LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Glaucom la câini

glaucom la caini 61fe9ac2daebd - Glaucom la câini

Glaucomul este o boală a ochiului care poate fi foarte dureroasă și poate provoca deteriorarea permanentă a ochiului unui câine dacă nu este tratată. Să știi cum să recunoști semnele și simptomele glaucomului și opțiunile de tratament disponibile pentru câini este o parte importantă pentru a-ți menține animalul de companie fericit și sănătos.

Cum să ai grijă de un câine orb

Ce este Glaucomul la câini?

Glaucomul este o boală dureroasă care apare atunci când presiunea din interiorul ochiului unui câine este prea mare. Presiunea intraoculară normală (IOP) este între 10 și 25 mm Hg, dar câinii cu glaucom au presiune oculară care depășește 25 mm Hg. Dacă presiunea din interiorul unui ochi rămâne peste 25 mm pentru o perioadă lungă de timp, aceasta poate provoca deteriorarea permanentă a nervului optic. Dacă nervul optic este deteriorat, atunci poate apărea orbire permanentă.

Simptomele glaucomului la câini

Câinii care au glaucom trăiesc într-un disconfort constant și chiar durere din cauza presiunii ridicate din ochi. Din cauza acestei dureri, un câine se poate scarpina cu laba la ochi. De asemenea, poate ține ochiul cu glaucom închis sau poate clipi excesiv din cauza disconfortului.

Semne de glaucom la câini

 • Se freaca des la ochi
 • Ține un ochi închis
 • Ochi bombat sau umflat
 • Clipește excesiv
 • Roșeața ochiului
 • Durerea oculara
 • Îngustarea câmpului vizual
 • Pupila mărită

Dacă glaucomul este prezent de ceva timp, ochiul unui câine poate părea bombat sau mai mare decât normal, ca un balon supraflat. Mărirea poate provoca, de asemenea, probleme cu fluxul de sânge și poate provoca roșeață excesivă sau inflamație din partea ochiului care apare în mod normal alb. Pe lângă faptul că ochiul în sine este mărit, pupila neagră din centrul ochiului este uneori dilată sau mărită din cauza glaucomului.

Glaucomul este adesea observat împreună cu alte probleme cu ochiul. Cataracta poate provoca de fapt glaucom. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna important să monitorizați afecțiunile cronice, astfel încât să vă puteți asigura că nu apar complicații ulterioare.

În cele din urmă, din glaucom și cataractă poate rezulta orbirea. Câinii orbi pot fi obișnuiți cu împrejurimile lor și se descurcă foarte bine acasă, dar când îi scoți din casele lor îi vei vedea cum se împiedică în lucruri. Acest lucru se datorează faptului că nu pot vedea obiectele din fața lor.

Cauzele glaucomului la câini

Există mai multe moduri de apariție a glaucomului la câini, iar unele sunt cauze mai frecvente decât altele.

 • cataracta: Motivul pentru care câinii pot dezvolta glaucom alături de cataractă se datorează alunecării lentilei în ochi. Această mișcare a lentilei poate face ca fluidul din ochi să nu poată scurge și să se acumuleze în ochi, ceea ce duce la o creștere a presiunii oculare.
 • Inflamația ochilor: Problemele oculare care provoacă inflamații în ochi, cum ar fi uveita și infecțiile pot provoca probleme de drenare a fluidului și pot avea ca rezultat glaucom.
 • Tumori ale ochi: Tumorile din interiorul ochiului pot provoca o creștere a presiunii oculare.
 • Leziunea ochilor: O vătămare a ochiului poate determina mișcarea, inflamația sau blocajul unei drenare normale la nivelul ochiului.

Diagnosticarea glaucomului la câini

După o examinare fizică completă și discutarea simptomelor pe care le vedeți la câinele dvs., un medic veterinar va utiliza un instrument special numit tonometru. Medicul va folosi o substanță pentru a-i amorți ochiul câinelui. Odată ce suprafața ochiului este amorțită, medicul veterinar va atinge ușor tonometrul pe suprafața ochiului pentru a obține o presiune asupra instrumentului. Dacă tonometrul citește peste 25 mm Hg, glaucomul poate fi diagnosticat. Cu cât presiunea este mai mare în interiorul ochiului, cu atât durerea este mai mare.

Tratament

Medicamentele pentru ochi sunt utilizate de obicei pentru a scădea presiunea în ochi. Dacă presiunea nu poate fi controlată cu medicamente, atunci operația de îndepărtare a ochiului se face pentru a vă elibera câinele de durerea cronică cauzata de presiunea ridicată.

Cum să preveniți glaucomul la câini

Examinările fizice periodice vor ajuta la prevenirea unui câine de a dezvolta glaucom, deoarece medicul veterinar poate observa deseori modificările care pot duce la glaucom. În general, menținerea câinelui sănătos și evitarea lucrurilor care cresc șansele de diabet sunt lucruri importante de făcut pentru a ajuta la prevenirea glaucomului.

Caini Sănătate pentru câini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Singapura – rase de pisici
Articolul următor
Câinii pot mânca ceapă?