LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Vizsla Maghiara

Vizsla maghiara

Vizsla este un caine cu o istorie bogata. Originara din Ungaria, rasa de caini este cunoscuta pentru abilitățile de indicare și cautare. In prezent sunt tovarăși iubitori, frumoși, activi si foarte populari.

Prezentare generală a rasei de caini Vizsla

Grupa: Sportiva

Înălţime: 22 – 24 inci (masculi); 21 – 23 inci (femele)

Greutate: 55 la 60 de kilograme (masculi), 44 la 55 de kilograme (femele)

Blana: Neteda, scurta și densa

Culoarea blanii: Nuante variate de culori ruginii si aurii

Speranța de viață: 12-14 ani

Caracteristicile Vizsla

Nivel de afectiune Înalt
Prietenie Înalt
Prietenos cu copii Înalt
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoile de exercițiu Înalt
Caracter jucăuș Înalt
Nivel de energie Înalt
Dresaj Înalt
Inteligență Înalt
Tendința de a lătra Înalt
Cantitatea de naparlire Scăzuta

Istoria rasei Vizsla

Vizsla are o moștenire veche și nobilă. Se crede că originile lor pot fi identificate încă din secolul al VIII-lea. În această perioadă au fost înființate clanurile Magyar din Ungaria și au avut nevoie de câini cu rezistență, viteză, atletism și curaj pentru a-i ajuta la vânătoare. Acesta este motivul pentru care sunt adesea denumiți Maghiar sau Vizsla maghiară.

Există chiar o lucrare de artă care datează din secolul al X-lea, care prezintă un trib maghiar, șoimul său și un câine care seamănă îndeaproape cu rasa de caini Vizsla.

Pe măsură ce anii au trecut, acești câini au devenit animale de companie prețioase ale unor nobili maghiari. Au continuat să perfecționeze abilitățile de vânătoare a rasei și temperamentul, astfel încât acesta seamănă mai mult cu Vizsla modernă care a câștigat inimile multor.

Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, Vizsla a scăzut dramatic și a fost pe cale de dispariție. Dedicatia pasionatilor de rase de caini a însemnat că a reușit să scape de această soartă, iar popularitatea lor a continuat să crească din nou.

Primele specimene de caini Vizsla au ajuns în Statele Unite la jumătatea secolului XX, unde au obținut recunoașterea de către AKC în 1960 și continuă să fie o rasă populară în America de Nord și Europa.

Ingrijire Vizsla

Vizsla este considerată o rasă adaptabilă, afectuoasă și activă. Sunt potriviti pentru traiul într-o casă activă cu o curte mare. Sunt foarte energici și, dacă nu obțin suficient exercițiu și stimulare zilnică, pot deveni plictisiți și usor distructivi în casă.

Se știe că le place sa roada, așa că asigurați-vă că aveți o mulțime de jucării interactive cu care să se joace.

Excelează în sporturile competitive și pot fi câini de mare agilitate. Aptitudinile lor de vânătoare și de recuperare înseamnă că se descurcă bine la cautari și sunt adesea mari iubitori de apă. Sunt cunoscuți pentru rezistența și atletismul lor și iubesc să alerge. Acest lucru ii face, de asemenea, o alegere populară dacă vă place sportul Canicross (sa alergati cu câinele dvs.).

Vizsla sunt, de asemenea, caini inteligenti și dornici de a va face pe plac. Asigurați-vă că le oferiți suficientă stimulare mentală este important pentru a preveni apariția comportamentelor problematice. Răspund extrem de bine la metodele pozitive de antrenament și, cu îndrumarea corectă, invata comenzile foarte repede.

Sunt însoțitori excepțional și formează legături puternice cu membrii familiei lor. Tind să fie prietenoși cu oamenii și cu alți câini în general și să prospere în companie lor.

Acest lucru înseamnă, totuși, că pot fi predispuși la dezvoltarea anxietății de separare dacă sunt lăsați prea mult singuri și sunt cei mai potriviți pentru o gospodărie unde vor avea pe cineva în cea mai mare parte din zi.

Sunt o rasă destul de comunicativă și pot fi foarte vocali. Va trebui să vă asigurați că nu incurajati accidental aceste comportamente, deoarece pot deveni o problemă. Întotdeauna răsplătiți-i cand sunt liniștiți și cereți un comportament alternativ care să le țină lătratul sub control.

Vizsla nu necesita întreținere ridicata. Au o blana scurtă, care va avea nevoie doar de periaj săptămânal. De asemenea, nu naparlesc excesiv.

Vizsla Maghiara FiN85 / Getty Images Vizsla Maghiara Barna Tanko / Getty Images Vizsla Maghiara Hillary Kladke / Getty Images

Probleme comune de sănătate

Vizsla este cunoscuta ca fiind o rasă de caini în general sănătoasă. Chiar si asa, acestia au anumite probleme de sănătate la care pot fi mai predispuși genetic.

Asigurați-vă că găsiți un crescător de renume care efectuează verificări de sănătate la potențialii părinți pentru a ajuta la reducerea riscurilor.

Unele dintre problemele pentru care sunt cunoscuti includ:

  • Epilepsie canină: Vizsla este mai predispus la convulsii legate de epilepsie decât alte rase. Există cercetări în acest domeniu. Între timp, este liniștitor să știm că aceasta este o afecțiune care poate fi adesea bine administrată cu ajutorul medicațiilor și adaptărilor la stilul de viață.
  • Boală autoimună: Vizsla este, de asemenea, recunoscut a fi mai predispus la anumite boli auto-imune. Cazurile de alergii sezoniere și alimentare sunt mai frecvente. Există, de asemenea, o afecțiune specifică rasei care este cercetată în prezent, numită Vizsla Polimopatie inflamatorie. Dacă aceasta boala este diagnosticata suficient de devreme, prognosticul este în mod normal bun, deoarece poate fi tratata cu medicamente imunodepresive.
  • Displazie de șold: Acest lucru este comun printre multe rase. De obicei este o afecțiune progresivă și, în cazuri severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală care să contribuie la menținerea unei calități de viață bune.

Dieta și nutriția

Ca în cazul oricărui câine, ar trebui să vă hrăniți Vizsla cu o hrana de caini de înaltă calitate și controlată corect.

Se recomandă ca hrănirea lor sa se faca de două ori pe zi, în loc de o masă mare. Acest lucru poate contribui la reducerea șanselor de apariție a balonarii. În cazul în care sunt predispuși să-și îndepărteze mâncarea, trebuie incurajati să mănânce mai încet dintr-o hrănitoare lentă sau cu ajutorul unei jucării interactive.

 

De unde să adopți sau să cumperi un Vizsla

Indiferent de cățelul pe care intenționați să-l aduceți acasă, ar trebui să cautati și să găsiți un crescător bun.

Ar trebui  să vedeți cățelușii împreună cu mama lor într-un mediu familial. Nu trebuie să adoptati catelusii până la vârsta de cel puțin opt săptămâni.

Mai multe rase de câini și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase de câini similari cu Vizsla, puteți lua în considerare și următoarele rase:

  • Pointer Englez
  • Basset roșcat de Bretania
  • Spaniel american de apă
Caini Rase de caini Rase de caini medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
De ce pisicilor le plac pantofii?
Articolul următor
Probleme medicale pentru Buldogii Francezi. 5 lucruri de stiut