LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Ciobanesc de Islanda – Un companion inteligent și devotat

Ciobanesc de Islanda

Ciobanesc de Islanda

Origine

Originea cainelui Ciobanesc de Islanda poate fi urmărită înapoi la triburile nomade din Asia de Nord, care au adus această rasă în Islanda. Acest câine a fost folosit în principal ca și ajutor pentru ciobanii din această țară insulară, de unde și denumirea sa.

Caracteristici fizice

Ciobănescul de Islanda este un câine de talie medie spre mare, cu o înălțime cuprinsă între 38-50 cm și o greutate de 11-16 kg. Durata medie de viață este de 12-14 ani. Acest câine are un temperament energic, curajos și sociabil, fiind un companion minunat pentru familii cu copii.

Dresajul cainelui Ciobanesc de Islanda

Dresajul cainelui Ciobănesc de Islanda este relativ ușor, deoarece această rasă este inteligentă și îi place să învețe. Cu perseverență și blândețe, ciobănescul islandez poate fi învățat să se comporte corespunzător și să respecte regulile impuse de stăpân.

Ciobănescul de Islanda are nevoie de multă mișcare și activitate fizică zilnică. Preferabil, această rasă de caini ar trebui crescută într-o curte unde se poate desfășura în voie. Cu toate acestea, ciobănescul islandez se poate adapta și la viața în apartament, dar este important să i se asigure suficientă mișcare și interacțiune cu stăpânii săi.

Sanatate

Ciobănescul de Islanda este un câine sănătos, cu excepția displaziei de șold, o afecțiune care poate afecta această rasă de caini. Îngrijirea blănii ciobănescului islandez este importantă, deoarece aceasta necesită periere regulată pentru a preveni problemele cu năpârlirea.

Personalitatea cainelui Ciobanesc de Islanda

În ceea ce privește personalitatea, Ciobănescul de Islanda este un câine sociabil, vesel și foarte devotat stăpânului său. Acesta se înțelege bine cu copiii și cu alte animale de companie. Cu toate acestea, ciobănescul islandez poate suferi de anxietate dacă este lăsat singur pentru perioade prelungite de timp.

 

Hrana pentru Ciobanesc de Islanda

În ceea ce privește hrana, este important să oferiți cainlior Ciobanesti de Islanda un aliment echilibrat și bogat în nutrienți. Alimentele pentru câini de înaltă calitate, cu proteine ​​de calitate, sunt o alegere bună pentru acești câini. Va recomandam Winner Plus Adult, dar este important să urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a vă asigura că le oferiți cantitatea corectă de hrană în funcție de greutatea și nivelul de activitate al câinelui.

În concluzie, cainele Ciobanesc de Islanda este o alegere excelentă pentru cei care caută un companion devotat și inteligent, care poate trăi atât în curte, cât și în apartament, cu condiția să aibă parte de suficientă mișcare și interacțiune cu stăpânii săi.

Caini Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini mari Rase de caini medii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cainele de Apa Portughez – Caracteristici, Personalitate si Ingrijire
Articolul următor
Rasa de caine Corgi: Informatii generale, caracteristici si cerinte