LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Ogar Italian

ogar italian

Acest câine nu este întotdeauna rapid și furios. Un Ogar italian adoră să-și petreacă o după-amiază relaxantă ghemuit pe canapea.

Ogarii italieni – în principal sunt Ogari în miniatură, această rasă datează din Egiptul Antic. La fel ca ogarii, sunt cunoscuți pentru viteza lor, dar și pentru tendințele de a lenevi și o abordare relaxată a vieții. Le place să se ghemuiască și sunt suficient de mici pentru a-i ține în poală. Iubitori și blânzi, de obicei sunt prietenoși cu străinii (musafirii nepoftiți vor fi, cel mult, ignorați). Cu toate acestea, vă vor alerta lătrând ușor sau ascuțindu-și urechile la auzul sunetelor din apropiere.

Fideli proprietarului lor, le place să fie în preajma oamenilor, chiar și a copiilor, cu condiția ca jocul preferat al copilului să fie „citirea unei cărți în timp ce te mângâi” și nu „tumbe prin cameră”. Ogarii suferă de anxietate de separare dacă rămân singuri mult timp. Te poți aștepta ca prietenul tău să fie mult timp prin preajmă, deoarece ogarii italieni trăiesc 13-15 ani. Nu vor crește deloc foarte mari, măsurând aproximativ 35 cm înălțime și cântărind mai puțin de 5 kg atunci când ajung la maturitate.

Știați că: Un ogar italian poate vedea foarte bine obiectele aflate în mișcare, dar are probleme serioase să vadă obiecte statice.

Ogarii italieni sunt inteligenți și pot fi dresați, dar le place să-și folosească creierul pentru a-și face viața mai frumoasă. Acești câini pot fi dificil de dresat și au probleme în ține minte ce au învățat. Au un puternic instinct de vânătoare și tind să alerge după animale mai mici. Trebuie socializați de mici pentru a preveni timiditatea. Ogarii italieni nu se descurcă bine în medii friguroase.

Îngrijirea blănii netede, cu părul scurt (care vine în mai multe culori decât griul cu care suntem obișnuiți) este foarte ușoară. Este suficient doar un periaj zilnic și o baie cu un șampon uscat pentru câini atunci când este necesară. Ogarii italieni lasă foarte puțin păr. Tăiați-le unghiile în mod regulat și cu grijă, și curățați-le urechile cu atenție. Nu introduceți nimic în canalul urechii. De asemenea, au probleme cu acumularea tartrului dentar. Ogarii suferă de o sănătate dentară slabă, astfel încât periajul dentar regulat este o necesitate.

Controale de sănătate bianuale și vizitele la medicul veterinar sunt importante pentru a vă asigura că prietenul dvs. este sănătos și fericit pe parcursul tuturor etapelor vieții. Picioarele unui ogar italian sunt foarte fragile și predispuse la fracturi. Tind să fie hipersensibili la medicamentele anti-purici și la anestezice. Împreună cu medicul veterinar, puteți stabili și menține un program preventiv de îngrijire a sănătății bazat pe nevoile individuale ale companionului dvs. canin.

Cât de mare ajunge un ogar italian?

Un ogar italian este o rasă de câini de dimensiuni toy care cântărește între 3,6-4,5 kg, cu o înălțime cuprinsă între 32-38 cm.

De cât spațiu au nevoie ogarii italieni?

Sunt potriviți pentru apartament, dar și pentru spații mai mari.

Câtă energie au ogarii italieni?

Au foarte multă energie, dar pot fi și leneși de canapea. Plimbările zilnice și unele jocuri sunt ideale pentru a menține un ogar italian în formă. Ține-ți întotdeauna câinele în lesă atunci când îl scoți la plimbare.

Cât de greu sunt de dresat acești câini?

Sunt inteligenți și ușor de dresat, dacă te ascultă.

Ogarii italieni sunt potriviți pentru familii?

Sunt animale de companie excelente și sunt prieteni loiali.

Ogarii italieni sunt compatibili cu alți câini și animale?

Le place să-și facă prieteni noi.

De câtă companie are nevoie un ogar italian?

Are nevoie de companie moderată spre mare și se bucură să petreacă timp cu familia.

Ogarul italian este o rasă de câine hipoalergenică?

Da.

Ce nevoi de îngrijire are un Ogar Italian?

Această rasă de câini nu necesită multă îngrijire. E suficient un periaj săptămânal. Au o blană scurtă, netedă, de culoare neagră, roșie, crem sau albastră.

Această rasă năpârlește?

Ogarii italieni năpârlesc puțin.

Ce tendință au acești câini de a lătra?

Au o tendință moderată de a lătra, așa că nu vă așteptați la conversații frecvente.

 

Vă recomandăm și: Shiba Inu, Kelpie Australian, Chow Chow

Rase de caini Rase de caini toy

Comentarii

  • Mara ,

    Buna! Caut sa adopt sau sa cumpar un catelus, Ogar Italian. Unde pot gasi crescatori de rasa asta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cockapoo
Articolul următor
Kelpie Australian