LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

De ce se sperie pisicile de castraveți?

de ce pisicile se sperie de castraveti 61fd9a297c1a5 - De ce se sperie pisicile de castraveți?

Cu siguranță ai putut observa videoclipuri online în care oamenii își speriau pisicile prin plasarea tăcută a unui castravete în spatele lor. Atunci când pisica se întoarce pentru a vedea castravetele, reacționează brusc și sare înapoi, ceea ce stârnește amuzamentul celor care filmează. În prima fază, când vezi un videoclip cu o pisică speriată de un castravete, ai putea crede că este doar un incident izolat. Cu toate acestea, după ce ai vizionat mai multe astfel de clipuri, ai putea începe să te întrebi:

De ce se sperie pisicile de castraveți?

Industria hranei pentru pisici tinde să sublinieze faptul că pisicile sunt prădătoare, dar deseori oamenii uită că și pisicile pot deveni pradă pentru alte animale. Prin urmare, pisicile nu tolerează obiectele care se apropie liniștit de ele. Acest lucru se explică prin faptul că pisicile au simțuri extrem de dezvoltate, cum ar fi auzul, mirosul și vederea. Mai exact, mirosul și auzul la pisici sunt mult mai sensibile decât la câini.

Atunci când pisica ta se întoarce și vede ceva neașteptat în spatele ei, va fi inițial surprinsă. Această reacție poate fi amplificată dacă castravetele este plasat în timp ce pisica mănâncă, bea sau folosește cutia de nisip. Aceste activități fac pisica mai vulnerabilă, deoarece, în timp ce mănâncă sau bea, nu își concentrează atenția asupra mediului din jur. Mai mult, o pisică care folosește litiera nu poate fugi la fel de rapid sau ușor. A fi surprins de un posibil prădător în timpul acestor activități poate fi deosebit de stresant pentru pisică.

O altă ipoteză este că pisicile se sperie de castraveți pentru că aceștia seamănă cu șerpii. La prima vedere, această teorie pare să aibă sens, având în vedere forma castravetelui, care este lung și ușor curbat, amintind de aspectul unui șarpe. Unii cred că această asemănare face ca pisicile să creadă că este vorba despre un șarpe. Prin urmare, când pisica ta se întoarce și observă nu doar ceva neașteptat, dar și ceva care pare asemănător cu un șarpe, este posibil să sari de frică, crezând că este un șarpe.

Cu toate acestea, după primul șoc, majoritatea pisicilor își dau seama că castravetele nu este o amenințare reală. Dacă plasați castravetele în fața pisicii, și nu în spatele ei, este puțin probabil ca pisica să sari înfricoșată, deoarece va recunoaște că nu este un pericol. De asemenea, este important de menționat că majoritatea pisicilor sunt curioase și nu se sperie de șerpi. Dacă ar găsi un șarpe în grădină sau în casă, ar putea să fie mai degrabă intrigate decât speriate. Prin urmare, ideea aceasta poate părea plauzibilă la prima vedere, dar în realitate, pisicile sunt mai înspăimântate de obiecte care se apropie liniștit de ele, decât de ceva care arată ca un șarpe.

Este important să nu încercați să vă speriați pisica cu castraveți sau alte obiecte, deoarece acest lucru poate cauza stres și anxietate. Pisica dvs. poate să nu mai mănânce sau să utilizeze litiera dacă este supusă frecvent la astfel de experiențe traumatizante. Prin urmare, este mai bine să vă jucați cu pisica dvs. folosind jucării sigure și să evitați să-i creați momente de stres inutile

Comportament și dresaj pentru pisici Pisicile Viata cu pisici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum sa ai grija de o pisica fara par?
Articolul următor
4 motive pentru care câinele tău sapă și cum să-l oprești