LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Malamut de Alaska

malamut de alaska 6208064f8b669 - Malamut de Alaska

Malamut de Alaska este un câine foarte mare și puternic, un animal care seamănă foarte mult cu lupul sau cu Husky siberian.

Origine: SUA
Media de vârstă: 10 – 14 ani
Înalțime: Masculi: 61-66 cm, Femele: 56-61 cm
Greutate: Masculi: 36-43 kg, Femele: 32-38 kg
Temperament: Independent, inventiv și inteligent
Dresaj: Greu
Boli specifice: Predispus la balonare și displazie de șold
Culori: Alb-maro, alb-roșu, alb-gri, alb-negru

Caracteristici și informații generale ale rasei Malamut de Alaska

A fost creată această rasă special pentru a trage la sanie și sunt deseori confundați cu câinii din rasa Husky Siberian, însă sunt diferiți în multe privințe. În trecut, aceștia vânau, munceau și trăiau alături de oamenii din triburile din Alaska.

Din punct de vedere de genetic, specialiștii spun că rasa de caini Malamut este cea mai veche din lume. O bună alimentaţie îi va da energia de care are nevoie. Pentru că este un animal de gabarit, va avea nevoie de o alimentaţie pe măsură, însă nu în exces. După vârsta de 9 luni trebuie să primească hrana specială pentru adulţi şi nu pentru pui. Pot mânca şi mâncare gătită sau din conserve. Odată cu înaintarea în vârstă devin din ce în ce mai puţin activi şi vor avea nevoie de mai puţină mâncare. Sunt predispuşi la obezitate.

Cât de ușor se poate dresa un Malamut de Alaska

Este un câine foarte inventiv şi inteligent, însă este greu de dresat şi are nevoie de o formare specială în acest sens. Ori se învaţă comenzi mici de la vârste fragede, ori vă veţi alege cu un animal agresiv şi mofturos. Cu dresajul potrivit, va creşte şi se va dezvolta aşa cum trebuie.

Personalitate

Se folosesc în Alaska la transportul de persoane şi marfă, trag la sănii pentru divertisment, dar sunt şi bune animale de companie. Este lent, dar puternic şi mută obiecte grele pe distanţe scurte. Iubesc zăpada iar anotimpul lor preferat este iarna. Nu latră, ei mai degrabă urlă, precum lupii.

Puii de Malamut de Alaska: Femelele nasc în medie 4-10 pui o dată

Caini Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini gigant Rase de caini mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Husky Siberian
Articolul următor
Pisica Europeana