LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Alergie la animale de companie

rase de câini hipoalergenice

Există rase de câini hipoalergenice?

Nu există rase de câini hipoalergenice, deși unii câini pot provoca mai puține simptome alergice decât alții.

Alergenii de la pisici și câini sunt proteine găsite în pielea descuamată (uscată), salivă, urină și glandele pielii. Părul/blana animalelor de companie poate colecta de asemenea și alergene din exteriorul casei: polen, spori de mucegai ș.a. Alergenii sunt foarte mici și pot rămâne în aer pentru perioade lungi de timp. De asemenea, se pot depune cu ușurință în mobilierul tapițat și se lipesc de haine.

Așa-numitele animale de companie hipoalergenice (pisici și câini) pot lăsa mai puțin păr decât ceilalți, dar nici o rasă nu este cu adevărat hipoalergenică.

Mulți oameni cred că alergiile la animalele de companie sunt cauzate de blana unui câine sau a unei pisici. Dar sursa reală a alergiilor cauzate de animalele de companie este adesea o proteină care se află în saliva și urina câinilor și pisicilor. Această proteină se lipește de orice, de blană, de pielea uscată a animalului de companie.

Unele rase de câini sunt marketizate ca fiind hipoalergenice, deoarece nu lasă păr sau lasă foarte puțin păr. Deoarece acești câini nu năpârlesc, proteinele cauzatoare de alergii care se lipește de blana lor nu se eliberează în aer sau pe podea la fel de mult ca la un câine care lasă păr. Dar, deși este posibil să aveți mai puțin păr de câine în casă dacă vă luați un câine care nu năpârlește, nici o rasă de câini nu este hipoalergenică.

Dacă sunteți alergic, dar totuși doriți să aveți un câine, luați în considerare următoarele sfaturi pentru a reduce simptomele alergice:

 • alegeți un câine de talie mică, care va lăsa mai puțin păr decât un câine mai mare.
 • limitați teritoriului animalului de companie, nu-i permiteți accesul în dormitor;
 • spațiul în care are acces animalul de companie trebuie să fie ușor de igienizat;
 • aranjați ca igienizarea să fie efectuată de o altă persoană, dacă suferiți de alergie;
 • curățați frecvent mobilierul, draperiile și covoarele;
 • țineți animalul de companie afară, dacă vremea o permite.
 • luați în considerare folosirea filtrelor de tip Hepa, care și-au dovedit eficiența, reducând încărcătura alergenelor din interiorul casei cu până la 90 %;
 • spălați animalele cu blăniță cel puțin o dată pe săptămână (acest aspect reduce cantitatea de alergene cu până la 75 – 90%);
 • din când în când, administrați câte 1 puf de spray acaricid pe blănița animalelor (la o distanță de 20 cm), pe covoare, mochete, tapițerii de mobilier, perdele, draperii. Acest tip de spray are eficiență demonstrată și în privința alergiilor declanșate de epiteliile animalelor de companie, fără a fi toxic pentru micii companioni;
 • curățați constant filtrele aparatelor de aer condiționat;
 • ventilați camerele, lăsând aerul curat să intre în fiecare zi;
 • mergeți regulat cu animalul de companie la medicul veterinar și învățați să-l hrăniți sănătos

 

Vă recomandăm și:

Sanatate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Bulldog francez
Articolul următor
Basset roscat de Bretania