LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

De Ce Cainele Isi Face Nevoile In Casa?

Cainele tau isi face nevoile in casa ?

Majoritatea dintre noi am avut placerea de a intalni un catel care se bucura foarte mult atunci cand intalneste pe cineva. Cateodata nu este chiar o placere daca acel catelus isi face nevoile pe pantofii tai.

De obicei acesta problema se va corecta de la sine, catelusul va creste si va dezvolta control muscular adecvat si nu va mai face nevoile in casa.
La unii catelusi mai timizi aceasta problema va continua iar acesti catelusi trebuiesc dresati, icepeti cu “comanda sezi” si “cum sa ignore o persoana”. Aceste metode vor ajuta catelul sa se controleze.

Deasemenea e posibil sa inrautatesti situatia daca tipi la el sau daca esti foarte bucuros atunci cand te intampina.

Cauze si probleme medicale care duc la accidente urinare sau defecale

Infectie pe tractul urinar

Un catel care are infectie pe tractul urinar are nevoie sa faca pisu de mai multe ori pe zi si astfel este posibil sa scape cateva picaturi de urina si in casa.

Lipsa de estrogen

Daca aveti o catelusa sterilizata care urineaza in timp ce doarme, lipsa de estrogen e o posibila cauza, aceasta se trateaza usor cu medicamente deloc scumpe.

Tulburari cognitive canine

Cainii batrani pot sa dezvolte Tulburari cognitive canine (echivalentul bolii Alzheimer la oameni) si isi pot pierde din abilitatile invatate pe masura ce boala progreseaza, astfel pot sa inceapa sa isi faca nevoile in casa.

Artrita, Rani, Boli

Durerile de artrita, unele rani sau boli pot sa faca catelul ezitant la iesiri sau il pot incomoda cand se aseaza in pozitia de a urina sau defeca.
Consumul crescut de apa acompaniaza cateva boli, diabetul se numara printre ele.

Medicamente

Anumite medicamente ii pot induce catelului sete (exemplu: steroizii). Daca perioada in care catelul face nevoile in casa coincide cu un nou medicament sau cu o doza crescuta a unui medicament mai vechi pe care il administrati, ar trebui sa consultati medicul veterinar.

Malformatii

Malformatiile rectului sau sfincterului sau ale tractului urinar pot face controlul sa devina imposibil.

Cauze comportamentale

Cea mai comuna cauza este frica de separare care in cazuri mai grave se poate transforma in panica de separare.
Un semn clar al acesteia este prezenta zgarieturilor si muscaturilor la usi sau ferestre alaturi de accidente urinare sau defecale in casa.
Uneori furtunile cu tunete puternice pot produce acelasi efect.

Unii caini se tem sa iasa afara din casa sa-si faca nevoile, pentru acestia este necesar sa-i dresati sa-si faca nevoile intr-un anumit loc in casa si sa nu-i fortati sa iasa afara.

De ce cainele isi face nevoile in casa noua?

Unii catelusi, in special masculi, atunci cand sunt adoptati si adusi in noua lor locuinta isi marcheaza teritoriul peste tot si in interior dar si la exterior.
Aceasta problema se rezolva prin dresaj si pe masura ce catelul se obisnuieste cu noua lui casa acest comportament dispare.

Sănătate și wellness pentru câini Sfaturi pentru dresajul câinilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Marcarea Teritoriului In Casa Sau Catel Nesigur
Articolul următor
Si Cainii Isi Fac Selfies