LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Probleme medicale pentru Buldogii Francezi. 5 lucruri de stiut

ce probleme medicale au buldogii francezi 5 lucruri de stiut inainte sa adopti 62080214017d4 - Probleme medicale pentru Buldogii Francezi. 5 lucruri de stiut

Rasa de câini Buldog Francez vine cu o serie de probleme medicale destul de costisitoare. Pe cât de frumos este un astfel de caine, pe atât poate fi şi de problematic. Însă nu întodeauna, nu toţi cainii din aceasta rasa dezvoltă probleme medicale.

Şi artistul Dorian Popa are un Buldog Francez, devenit celebru din vloggurile sale şi, mai apoi, din melodia făcută special pentru el care a ţinut o bună perioadă locul 1 în trending în YouTube. “Înoată, cheluţu” melodia verii trecute. Şi Cheluţu a suferit însă din cauza problemelor de sănătate specifice rasei de Buldog Francez şi chiar stăpânul său, Dorian Popa, a vorbit despre asta:

Buldogii Francezi dezvoltă serioase probleme medicale

“Eu când l-am văzut prima oară după gratii, pentru că făcea numai năzbâtii, el nu mai avea păr unde a avut acele eczeme, dermatite, și normal că vindecându-se, părul nu i-a apărut, întrucât rădăcina a fost neutralizată. Și i-am zis de când l-am văzut, pe tine o să te cheme Chelu. Și din Chelu am ajuns la derivatul Cheluțu, pentru că așa-s diminutivele, mai dulci”, spune Dorian Popa.

Cât costă să tratezi dermatita unui Buldog Francez?

Ei bine, pe lângă aceste eczeme cauzate de dermatită, pe care le fac undeva la 65% din animale, câinele din rasa Buldog Francez mai are şi alte probleme de sănătate. Tratamentul este unul costisitor.

  • Un consult pentru dermatită la un medic dermatolog veterinar costă undeva la 300 de lei.
  • Acesta mai poate dezvolta şi alergii, iar tratamentul lunar pentru acestea este în sine unul scump, stăpânii fiind nevoiţi să achite până la 500 de lei pe lună pentru tratament.
  • În acelaşi timp, problemele cu genunchii pe care le pot avea aceşti câini se rezolvă doar prin operaţie, iar aceasta se ridică la aproape 1.000 de euro.

Există, din păcate, şi alte probleme specifice rasei de caini Buldog Francez, pe lângă cele anterior menţionate:

  • stenoza congenitala a nărilor şi palatul moale prelungit
  • hipotiroidismul
  • degenerarea discurilor intervertebrale si hernia de disc
  • luxatia de patelă.

Cititi si articolul Buldog Francez

Caini Sănătate pentru câini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Vizsla Maghiara
Articolul următor
Cainii pot face febra? Cauze si tratament pentru febra la caini