LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Diferențele dintre Labrador și Golden Retriever

labrador-retriever-vs-golden-retriever

Labrador şi Golden Retriever sunt două rase de caini deseori confundate. Se aseamănă din multe puncte de vedere, începând de la aspect, dar se şi diferenţiază din multe alte motive.

Au caracteristicile fizice asemănătoare dar şi de temperament, ambele rase fiind caini de vanatoare de o inteligenta si o calmitate ieşită din comun. Ambele rase de caini sunt foarte loiale şi îşi iubesc enorm stăpânii. Atât Golden Retriever, cât şi Labrador, sunt rase potrivite pentru oamenii cu handicap, care au nevoie de ajutor.

Ce diferenţe sunt între cainii din rasa Labrador şi Golden Retriever?

Primele diferenţe vin din origini. Golden Retriever provine din Scoţia, acolo unde au fost crescuţi pentru vânarea păsărilor, şi sunt combinaţia perfectă din rasele de Setter şi Spaniel. De partea celaltă, Labrador a fost crescut în Newfoundland şi au fost crescuti pentru a ajuta la pescuit. Golden Retriever are culoarea aurie, după cum îi spune şi numele, în timp ce cainii Labrador pot avea mai multe variante de culori, precum negru, galben sau chiar ciocolatiu.

Ambele rase de caini sunt foarte rezistente, masive şi robuste, însă dacă îi vei pune unul lângă celălalt, la o observaţie atentă, vei vedea că Labradorul este mult mai mare decât Golden Retriver. Temperamentul este şi el asemănător, cu o mică diferenţă din partea cainelui Labrador, care nu este la fel de calm cum este “fratele” lui Golden Retriever.

Ingrijire diferita Labrador – Golden Retriever

 • La capitolul îngrijire, trebuie să ţineţi cont că un Labrador va avea nevoie de multă atenţie primăvara. In aceasta perioada acest caine năpărleşte foarte mult. În rest, pe tot parcursul anului, va avea nevoie de o îngrijire normală cu un periaj de 2 ori pe sătpămână.
 • Golden Retriver are blana mai lunga şi dacă nu este bine îngrijit aceasta va ajunge să se încâlcească. Şi el năpârleşte, însă nu la fel de tare ca Labradorul şi poate dezvolta anumite probleme ale pielii, având în vedere lipsa unor uleiuri din piele, care va face ca aceasta să se usuce foarte repede.

Diferente de personalitate intre Labrador si Golden Retriever

Ambele rase sunt renumite pentru inteligenţa şi loialitatea lor. Aceşti câini îşi doresc să fie pe placul stăpânilor şi tind să fie ascultători în permanenţă. Câinii din ambele rase sunt minunaţi pentru viaţa de familie. Totuşi, ca rasă, câinii Golden Retriever sunt puţin mai calmi decât câinii Labrador. Cainii Golden Retriever îşi doresc să fie în permanenţă în prezenţa oamenilor şi au nevoie de foarte multă atenţie. Labradorii, în schimb, sunt mult mai independenţi, prin natura lor. Ei sunt şi mai gălăgioşi. Ambele rase se comportă foarte bine cu copii şi sunt foarte prietenoase. Au un lătrat puternic şi vor încerca mereu să-şi protejeze stăpânul.

labrador-golden-retriever

Este mai bine să adopți un Golden Retriever sau un Labrador?

Dacă aveti sansa sa adoptati un labrador sau un golden retriever, sa stiti ca aveti noroc, ambele sunt rase de caini sunt incredibile și au o inima mare. Cu toate acestea, cum poti sti care dintre aceste 2 rase de caini ti se va potrivi cel mai bine? Mai jos răspundem la cele mai frecvente întrebări:

 • Care rasa se adapteaza mai bine la traiul într-un apartament? Ambele rase de caini se pot adapta bine la viata de apartament dacă au parte de 3 pana la 4 plimbări pe zi, care totalizează minimum 2 ore de activitate, inclusiv jocurile.
 • Care rasa de caini se înțelege cel mai bine cu copiii? Ambele rase de caini pot fi excelenți cu cei mici, dar Golden Retriever este considerat a fi mult mai potrivit într-o casă cu copii.
 • Care dintre rase are nevoie de mai mult dresaj? Deși ambele rase sunt câini foarte inteligenți, Golden Retriever necesită mai multă atenție în ceea ce privește antrenamentul și stimularea mentală.
 • Care este mai liniștit? Nici un câine nu iese în evidență pentru faptul că are un temperament calm până la maturitate, dar cainele Golden Retriever adult ar putea fi considerat mai calm.
 • Care dintre aceste rase de caini traieste mai mult? Ambii câini depășesc de obicei 10 ani, dar există dovezi că Labrador Retriever este mai longeviv decât Golden Retriever.
 • Care este mai sănătos? Ambele rase au mai multe boli ereditare comune, Golden Retriever fiind mai sănătos. Acest lucru poate varia în funcție de grija pe care o primeste și de moștenirea sa genetică.

Afla aici ce rase de caini ti se potrivesc!

Caini Rase de caini Viață cu câini

Comentarii

 • Instapress ,

  Ce anume conteaza pentru tine? Esti dispus sa-ti petreci timpul sa-l periezi pe cainele tau, sau sa mai si iasa in parcuri pentru activiti pline de energie? Esti in cautarea unui caine companion, dispus sa staruie in preajma ta, sau ai prefera sa ai un partener vorbaret si vesel pentru activitati outdoor? Raspunsul la aceste intrebari te va ajuta sa te decizi ce rasa, sau poate chiar un amestec de rase, se va potrivi cel mai bine tie si cerintelor tale.

  Am scris despre cum sunt caracterizate rasele Labrador si Golden Retriever. Poate vei fi tu care va descoperi cea mai buna alegere pentru cainele tau. Succes!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
American Curl
Articolul următor
Munchkin