LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Modul în care animalele de companie îți sporesc sănătatea mentală și fizică

animalele de companie reduc stresul

Animalele de companie ne îmbogățesc viața în foarte multe moduri. Mai jos, vă prezentăm câteva dintre ele.

Odată cu separarea noastră actuală de prieteni și familie, acum, ne bazăm pe confortul animalelor noastre de companie mai mult decât oricând. Fie că este vorba de datul din coadă sau guduratul pe lângă glezne, animalele de companie sunt capabile să ne aducă atât de multă bucurie. Însoțirea lor în sine reprezintă un impuls serios pentru sănătatea mintală, iar animalele noastre de companie mai active, precum câinii, ne pot îmbunătăți sănătatea fizică, care la rândul ei are un impact pozitiv asupra bunăstării. Iată câteva dintre principalele moduri în care animalele noastre de companie ne sporesc sănătatea.

Sunteți fericiți împreună

Torsul pisicilor în timp ce le mângâi este minunat pentru ameliorarea stresului. Deși ați putea crede că vă mângâiați degeaba animalul de companie, se spune că ritmul este liniștitor pentru amândoi. Luați pauze în timp ce lucrați de acasă pentru a-i arăta pisicii un pic de dragoste – veți beneficia amândoi de acest ritual calmant, aproape ca un exercițiu de sănătate mintală.

Parte a unei comunități

Părinții de animale de companie sunt pasionați de acestea. Înainte de epoca distanțării sociale, ne amintim cu toții cât de ușor a fost să te regăsești într-o lungă conversație cu un străin, discutând despre numele animalului, vârsta, rasa și ciudățeniile lor amuzante. De fapt, persoanele care dețin câini sunt mult mai predispuse să vorbească cu străinii din parc. În calitate de proprietar de animale de companie, nu numai că faceți parte dintr-o comunitate pasionată, care este întotdeauna pregătită pentru o conversație, dar, atunci când ieșiți cu câinele la plimbare, este foarte probabil că veți întâlni oameni noi.

Conectarea cu ceilalți evită izolarea care poate dăuna sănătății mintale, făcând din apartenența la un grup de proprietari de animale de companie un mare câștig.

Plimbați-vă

Desigur, beneficiile exercițiului fizic nu sunt noi pentru nimeni. Când devii activ, nu numai că îți îmbunătățești capacitatea fizică, dar îți crești și sănătatea mintală. Endorfinele și serotonina eliberate atunci când faceți exerciții vă stimulează starea de spirit și reduc stresul. Ieșirea zilnică la plimbare împreună cu câinele bifează atât de multe task-uri de sănătate și vă întărește legătura cu animalul de companie.

Puterea vindecătoare a râsului

Dacă ați avut o zi proastă la locul de muncă (chiar și atunci când lucrați de acasă!) Sau vă simțiți stresați în legătură cu ceva, prezența primitoare a unui animal de companie este un calmant perfect. Bucuria la vederea reacției extatice a animalului tău de companie este un calmant imediat al stresului și stimulează fericirea. Capacitatea animalelor de companie de a ne face să râdem sau să zâmbim poate avea un impact uriaș asupra fericirii, motiv pentru care câinii de serviciu sunt deseori chemați să ofere dragoste celor îndurerați sau bolnavi. Capacitatea animalelor de companie de a oferi iubire necondiționată este probabil cea mai importantă calitate a acestora și poate stimula sănătatea mintală a oamenilor.

Știința nu minte

Toate exemplele anterioare evidențiază calitatea de ameliorare a stresului, pe care o au animalele noastre de companie. Cea mai bună veste este că există o legătură între niveluri scăzute de stres și un risc redus de hipertensiune arterială și boli de inimă. Prietenia pe care o avem cu animalele noastre de companie nu numai că ne binedispune la nivel emoțional, ci are și beneficii asupra bunăstării noastre fizice.

Animalele noastre de companie sunt destul de incredibile. Nu poți contesta faptul că ele ne fac cu siguranță oameni mai buni!

Sanatate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Shiba Inu
Articolul următor
Parvoviroza la câini: simptome și tratament