LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Pisica Singapura – rase de pisici

singapura profil de rasa de pisica 61fdbe06b91a5 - Pisica Singapura - rase de pisici

Cunoscută drept cea mai mică rasă de pisici domestice, Singapura sau Pura, strălucește prin aspectul său unic și personalitatea iubitoare. Această rasă cântărește între 3 și 4 kilograme la maturitate și are ochi mari, rotunzi, urechi mari și o blană de culoare sepia. Cândva era o pisică obișnuită în Singapore, aceste feline de rasă pură sunt acum animale de companie prețuite.

Prezentare generală a rasei de pisici Singapura

Greutate: 3 până la 4 kg

Lungime: 22 până la 30 cm

Blană: scurta

Culoarea stratului: crem bej

Culoarea ochilor: verde, alun sau galben

Speranța de viață: 11 – 15 ani

Caracteristicile pisicii Singapura

Nivel de afecțiune Înalt
Grad de sociabilitate Înalt
Potrivit pentru copii Da
Acceptă alte animale de companie Da
Necesitate de exercițiu Mediu
Ii place sa se joace Da
Nivel de energie Mediu
Grad de Inteligență Înalt
Tendința de a vocaliza Mediu
Năpârlire Scăzut

Istoria rasei de pisici Singapura

Deși există unele controverse cu privire la modul în care a a luat ființă Singapura, se crede că aceste pisici provin de pe străzile din Singapore. În anii 1970, pisica Singapura a fost adusa în Statele Unite de către Hal și Tommy Meadow, care au început să crească aceste feline izbitoare într-o pisică de rasă. În 1982, Singapura a fost recunoscută de CFA și i s-a permis să participe la concursuri în 1988.

Îngrijirea pisicii din Singapura

Nu lăsați să vă păcălească dimensiunile mici ale Singapurei. Aceste feline miniaturale sunt pline de caracter și de dragoste! Sunt răutăcioși, curioși și foarte afectuoși.

Singapura este o pisică foarte socială și iubește să fie implicată în activitățile dvs. zilnice, fie că este vorba de curățenie, gătit sau petrecerea timpului pe canapea. Aceste pisici sociabile sunt cele mai fericite atunci când sunt alături de familia lor. Ei prosperă în companie, atât umană, cât și animală – inclusiv câini când sunt socializați de la o vârstă fragedă. Drept urmare, nu se descurcă bine atunci când sunt lăsate singure pentru perioade lungi de timp.

Corpul mic al pisicii Singapura este robust și musculos, făcând aceste pisici bine echipate pentru a se cățăra și alte activități energetice. Sunt foarte jucăușe, iar natura lor curioasă înseamnă că sunt apți să intre zilnic în belele. Au nevoie de multe jucării pentru a le ține ocupate.

Blana lor strălucitoare, în nuanțe sepia, este destul de scurtă, ceea ce înseamnă că îngrijirea este o ușoară. Au nevoie de periaj săptămânal pentru a-și păstra blana sănătoasă și strălucitoare. Asigurați-vă că le verificați urechile pentru murdărie, că le tăiați unghiile în mod regulat și că au parte de periaj dentar.

Singapura este o rasă extrem de inteligentă și poate învăța rapid lucruri noi. Acest lucru face ca dresajul să fie relativ ușor. Oferindu-i o provocare mentală, cum ar fi jucăriile, puzzle-uri sau învățând-o trucuri, îți vei menține pisicuța captivată și fericită.

Probleme comune de sănătate

Fiecare proprietar de pisică ar trebui să fie atent la probleme comune de sănătate care pot să apară la orice rasă de pisici, inclusiv obezitatea și infecțiile urechii. In cazul reproducerii, la unele exemplare, este nevoie de intervetia medicului pentru scoaterea puilor.

Dieta și nutriția

Pentru a-i oferi o viață lungă și sănătoasă, asigurați-vă că vă hrăniți pisica Singapura cu o mâncarea de înaltă calitate. O dietă alimentară crudă este o altă opțiune care crește în popularitate și se poate potrivi cu nevoile nutriționale ale pisicii tale.

Deoarece fiecare pisică va avea propriile aprecieri, antipatii și nevoi alimentare, cel mai bine este să vă consultați medicul veterinar pentru mai multe informații dacă aveți întrebări atunci când evaluați o hrana de pisici.

Pro pentru Pisica Singapura

  • Extrem de afectuoasa și socială

  • Se bucură de timpul de joacă și îi place să învețe trucuri noi

  • Blana scurtă este ușor de îngrijit

De unde să adoptați sau să cumpărați o pisică Singapura

Singapura este o rasă rară, ceea ce poate însemna o provocare să găsești aceasta rasă de pisici în adăposturile locale. Cu toate acestea, este întotdeauna o bună practică să consultați organizațiile locale de salvare a animalelor. Realitatea este că chiar și o pisică rară precum Singapura ar putea avea nevoie de o casă iubitoare. În plus, aceste ONG-uri vă pot ajuta să găsiți crescători serioși.

Mai multe despre această rasă de pisici și cercetări suplimentare

Deși fiecare pisică are propria personalitate unică, înțelegerea trăsăturilor și tendințelor generale ale rasei vă poate ajuta să decideți dacă ar putea fi o potrivire bună. Faceți tot posibilul pentru a înțelege potențialele provocări și oportunități ale oricărei rase de pisică pe care o luați în considerare, inclusiv pisica Singapura.

Dacă sunteți interesat de rase similare cu Singapura, aflați mai multe despre aceste feline unice:

Rase de Pisici Rase de pisici mici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
9 moduri de a determina o pisica lenesa sa fie mai activa
Articolul următor
Glaucom la câini