LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Cainele de Apa Portughez – Caracteristici, Personalitate si Ingrijire

Cainele de apa portughez

Cainele de apa portughez este o rasă de câini medii cu origini în Portugalia. Acești câini sunt cunoscuți pentru puterea și mușchii lor, cu un cap rotund și urechi late și lăsate.

Există două variante ale acestei rase de caini: una cu părul lung și cârlionțat, iar cealaltă cu părul scurt și creț. Câinii de apă portughezi au nevoie de îngrijire constantă a blănii, iar cei cu părul lung trebuie periați des pentru a evita încâlcirea blanii.

Nivel de Activitate: Cainele de apa portughez

Acești câini sunt foarte activi și au nevoie de multă mișcare, de preferat într-o curte. Adoră să înoate, să se scufunde, să facă aport din apă sau să alerge. Este recomandat să li ofere cel puțin două ore de mișcare susținută pe zi pentru această rasă de caini.

Dresaj

Câinii de apă portughezi sunt ușor de dresat, datorită inteligenței și capacității lor de a învăța repede. Este important ca dresorul să folosească un ton blând și să fie ferm și consecvent în ședințele de pregătire.

Acești câini sunt sociabili, ascultători și neobosiți, fiind perfecte pentru familiile cu copii și alte animale de companie.

Sanatate si probleme specifice rasei

Daca te gandesti sa adopti un cățeluș de apă portughez, este important să țineți cont de sănătatea lor. Acești câini pot fi predispuși la boli specifice, cum ar fi displazia de șold și cataracta. În plus, puii acestei rase pot fi vulnerabili la cardiomiopatia dilatativă juvenilă, o boală de inimă care le poate fi fatală.

Este important să discutați cu un veterinar cu privire la vaccinarea și îngrijirea cățelușului dvs. pentru a-i asigura o viață lungă și sănătoasă.

Hrana pentru Cainele de apa portughez

În ceea ce privește hrana, este important să oferiți cainlior de apa portughezi un aliment echilibrat și bogat în nutrienți. Alimentele pentru câini de înaltă calitate, cu proteine ​​de calitate, sunt o alegere bună pentru acești câini. Va recomandam Winner Plus Adult, dar este important să urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a vă asigura că le oferiți cantitatea corectă de hrană în funcție de greutatea și nivelul de activitate al câinelui.

În concluzie, cainele de apa portughez este un companion minunat pentru familiile active și iubitoare de animale. Cu îngrijire corespunzătoare și dresaj adecvat, acest câine pot fi o adiție minunată pentru orice casă.

Caini Rase de caini Rase de caini medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Descoperă lumea fascinantă a rasei Akita Inu
Articolul următor
Ciobanesc de Islanda – Un companion inteligent și devotat