LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Dresaj Canin, Care E Reteaua Sociala A Cainelui Tau?

O metoda de dresaj canin este Socializarea Cainelui

Reteaua sociala a cainelui tau nu are legatura cu internetul, ci cu nevoia de a oferi catelului tau posibilitatea de a intra in contact cu oameni, animale si obiecte, ceea ce se intampla in parcuri, pe strada, in general in locuri publice si nu in fata unui calculator.

Ce este un caine sociabil sau un caine corect socializat ?

Un caine sociabil este acela care se simte comfortabil in orice circumstanta. Pentru a atinge acest scop, trebuie sa aveti grija sa introduceti catelul in lumea complexa in care traim.

Nu e vina cainelui !

Cu totii ne dorim sa avem un caine bine educat, ascultator si atasat fata de familie. De multe ori, insa, constatam ca avem mai putin control asupra cainelui fata de ceea ce ne dorim.

De asemenea ne cuprind gandurile negre atunci cand cainele noastru reactioneaza nepotrivit in fata unei situatii noi pentru el. Sa fie vreo problema cu cainele? De cele mai multe ori, NU. Este o problema cu noi! De fapt, este o problema generata de o socializare precara.

De ce catelul are o reactie nepotrivita ?

Ne miram atunci cand cainele nostru o zbugheste la fuga atunci cand vede pentru prima data o caruta. Un alt tip de reactie este aceea ca prietenul nostru sare inconstient sa muste un caine de 5 ori mai mare decat el.

Ambele situatii sunt generate de solutii personale, de multe ori nepotrivite, in fata unor situatii nemaiintalnite. Ca sa intelegem mai bine importanta socializarii cainilor, va propun sa facem un exercitiu de empatie.

Cum ai reactiona, daca te-ai trezi dimineata, la capul patului, cu o fiinta de culoare verde, de 2 metri in inaltime, cu tentacule in loc de maini si care intreaba: “Care-i treaba ?” Nu cred ca primul tau gand ar fi sa-i raspunzi ci mai degraba cum fugi mai repede sau pui mana pe ceva si sari la bataie.

Asa este si cu cainele, caruta ii poate parea, la prima intalnire, o foarte sofisticata nava extraterestra, caz in care reactiile fata de prezenta ei pot fi de orice fel.

Adaptarea catelului la noul domiciliu

Primul pas pe care trebuie sa-l facem atunci cand un catel de cateva luni ajunge la noi acasa este sa-i asiguram conditiile pentru adaptarea la noul domiciliu. Anihilati din fasa intentia, fireasca, dar daunatoare de a invita toti prietenii, vecinii, rudele, sa il cunoasca. In primele zile asigurati-va ca are tot confortul si intariti relatia cu catelul prin orice activitate sau joc care ii provoaca placere.

Nu trebuie, in faza de adaptare la noul domiciliu, sa intre in contact cu sute de persoane noi, ci sa va asigurati ca relatia cu dumneavostra este sanatoasa si armonioasa.
De fapt, contactul cu cat mai multe persoane este foarte important, dar la momentul potrivit, dupa ce cainele capata incredere in stapan si s-a acomodat pe deplin in noul camin.

caini sociabili

Cand putem trece la socializarea cu oamenii ?

Nu exista o perioada standard. Depinde, in primul rand, de temperamentul si personalitatea cainelui, iar in al doilea rand de rabdarea si de vocatia fiecarui stapan de a transmite incredere cainelui sau.

Elementele componente ale unei socializari complete

Printre etapele importante ale socializarii cainelui, pe care am decis sa le abordam separat se afla socializarea cu oamenii, socializarea cu animalele, acomodarea cu mijloacele de transport, acomodarea cu diverse obiecte, iar lista ar putea continua pana la detalii pe care le putem considera mai putin importante cum ar fi acomodarea la suprafete cu diverse texturi si forme diferite de relief.

Sfaturi pentru dresajul câinilor Viață cu câini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Caine Sau Cel Mai Bun Prieten Al Omului?
Articolul următor
Faceti Cunostinta Cu Rasa Doberman