LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Rase de caini mici – diferențele dintre grupa toy și teacup

rase de caini mici grupa toy si teacup

Ambele grupe de caini, atât grupa de caini Toy cât și grupa de caini Teacup sunt rase de caini mici.

Există câteva diferențe importante între aceste două rase de caini mici, dintre care cea mai semnificativă are de obicei legătură cu reproducerea.

Care este grupa Toy?

În majoritatea cazurilor, câinii din grupa cunoscută sub numele de Toy (jucărie) sunt în mod natural rase de caini de dimensiuni mici și, după cum sugerează și numele lor, amintesc adesea de animalele de pluș. În general, aceste rase de câini mici sunt pe deplin sănătoase și active, doar micuțe din fire.

Care este grupa Teacup?

Cainii din grupa Teacup (ceașcă de ceai), pe de altă parte, sunt de obicei crescuți special pentru a fi cât mai mici posibil. Nici o rasă de câini nu este, în mod natural, așa de mică pe cât se dovedesc a fi mulți caini din grupa Teacup. Și, ca urmare, majoritatea cainilor Teacup au o serie de complicații grave de sănătate. Majoritatea crescătorilor și a cluburilor de canise din întreaga lume nu recunosc nicio rasa de caini Teacup și mulți din ei dezaprobă de fapt această practică a selectării mărimii și a altor manipulări genetice.

 

Diferențele de mărime la aceste două rase de caini mici

Termenul „Toy” este folosit pentru a descrie anumite rase sau grupe de rase de câini care au dimensiuni foarte mici, de obicei sub 30cm la maturitate. Rasele de caini Pug, Maltez și Chihuahua sunt doar câteva exemple.

„Teacup” nu este un termen oficial și este adesea folosit pentru a descrie orice câine de dimensiuni foarte mici – adesea neobișnuit de mici. Nu există un standard de mărime oficial pentru un caine teacup, deși numele provine din ideea că acel catel este suficient de mic pentru a încăpea într-o ceașcă de ceai. Numele este în general considerat a fi un termen de marketing și niciunul dintre cele mai importante registre internaționale de câini nu recunoaște oficial grupa de caini Teacup. Aceste două rase de caini mici pot împărtăși această dimensiune redusă, dar puii vânduți ca și caini Teacup sunt adesea cei care s-au născut prematur sau cei care au fost obținuți de la doi părinți excepțional de mici.

 

Diferențele de reproducere la aceste rase de caini mici

Un adevăr universal este că dimensiunea mică a unui câine Teacup este rezultatul manipulării genetice, în special la rasele de caini care în mod normal nu sunt deloc foarte mici. În majoritatea cazurilor, crescătorii selectează câini anormal de mici pentru a se reproduce unul cu celălalt și, sunt de asemenea, atenți la mutațiile genetice care duc la o dezvoltare redusă ce poate fi manipulată.

Unii crescători neautorizați și “fabrici de pui” cresc această grupă de caini Teacup, cu singurul scop de a produce cel mai mic câine posibil deoarece acești câini le aduc profituri mai mari. Acest lucru pare adesea să fie cazul, în special în rândul clientelei care dorește să folosească acești câini micuți ca pe un accesoriu. Unele familii și anumite persoane ar putea fi, de asemenea, dispuse să plătească mai mult pentru un pui de caine Teacup, deoarece arată drăguț sau doar pentru că sunt la modă.

În schimb, majoritatea câinilor din grupa Toy sunt rase de caini mici, pur și simplu prin natura lor. Oamenii nu trebuie să intervină sau să se implice în vreun fel pentru ca acești câini să fie mici chiar și atunci când ajung la maturitate. Reproducerea cainilor Toy nu este de obicei selectivă – cel puțin nu în ceea ce privește înălțimea și greutatea cainelui.

Sănătatea și bunăstarea generală a raselor mici de caini

O altă diferență principală între cainii din grupa Toy și Teacup este starea lor generală de sănătate. Rasele de caini mici din grupa Toy sunt de obicei sănătoase, în timp ce rasele de caini mici din grupa Teacup tind să nu fie. Câinii Teacup sunt de obicei mai mici și mai fragili decât câinii Toy și, în mod caracteristic, se îmbolnăvesc mai repede, au mai multe complicații medicale și trăiesc mai puțin. În plus, cainii Teacup au adesea oasele extrem de fragile și au probleme respiratorii.

Specificațiile oficiale a celor două grupe de rase de caini mici

Oricine este interesat de specificațiile „oficiale” ale oricărei rase de caini mici sau mari, poate găsi adesea multe informații în registrele naționale, la asociațiile de reproducere sau canise. Câinii Toy sunt de obicei recunoscuți în întreaga lume, în timp ce Teacup nu sunt. În România, majoritatea crescătorilor autorizați cresc câini conform standardelor ACR, de obicei prin împerecherea a doi campioni pentru a păstra integritatea rasei. În toate cazurile, genealogia și originea sunt documentate, ceea ce face de obicei manipularea genetică destul de evidentă.

Vă recomandăm și:

Rase de caini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Nume de văcuțe – peste 400 de nume de vaci de unde să alegi
Articolul următor
Ogar Afgan