LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Border Collie

Border Collie

Cunoscut pentru inteligența sa înnăscută și energia nemărginită, câinele Border Collie este un animal de companie excelent pentru o familie activă.

Un Border Collie nu este pentru cei slabi de inimă și sigur te va ține pe vârfuri. Crescuți pentru păstoritul oilor, sunt o rasă extrem de inteligentă, cunoscută pentru tenacitatea și ascultarea lor. Un câine fericit necesită interacțiune constantă, joacă și antrenament. În plus, acești câini vor bate palma cu tine în cel mai scurt timp – atunci când nu aleargă în jurul tău ca să-și consume energia. Ei prosperă atunci când fac sport regulat, astfel încât plimbările zilnice și jocuri de aport îi vor menține stimulați.

Această rasă este cea mai potrivită pentru persoanele care au mult timp să-și petreacă împreună cu câinele. Dacă este lăsat singur prea mult timp, acest câine se va plictisi și poate deveni distructiv. O rasă populară este o încrucișarea dintre Border Collie și Kelpie, deși acești câini sunt și mai activi și mai plini de energie.

Știați că: Atunci când supraveghează stâna, Border Collie folosește contactul vizual „hipnotic” pentru a conduce oile, mai degrabă decât să latre.

Pufos, cu blana lungă și de dimensiuni medii, acest câine tinde să năpârlească. Este necesar periajul și îngrijirea constantă. Blana lor superbă este foarte strălucitoare, ceea ce face ca efortul să merite. Border Collie este un animal de companie excelent și nu este hipoalergenic. Se oprește din creștere în jurul vârstei de 12 luni, atingând înălțimea de 50-55 cm la maturitate.

Controale de sănătate bianuale și vizitele la medicul veterinar sunt importante pentru a vă asigura că prietenul dvs. este sănătos și fericit pe parcursul tuturor etapelor vieții. Împreună cu medicul veterinar, puteți stabili și menține un program preventiv de îngrijire a sănătății bazat pe nevoile individuale ale companionului dvs. canin. Chiar dacă Border Collie este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase rase de câini, cu aproape nicio problemă.

Cât de mari ajung câinii Border Collie?

Border Collie este o rasă de dimensiuni medii, cântărind între 14 și 20 kg, cu o înălțime cuprinsă între 50 și 55 cm.

De cât spațiu au nevoie acești câini?

O casă cu curte este ideală pentru această rasă de câini.

Câtă energie are un astfel de câine?

Ca un alergător de maraton, acest câine se află mereu în mișcare. Exercițiul fizic zilnic este o necesitate pentru el.

Cât de dificil este un Border Collie de dresat?

Dresajul zilnic și constant va da cele mai bune rezultate.

Sunt acești câini potriviți pentru familii?

Fie că sunteți o familie, un cuplu sau un părinte singur, un Border Collie este o alegere excelentă, dar nu este atât de minunat pentru persoanele în vârstă sau pentru persoanele cu mobilitate limitată.

Sunt acești câini compatibili cu alte animale?

Dacă este socializat de la o vârstă fragedă, acest câine se poate înțelege bine cu alți câini sau pisici.

De câtă companie are nevoie un Border Collie?

Multă, cu cât îți poți oferi mai mult timp pentru dresaj, joacă și exerciții, cu atât vei avea un animal de companie mai fericit.

Este aceasta o rasă de câini hipoalergenică?

Nu.

Ce nevoi de îngrijire au acești câini?

Este necesar periajul constant și băi săptămânale. De obicei, au o blană medie-lungă colorată în alb și negru, dar mai pot avea și alte culori, cum ar fi maro, albastru spre gri, roșu și chiar trei culori.

Câinii din rasa Border Collie năpârlesc?

Da, aceștia lasă mult păr și trebuie să fie periați.

 Ce tendință de a lătra au acești câini?

Are o tendință moderată de a lătra.

 

Vă recomandăm și: Kelpie Australian, Beagle si Bull Terrier pitic

Rase de caini Rase de caini medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cele mai populare nume de Hamsteri
Articolul următor
Top 100 nume de cateluse populare in 2021