LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Elf

pisica elf

Pisica Elf este o rasa de pisici hibrida, noua și extrem de rara. Pisica Elf este o pisica jucausa si inteligenta, care combină trăsăturile fizice și de personalitate ale pisicilor Sfinx și American Curl. Pisicile Elf sunt extrem de sociabile și prietenoase și sunt animale de companie excelente. Aceste pisici se pot integra cu ușurință în orice gospodărie și pot face parte din orice familie.

Prezentare generală a rasei de pisici Elf

Greutate: 5 – 7 kilograme

Lungime: Dimensiuni medii spre mari

Blana: Nu au blana

Culori: Toate culorile și modelele

Culoarea ochilor: Variata

Speranța de viață: 8-14 ani

Caracteristici pisica Elf

Nivel de afectiune Înalt
Prietenie Înalt
Afectiune pentru copii Înalt
Prietenoasa cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exercițiu Mediu
Caracter jucăuș Înalt
Nivel de energie Mediu
Dresaj Mediu
Inteligență Înalt
Tendința de a mieuna Mediu
Cantitatea de naparlire Scăzut

Istoria pisicii Elf

Deoarece pisica Elf este o rasă atât de nouă și extrem de rară, istoria sa este oarecum limitată. Crescătorii și pasionații de pisici, Karen Nelson și Kristen Leedom sunt considerați creatorii rasei. In 2004, Nelson și Leedom au venit cu o viziune a creșterii unei pisici cu urechi ondulate, care păstrează personalitatea și atributele fizice ale iubitelor lor pisici Sfinx.

Pisica Elf a fost dezvoltată cu succes de la incrucisarea raselor de pisici Sfinx și American Curl. Fiecare dintre aceste 2 rase de pisici are o trăsătură distinctivă, iar pisica Elf a fost concepută pentru a le combina. Cele mai distinctive trăsături ale acestei pisici sunt urechile ondulate, luate de la pisica American Curl, și lipsa părului, luata de la Sfinx. Totuși, la fel ca Sfinx, pisica Elf nu este de fapt complet fără păr; pielea ei poate fi acoperită cu o blană foarte fină, practic imperceptibil atât pentru ochi, cât și prin atingere.

Pisica Elf are un corp atletic, musculos, similar cu Sfinx, de la care, a moștenit si oasele proeminente ale obrazului. Pisica Elf are pielea încrețită în jurul umerilor, urechilor și botului. Rasa își ia urechile, care sunt ondulate înapoi, de la pisica American Curl. Aceasta trasatura este cauzată de o mutație genetică care apare în mod natural.

Multe dintre pisicile Elf care prezintă trăsăturile inițial avute în vedere, încep să fie introduse în showroom-urile Asociației internaționale a pisicilor (TICA). Odată ce cerintele au fost îndeplinite, creatorii originali și pasionații de aceste rase au obținut acceptarea pisicii Elf ca o nouă varianta a pisicii Sphynx. Pisica Elf a fost acceptată de TICA și este prezentata ca un Sfinx cu noi trăsături la spectacolele de pisici.

pisica elf istoric

Ingrijire Pisica Elf

Pisica Elf este considerată, în general, o rasă de pisici cu întreținere redusă. Datorită faptului că pisica Elf nu are păr, potențialii proprietari nu vor trebui să-si faca griji din acest motiv. Cu toate acestea, pisicile Elf vor avea nevoie de o baie de rutină sau de o curățare din cand in cand. Îngrijirea obișnuită este importantă pentru a îndepărta secrețiile de pe piele, altfel o pisică Elf poate deveni lipicioasă la atingere sau chiar dezvolta probleme ale pielii. Multe pisici Elf tolerează (și chiar se bucură) de o baie ocazională.

Pisica Elf este o rasă foarte sociabilă, blândă, ceea ce înseamnă că se poate adapta cu ușurință la majoritatea locuintelor si familiilor. De asemenea, se intelege bine cu alte animale de companie din casă. Cu toate acestea, lipsa lor de păr înseamnă că trebuie să rămână mai mult la interior pentru confort și siguranță.

Pisica Elf a fost crescută pentru a perpetua cele mai bune calități de personalitate ale pisicilor Sfinx și American Curl, precum prietenia și afecțiunea. De asemenea, sunt considerate a fi una dintre cele mai inteligente rase de pisici. Deoarece sunt atât de extrovertite și sociale, au nevoie de mai mult contact și interacțiune umană decât pisica obisnuita. Se recomanda sa nu fie lăsate singure pentru perioade lungi de timp. De asemenea, vor fi mai fericite împărtășindu-și locuința cu o alta pisica cu care să se joace.

Pisicile elf sunt pisici active și blânde, care adoră să fie centrul atenției și sunt extrem de interesante și jucăușe. Proprietarii de pisici Elf ar trebui să fie conștienți de faptul că aceste pisici adoră să se catere și vor dori să se joace cu aproape orice le este la îndemâna. Trebuie sa li se acorde mult timp de joacă și o mulțime de jucării – precum și rafturi înalte sau alte spații sigure unde pot urca- -este o necesitate.

pisica elf caracteristici

Probleme comune de sănătate ale Pisicii Elf

Datorită trupurilor lor fără păr, arsurile solare, sensibilitatea la vremea caldă și rece, precum și alte probleme ale pielii sunt preocupări potențiale pentru proprietarii de pisici Elf. Pielea lor delicată poate fi, de asemenea, ușor rănită atunci când se joacă cu alte pisici. Pisica Elf este considerată o pisică sănătoasă și, fiind o rasă mai nouă, problemele de sănătate genetice nu au fost încă stabilite. Cu toate acestea, pisicile Elf pot fi sensibile la problemele de sănătate care afectează rasele Sfinx si American Curl, cum ar fi probleme cardiace și gingivale.

Dieta și nutriția

La fel ca toate rasele de pisici, pisica Elf poate fi sensibilă la probleme legate de greutate, cum ar fi obezitatea sau bolile de inimă. Aceste pisici ar trebui să fie hrănite cu o hrana de pisici de înaltă calitate și să primească o mulțime de exerciții fizice. Proprietarii de pisici Elf ar trebui să știe că rasele Sfinx si American Curl tind să aibă pofte de mâncare robuste (și să aibă o burtă proeminentă care să o dovedească). Așa că este foarte important să hrănești aceste pisici cu o hrana corectă și echilibrată.

Pisica Elf

Unde să adopți sau să cumperi o pisica Elf

Pisicile elf sunt foarte rare, așa că asigurați-vă că verificați adăposturile de animale locale și grupurile de salvare pentru aceste pisici care au nevoie de o casă a lor, precum și crescătorii de renume.

Mai multe rase de pisici și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că vă faceți temele când alegeți o pisică. Discutați cu alți proprietari de pisica Elf, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe despre această rasă specială de pisici și despre îngrijirea lor. Există o varietate de rase de pisici și cu puține cercetări, puteți fi sigur că veți găsi pisica potrivita pentru a o aduce acasă.

Dacă esti interesat să afli mai multe despre alte pisici, ia în considerare urmatoarele rase de pisici:

Pisici Rase de Pisici Rase de pisici medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Munchkin
Articolul următor
De ce pisicilor le plac pantofii?