LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

4 motive pentru care câinele tău sapă și cum să-l oprești

4 motive pentru care cainele tau sapa si cum sa l opresti 61fc44a113103 - 4 motive pentru care câinele tău sapă și cum să-l oprești

Câinilor le place să sape. Totuși, acest lucru poate fi deosebit de frustrant dacă câinelui tău îi place să sape în paturile de flori și să aducă murdăria și noroiul prin casa ta. Câinii sapă din mai multe motive diferite, dar vestea bună este că există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a descuraja acest comportament.

De ce sapă câinii?

Instinctul unui câine de a săpa este adânc înrădăcinat, la fel ca lătratul sau adulmecarea. Majoritatea motivelor pentru care câinele tău poate săpa gropi în curtea ta au de-a face cu instinctul.

  1. Instinctul de prădător: Toți câinii, inclusiv cei mai domoliți, au un instinct de prădător în ei. Când câinele tău explorează curtea, este posibil să audă și să miros animalele care sunt sub pământ. Câinii cu un impuls mare de pradă, în special rasele de Terrier, pot săpa în curte în încercarea de a ajunge la creaturile pe care le aud și le miros.
  2. Depozitarea alimentelor și a obiectelor: Unii câini pot avea un instinct puternic de a păstra lucruri pe care le prețuiesc, cum ar fi mâncarea, oasele sau chiar jucăriile. Ei fac asta pentru că simt instinctul de a ascunde lucruri pentru păstrare. Dacă câinele tău începe să sape gropi pentru a ascunde astfel de obiecte, poate că este momentul să găsești o soluție mai bună.
  3. Reglarea temperaturii: Câinii pot sape pentru a ajunge la un sol mai răcoros și a se odihni acolo, mai ales în zilele foarte calde. Rasele nordice, precum Malamut, Huski și Elkhound, sunt înclinate să sape în pământ pentru a scăpa de căldură.
  4. Stres și anxietate: Câinii pot dezvolta aceste comportamente atunci când se simt stresați sau anxioși. Dacă un câine stresat este copleșit de anxietate, poate începe să sape frenetic în încercarea de a scăpa de această stare. Acest comportament poate apărea chiar dacă amenințarea percepută nu este reală.

Cum să opriți săpatul câinelui dvs

Deoarece săpatul este un instinct profund înrădăcinat în câinele tău, este posibil să nu îl puteți opri complet. În schimb, majoritatea comportamentaliștilor și dresorilor recomandă oferirea de alternative pentru a satisface acest instinct și pentru a aborda problemele care determină câinele să sape în primul rând.

Furnizați alternative adecvate:

Pentru câinii cu un impuls mare de pradă, precum Jack Russell Terrier, Yorkshire Terrier, Dashshund și alte rase care au fost inițial create pentru vânarea animalelor mici, puteți lua în considerare participarea lor la concursuri de vânătoare. Cu toate acestea, dacă câinele tău nu se încadrează în această categorie restrânsă, îi puteți oferi o cutie de nisip sau o zonă specială în curte unde să sape, pentru a-i satisface instinctul natural.

Controlul rozătoarelor:

Dacă câinele tău sapă în curte pentru a vâna rozătoare, puteți lua măsuri pentru a face curtea mai puțin atractivă pentru aceste creaturi. Plantarea ierburilor și plantelor cu miros puternic, cum ar fi menta, busuioc și cimbru, poate ajuta la alungarea rozătoarelor. De asemenea, există repelenți cu energie solară care utilizează sunetul și vibrațiile pentru a descuraja rozătoarele, dar asigurați-vă că frecvențele utilizate nu devin o sursă de disconfort pentru câinele dvs.

Asigurați-vă că are umbră:

Dacă câinelui tău îi place să sape pentru a se odihni în solul răsturnat, puteți crea un loc umbrit în curte pentru el. Acest lucru îi va permite să se răcorească fără să trebuiască să sape.

Este important să înțelegeți că este posibil să nu puteți opri niciodată complet acest comportament al câinelui dvs. Cu toate acestea, furnizarea de alternative adecvate și controlul mediului pot ajuta la prevenirea distrugerii curții și pot menține atât câinele cât și pe dvs. fericiți.

Caini Sfaturi pentru dresajul câinilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
De ce se sperie pisicile de castraveți?
Articolul următor
Castrarea si sterilizarea cainilor