LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

De ce pisicilor le plac pantofii?

de ce pisicile le plac pantofii 61fd61a160194 - De ce pisicilor le plac pantofii?

Cine are pisici sigur a putut observa că pisicile au o obsesie evidentă pentru încălțăminte, indiferent dacă o adulmecă, se bat sau chiar dorm pe ea.

De ce pisicile adoră să doarmă atât de mult pe pantofi?

De ce unele pisici chiar mută pantofii din casele lor de la ușa din față și îi ascund în altă parte?

Există motive legitime pentru care pisicile găsesc încălțămintea atât de fascinanta. Iar înțelegerea acestor motive poate ajuta la reducerea problemelor legate de încălțăminte în viitor.

Iată câteva motive pentru care pisicile ar dori să stea lângă pantofi:

Pantofii mențin mirosuri familiare

Pentru o pisică, simțul mirosului lor este probabil cel mai important dintre cele cinci simțuri ale lor. Este de 14 ori mai puternic decât cel al unei persoane și au de două ori mai mulți receptori olfactivi în țesutul lor nazal decât oamenii. De asemenea, au un organ specializat situat in bolta palatina, numit organ al lui Jacobson (organ vemeronasal) pe care noi nu il avem. Acest organ permite pisicilor, în esență, să guste aromele și feromonii din aer, oferindu-le o multitudine de informații despre animalele și oamenii din zonă. Pisicile sunt interesante în mod natural și vor cerceta mirosurile noi. Dar vor căuta și mirosurile unor lucruri care le sunt familiare și care le fac să se simtă în siguranță și în largul lor.

Pisicile în sine își creează și își secretă proprii feromoni parfumati în glandele din întregul corp, inclusiv pe obraji. Când pisica ta își freacă fața de tine sau de un obiect, își lasă amprenta ca o modalitate de a spune: „Am mai fost aici. Acest lucru aparține spațiului meu și mă face să mă simt în siguranță. Dormitul pe pantofi este pur și simplu felul pisicii tale de a spune că se simte confortabila în compania ta și te iubeste!

Pantofii tai reprezintă o zona de confort pentru pisica

Este posibil ca pisica ta să nu doarma, doar să petreacă timp sau să-ți spună că te iubeste. Obiectele care au mirosul tau – articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, pături – pot aduce confortul pisicii tale în situații de stres. Adormirea pe pantofi ar putea foarte bine să fie o metodă de a se liniști pentru pisica ta în timpul in care tu nu esti prezent. Poate fi chiar și motivul pentru care pisica ta nu se oprește doar să se doarma pe pantofii tai unde îi lași, ci îți poate muta pantofii într-un alt loc. Pisica ta iti poate muta pantofii, acționând ca o pătură de securitate, într-o zonă de odihnă favorizată, ca mod de a păstra alaturi o parte din tine.

Cum poti sa iti recuperezi pantofii?

Desigur, doar pentru că acum înțelegem De ce pisica ta are o obsesie cu pantofii tai. Asta nu inseamna ca este mai puțin frustrant atunci când esti in intârziere și pisica ta a fugit cu unul dintre pantofii tăi. Nevoia de a-ti cauta în mod constant pantofii, deoarece pisica ta continuă să-i mute poate deveni obositoare destul de repede. Încercarea de a-ți convinge pisica să-ți lase pantofii în pace, poate fi o luptă acerba.

Nu-i permite pisicii tale accesul la incaltaminte

Împiedicarea pisicii tale să aibă acces la încălțăminte poate fi mult mai ușoară decât să incerci să opresti comportamentul acesteia. Păstrarea încălțămintei într-un dulap sau într-o cutie de plastic sigilată poate fi o soluție rapidă. Amintiți-vă că pisicile sunt foarte bune la alpinism, așa că pur și simplu depozitarea lor pe un raft înalt s-ar putea să nu fie suficient.

Dacă blocarea accesului pisicii dvs. la încălțăminte nu este posibilă, atunci ar trebui să redirecționați pisica către un alt obiect care încă mai miroase ca tine, dar de care te poti desparti usor. Un tricou vechi sau o șoseta ar fi o înlocuire bună. Dacă prinzi pisica în acțiunea de a încerca să-ți fure încălțămintea, încearcă să eviți să strigi sau să acționezi într-un mod care poate părea agresiv. Efectul acestor acțiuni vor va fi doar sa iti sperii pisica și este posibil să nu-ți asocieze strigătele de frustrare cu furtul ei de pantofi. Chiar dacă pisica ta aruncă pantoful în atunci, este posibil să nu înțeleagă pe deplin de ce te-ai supărat.

Chiar daca încălțămintea are alt scop pentru noi, pisicile noastre o consideră minunata pentru că le reaminteste de oamenii lor preferați. Data viitoare când iti prinzi pisica ca se strecoară pe adidași. Fa-i o poză de dragul instagramului, si ofera-i în schimb o pătură și fii mandru că pisica ta tocmai ti-a spus te iubesc.

Cum incearcă pisica ta să-ti spună că te iubeste?

Pisici Să trăiești cu pisici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Elf
Articolul următor
Vizsla Maghiara