LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Ciobanesc Italian de Maremma

Ciobanesc de Maremma

Perfect pentru viața rurală, câinele ciobanesc italian de Maremma este un animal de companie mare, loial și protector, care are nevoie de foarte multă stimulare mentală.

Cunoscuți ca giganții blânzi, câinii ciobanesti de Maremma își au originea în Italia, unde sarcina lor principală era să păzească turmele de oi împotriva lupilor, urșilor și câinilor sălbatici. Câinii ciobanesti italieni de Maremma sunt cunoscuți pentru temperamentul lor autonom, independent și protector. Sunt câini loiali, iubitori și blânzi față de familia lor, dar distanți și rezervați cu străinii – nu vă așteptați ca această rasă să fie prietenoasă cu musafirii. Natura lor protectoare îi face să fie câini de pază grozavi, dar nu sunt agresivi, ci se bazează pe dimensiunea lor și pe lătratul lor puterc ca factor de descurajare. Foarte inteligent, dar puternic, dresajul poate fi dificil și va dura ceva timp. În general, favorizează o persoană și o consideră „unic stăpân”. Socializarea și pregătirea timpurie este imperativ necesară pentru a avea un câine cu o atitudine adecvată. Sunt blânzi și prietenoși cu copiii pe care îi consideră parte din turma lor. Dacă sunt socializați, se vor împrieteni și cu celelalte animale de companie, chiar și cu pisicile.

Știați că: Câinele ciobanesc italian de Maremma este un tutore minunat și a supravegheat tot felul de turme, inclusiv un grup de pinguini în largul coastei Australiei de Vest.

Câinii ciobanesti italieni de Maremma sunt cei mai fericiți atunci când au o sarcină de făcut. Nu-i lăsați în pace prea mult timp că se plictisesc rapid și devin distrugători. Acești câini se potrivesc cel mai bine vieții la fermă, cu mult spațiu deschis și animale de supravegheat. Nu este un câine obișnuit. Are un nivel moderat de energie și trebuie să rămână activ. Ciobanescul de Maremma năpârlește mult și are o blană densă și grea, care necesită multă întreținere. Periați-i în fiecare zi și tăiați-le părul dintre lăbuțe lor în mod regulat. Faceți programări regulate la tuns. Un ciobanesc italian de Maremma trăiește aproximativ 12 ani.

Controale de sănătate bianuale și vizitele la medicul veterinar sunt importante pentru a vă asigura că prietenul dvs. este sănătos și fericit pe parcursul tuturor etapelor vieții. Este important ca împreună cu medicul veterinar să se stabilească și să se mențină un program de asistență medicală preventivă pe baza nevoilor individuale ale însoțitorului dvs. canin. Ciobanescul de Maremma este o rasă rezistentă, dar se pot observa unele afecțiuni. Cele mai frecvente sunt displazia șoldului și problemele pielii, cum ar fi mătuirea blănii și dermatita.

Cât de mari ajung ciobanestii italieni de Maremma?

Este o rasă de dimensiuni uriașe, cu o greutate medie de 30-45 kg și o înălțime medie de 59-73 cm.

De cât spațiu au nevoie ciobanestii de Maremma?

Câinele Ciobanesc italian de Maremma are nevoie de spații deschise mari pentru a se plimba.

Câtă energie are un ciobanesc italian de Maremma?

Are niveluri moderate de energie. O plimbare zilnică lungă sau timpul petrecut cu supravegherea turmei lor este ideal.

Cât de greu sunt acești câini de dresat?

Sunt câini inteligenți care se bazează pe instinctele lor mai mult decât pe dresaj. Persistența este esențială.

Este câinele ciobanesc italian de Maremma potrivit pentru o familie?

Sunt animale de companie grozave și tovarăși loiali care se potrivesc cel mai bine vieții rurale.

Sunt ciobanestii de Maremma compatibili cu alți câini și animale?

Dacă este socializat de la o vârstă fragedă, câinele dvs. se va împrieteni cu alte animale de companie.

De câtă companie are nevoie un Ciobanesc Italian de Maremma?

Au o nevoie moderată de companie și sunt câini extrem de independenți. Nu vă așteptați să vă urmărească din cameră în cameră.

Este ciobanescul de Maremma o rasă de câine hipoalergenică?

Nu

Ce nevoi de îngrijire are această rasă?

Această rasă are întreținere moderată spre mare. Periați și pieptănați bine blana acetui câine în fiecare zi și tăiați-i părul dintre pernuțe în mod regulat. Au o blană medie – lungă de culoare albă.

Câinii din rasa Ciobanesc Italian de Maremma năpârlesc?

Acești câini lasă o cantitate mare de păr.

Ce tendința de a lătra au acești câini?

Acești câini au o mare tendință de a lătra.

 

Vă recomandăm și: Ciobanesc German, Ogar Italian, Ciobanesc de Berna, Labrador Retriever

Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini gigant

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Bull Terrier Pitic
Articolul următor
Labrador Retriever