LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Munchkin

munchkin

Pisica Munchkin este o rasa de pisici controversata. Sunt, de fapt, o mutaţie, care a fost văzută prima dată în America anilor 1980, iar numele i-a fost dat după personaje din Vrăjitorul din Oz.

Greutate: 2 – 5 kg
Talie: Medie
Blana: Lungă sau scurtă, depinde de exemplar
Culoare: Toate culorile şi paletele
Speranță de viață: 12-15 ani

Prima apariţie a lor a fost consemnată la începutul anilor 1930 în Anglia, apoi a fost văzută şi în Rusia, 20 de ani mai târziu. Sunt pisici cu picioarele extrem de scurte, au o talie medie şi părul lung. Au ochii în forma migdalei, în orice culoare, la fel şi blana lor, există în toate paletele de culori. Blana este deasă şi mătăsoasă, cu o coadă mare şi stufoasă. Părul poate fi lung sau mediu, în funcţie de animal.

Personalitate pisica Munchkin

Sunt pisici curioase, aşa cum îi stă în fire oricări pisici, vor fi foarte jucăuşe şi energice la orice vârstă. Vor fi capabile oricând să sară peste dulapuri şi să facă tumbe prin casă. Sunt buni compaioni la orice vârstă şi chiar dacă au picioarele foarte scurte pot alerga foarte repede. Nu se pot îngriji singure la fel ca restul pisicilor din cauza formei corpului, aşa că vor avea nevoie de tine să le ajuţi cu acest aspect. Mai ales animalele care au blana lungă. Nu sunt deloc zgomotoase, nu te vor deranja nici pe tine şi nici vecinii tăi.

Caracteristicile pisicii Munchkin

Afectiv cu familia 4/5
Nivel de năpârlile 5/5
Prietenă cu copiii 5/5
Prietenă cu alte animale 4/5
Sănătatea generală 3/5
Caracter jucăuș 4/5
Afecțiune pentru străini 4/5
Dresaj 5/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   1/5

Probleme comune de sănătate pisica Munchkin

Pentru că au picioarele extrem de scurte, e foarte posibil să apară defecte în privinţa oaselor. De aceea, asociaţiile pentru pisici au fost tot timpul sceptice cu această rasă de animale şi nu au fost niciodată bine primite. Munchkin este o rasă problematică din cauza conformaţiei şi se cunosc afecţiuni cum este artrita. Controalele periodice sunt recomandate cu precădere în cazul ei, la fel şi vaccinările şi deparazitările.

munchkin

Sfaturi de ingrijire

  • au blana lungă şi totuşi necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • se recomandă controale medicale periodice pentru că pot dezvolta probleme din cauza picioarelor foarte scurte
  • deparazitare şi vaccinare regulată.

Hrana recomandata pentru pisica Munchkin

Ca orice pisică, si Munchkin trebuie să mănânce o hrana de înaltă calitate, fără cereale sau chimicale. În mod ideal, dați-i o hrana umedă pentru pisici sau combinați-o cu hrana uscată de pisici. Nu trebuie să consume niciodată lapte de vacă sau derivați, deoarece ii poate provoca probleme gastro-intestinale.

Exercitii pentru pisica Munchkin

În petshop-uri veți găsi o mare varietate de jucarii pentru pisici. Dar ar trebui să știți că o simplă cutie de carton, o frânghie sau o minge din folie de aluminiu (cam de dimensiunea unei mingi de golf) e suficient pentru a va juca minunat cu pisica Munchkin.

Pisici Rase de Pisici Rase de pisici medii Rase de pisici mici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Diferențele dintre Labrador și Golden Retriever
Articolul următor
Pisica Elf