LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Ogar Afgan

ogar afgan

Blana lui elegantă și lungă face din câinele Ogar Afgan să fie unul dintre cei mai minunați câini, dacă le puteți asigura cerințele de îngrijire. De asemenea, sunt iubitori, devotați și extrem de inteligenți.

Regal și demn, vei fi iertat că ai crezut că această rasă de câini provine din aristocrație. Dar, de fapt, provine din origini mult mai umile, fiind folosit pentru a urmări vânatul pe terenuri montane din Afganistan, Pakistan și nordul Indiei. Sunt vânători pricepuți, dar sunt și animale de companie ideale pentru familie. Sunt orientați spre oameni și foarte devotați familiei lor. Îi puteți găsi adesea la picioarele voastre, deoarece sunt dornici să-și petreacă timpul cu stăpânii lor.

Deși nu sunt agresivi, ei sunt distanți cu străinii și nu se vor familiariza cu aceștia. Sunt minunați cu copiii și alte animale de companie – nu uitați să îi socializați de mici sau pot deveni timizi. Ogarii afgani sunt inteligenți, dar foarte încordați și încăpățânați, ceea ce poate îngreuna dresajul. Fii consecvent și în curând vei avea un câine bine purtat.

Știați că: Picasso a spus odată că un ogar Afgan și-a făcut lista cu rasele de câini preferate.

Un ogar Afgan poate trăi fericit într-un apartament. Le place să fie leneși de canapea, dar exercițiul zilnic este o necesitate pentru ei. De asemenea, sunt câini foarte energici și adoră o alergare viguroasă și o mulțime de jocuri în parc. Sunt câini minunați, să-i urmăriți alergând cu pașii lungi și netezi și blana mătăsoasă care flutură în vânt.

Feriți-vă de un cățeluș plictisit, e pus pe pagubă. Au o tendință scăzută de a lătra, deci nu veți avea nevoie de dopuri pentru urechi. Sunt animale de companie cu întreținere ridicată, iar blana lor trebuie să fie periată zilnic și necesită baie lunar. Tundeți-l în mod regulat. Ogarii Afgani sunt hipoalergenici și se năpârlesc moderat.

Controale de sănătate bianuale și vizitele la medicul veterinar sunt importante pentru a vă asigura că prietenul dvs. este sănătos și fericit pe parcursul tuturor etapelor vieții. Câinii afgani sunt predispuși la displazie de șold și cot, probleme cu urechile și ochii și sensibilități la anestezie, tranchilizante și cortizon. Împreună cu medicul veterinar, puteți stabili și menține un program preventiv de îngrijire a sănătății bazat pe nevoile individuale ale companionului dvs. canin.

Cât de mare crește un Ogar Afgan?

Sunt o rasă de câini mare, cântărind între 23-28 kg, cu o înălțime medie între 63-74 cm.

De cât spațiu au nevoie acești câini?

Un ogar Afgan va fi fericit într-un apartament, cu condiția să facă suficient exercițiu.

Câtă energie are un astfel de câine?

Echivalentul unui alergător de maraton, aleargă încontinuu. Alergările zilnice și o mulțime de jocuri sunt ideale pentru a menține această rasă în formă.

Cât de dificil este un ogar Afgan de dresat?

Sunt câini extrem de inteligenți, deși încăpățânați. Dresajul consecvent este cheia succesului.

Sunt acești câini potriviți pentru familii?

Ogarii Afgani sunt animale de companie grozave și tovarăși loiali.

Sunt acești câini compatibili cu alte animale?

Le place să întâlnească prieteni noi, inclusiv pisici și câini, dacă sunt socializați de la o vârstă fragedă.

De câtă companie are nevoie un Ogar Afgan?

Au o mare nevoie de companie și se bucură să petreacă timp cu familia.

Este această rasă de câini hipoalergenică?

da

Ce nevoi de îngrijire au acești câini?

Această rasă are multă nevoie de îngrijire. Au un strat de blană mediu-lung în diferite culori ce necesită periaj zilnic și tuns ocazional.

Cât năpârlesc câinii din rasa Ogar Afgan?

Acești câini năpârlesc moderat.

Ce tendință de a lătra au acești câini?

Au o tendință scăzută de a lătra, așa că nu vă așteptați la conversații frecvente.

 

Vă recomandăm și:

Rase de caini Rase de caini mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Rase de caini mici – diferențele dintre grupa toy și teacup
Articolul următor
Bulldog francez