5 motive pentru care sa adopti un ciobanesc german
Posted in Rase de cainiRase De Caini De Paza

5 motive pentru care sa adopti un ciobanesc german

De ce sa adopti un caine Ciobanesc German?

Atunci când cautăm să adoptam un câine, petrecem timpul cercetand diferite rase și cautam anumite trăsături de personalitate și trăsături fizice care sa corespunda stilului nostru de viață și  gustului nostru. Și, în timp ce toti mergem la adăpostul local sa vedem cu care caine ne conectam, de asemenea, ne-ar fi de mare ajutor daca am cunoaște rasele de caini  înainte sa luam o  decizie finala. In timp ce multi pui adoptabili sunt rasa mixta, acestia au de obicei o rasa predominanta, totusi, cele mai multe adăposturi sunt , de asemenea, pline de rase pure de caini. Veti dori să luati în considerare lucruri evidente, cum ar fi: nivelul de activitate, de dresaj, probleme de sanatate si marimea cainelui. Ca sa va ajutam,  vom evidenția diferite rase, astfel încât să puteți învăța un pic mai mult ce ar trebui sa luati in considerare inainte să adoptati un catel. În această săptămână, vorbim despre una dintre cele mai populare rase de caini din Romania (și prin urmare, adesea găsita  în adăposturi), rasa Ciobanesc German!

Ciobanestii germani, acesti caini sunt cel mai bine cunoscuti, in ziua de astăzi, pentru serviciul lor nobil ca si câini de poliție, de unde si popularitatea lor ca animale de companie. Acesti caini au o istorie strălucitoare ca și celebrități. După reproducere atentă, în Germania, la sfarsitul secolului al 19-lea, puii si-au găsit stralucirea: Au apărut frecvent pe marele ecran, aducand distractia in filmele mute, încă din anul 1922. De fapt, ei încă sunt una dintre primele trei cele mai populare rase să apară in filme și la televiziune.

5 motive pentru care ar trebui sa luati in considerare adoptarea unui caine Ciobanesc German:

  1. Sunt inteligenti. Nu-i de mirare că ciobanestii germani sunt alegerea ideala pentru poliție, deoarece acestia sunt o rasa extrem de inteligenta și usor de dreasat. Formarea lor va fi mult mai ușora și plină de satisfacție, in comparatie cu multe alte rase. „Schutzhund” (un cuvânt german pentru “câine de protecție”) este un eveniment sportiv care testeaza talentele, cum ar fi: urmărirea, ascultarea și protecția. Inițial creat pentru a testa ciobanestii germani, catelul tau va dori să-si depășească prietenii din parcul de câini, in orice competitie. De asemenea, acesti caini iubesc sa le faca pe plac stapanilor lor, ceea ce ii face mai puțin probabil să aiba un comportament negativ.
  2. Sunt perfecti pentru familii active. Ciobanestii Germani sunt sunt partenerii perfecti pentru alergari sau drumetii deoarece, acestia adora sa faca exercitii, sunt puternici si aventurosi.
  3. Sunt sănătoși. Cu o dieta adecvata si exercițiu suficient, ciobanestii germani nu au multe riscuri majore de sanatate. Principalele riscuri sunt displazia de sold canin si displazia de cot, ambele care pot fi prevenite. Ei, în general, trăiesc în jur de 12 de ani, asa încât știi că va veti petrece o multime de timp impreuna.
  4. Sunt extrem de adaptabili. Cu toate că ciobanestii germani preferă curtile mai mari cu spatiu destul ca sa alerge, acestia se adaptează cu ușurință la viata de apartament, atâta timp cât au parte de exercitii in fiecare zi (cel puțin 30 minute de mers vioi). In plus, daca e socializat, un ciobănesc german va deveni un  partener grozav, de joacă, pentru copii și extrem de loial familiei. Cu toate că ciobănestii germani sunt adesea distanti față de persoanele straine, acestia vor urma exemplul dumneavoastră și este foarte posibil să se imprieteneasca cu persoanele pe care le iubiti.
  5. Sunt eroi în formă de câine. Recunoscuti de multe ori pentru fapte eroice, ciobanestii germani servesc necontenit oamenii cu nevoi speciale. De fapt, Filax de Lewanno, un soldat canin, a fost onorat în 1917 pentru ca a adus inapoi, in siguranta, 54 de soldați răniți, în timpul primului război mondial.

Mai ai nevoie si de alte motive?

Acesti caini nu naparlesc mult (doar sezonier și nimic exagerat), le place apa (o zi pe plaja, cineva?), nu au nevoie să faca baie de prea multe ori și vin într-o gamă largă de combinații de culori, ceea ce face ca fiecare pui sa fie un pic unic. Și ați văzut cât de drăguți sunt acesti pui!?

ciobanesc german pui

În comentariile de mai jos, ne puteti spune de ce va gânditi sa adoptati un ciobanesc german. Sau poate aveti deja unul sau doi? In cazul asta, ati putea ajuta alte persoane cu sfaturi despre ce să se aștepte de la un ciobanesc german și de ce ar trebui să ia în considerare adoptia unui catel din aceasta rasa!

Cititi si Scrisoare unui Labrador Negru

Incepe sa scrii si apasa enter

Cos Cumparaturi