam Felisa (echivalentul unei canise de caini dar pentru pisici) Outstanding Cats

Rase de Pisici
Articolul precedent
Nume de cai populare
Articolul următor
Primele 30 de zile impreuna cu noul catelus
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
Preț € 400
Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
Puiuți Cane Corso disponibili din părinți cu Pedigree tip A!
Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Contactați-ne acum pentru a afla mai multe detalii despre disponibilitatea și condițiile de adopție.