LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Boerboel: De la caracteristici unice la sfaturi de îngrijire și dresaj

Boerboel

La prima vedere, Boerboel ar putea părea ca un câine masiv – și această impresie nu este greșită, având în vedere că această rasă provine din câinii de tip molosser, pe care mastifii îi au ca strămoși. Cu toate acestea, Boerboel are originea in Africa de Sud și manifestă un nivel de atletism care nu este întâlnit adesea la alte tipuri de mastif.

Foarte inteligenți și dornici să satisfacă, acești câini au un mare potențial de învățare. Cu toate acestea, sunt câini puternici, cu o tendință dominantă, care pot copleși cu ușurință un proprietar de câini începător. Versatilitatea este o caracteristică definitorie a Boerboel – suficient de intimidantă pentru a proteja o gospodărie și suficient de sensibilă pentru a fi un câine de familie.

Prezentare generală a rasei Boerboel:

Grup: Lucru

Înălțime: 61 – 68.5 cm (masculi); 56 – 63.5 cm (femele)

Greutate: 68 – 91 kg

Blană: Blană scurtă și netedă

Culoarea blănii: Culorile includ maro, negru și roșu, și pot include marcaje albe sau un model tigrat

Speranța de viață: 9 – 11 ani

Caracteristicile Boerboel

Nivel de afecțiune Înalt
Prietenie Mediu
Prietenos cu copii Înalt
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoile de exercițiu Mediu
Caracter jucăuș Mediu
Nivel de energie Mediu
Dresaj Înalt
Inteligență Înalt
Tendința de a lătra Mediu
Năpârlire Mediu

Istoria Boerboel

Cuvântul „boer” înseamnă fermier în olandeză, în timp ce „boel” este cuvântul pentru câine. Puse laolaltă, aceste cuvinte oferă primul indiciu cu privire la istoria acestei rase de câini: câinele fermierului. Puternicul Boerboel a fost dezvoltat în principal de fermierii olandezi din Africa de Sud pentru a-și proteja proprietățile.

Spre deosebire de alți protectori de animale, Boerboel-ul trebuia să fie deosebit de mare și să aibă sarcina de a păzi împotriva intrușilor africani, care ar putea include lei, leoparzi și babuini. În plus față de protejarea proprietăților, coloniștii olandezi din zonă au folosit acești câini pentru vânătoare. Cu dimensiunea lor imensă și forța puternică a mușcăturii, de până la 800 psi (top în lumea canină), acești câini erau parteneri de vânătoare excepționali. Cu toate acestea, nu toate legendele despre Boerboel ca luptător împotriva leilor sunt adevărate.

Din păcate, există puține informații disponibile despre originile timpurii ale câinelui Boerboel. Cele mai multe detalii despre moștenirea acestui câine sunt speculații bazate pe mărimea și caracteristicile rasei. Așa cum s-a menționat anterior, sunt considerați un câine de tip molosser, ceea ce sugerează că au probabil rădăcini care se întorc la acest câine de rasă străveche.

Conform AKC, coloniștii olandezi, germani și francezi din Africa de Sud au adus câini de tip mastiff și bulldog cu ei pentru a-și proteja proprietățile și animalele. Încrucișarea dintre acești câini, împreună cu includerea altor tipuri de rase europene, se crede că a dus la dezvoltarea „câinelui fermierului” pe care îl cunoaștem astăzi ca Boerboel. Această rasă de câine a apărut din necesitate mai mult decât din dorința de a crea o rasă nouă inovatoare, astfel că lipsa istoriei documentate nu este prea surprinzătoare.

Cu toate că a existat de sute de ani în Africa de Sud, abia în 2006 AKC a adăugat această rasă la Serviciul de Stocare al Fundației – un prim pas pe calea înregistrării AKC. În 2015, rasa a primit recunoaștere oficială de către AKC și a fost adăugată la Grupul de Lucru al Raselor de Câini.

Boerboel: De la caracteristici unice la sfaturi de îngrijire și dresaj John Lamparski / WireImage / Getty Images

Boerboel Îngrijire

Dresarea și îngrijirea corectă a unui Boerboel începe în ziua în care îl aduceți acasă și necesită consecvență și efort. Boerboel este un cursant rapid și este dornic să le facă pe plac celor pe care îi respectă. Cheia este să mențineți poziția de lider și să nu permiteți o atitudine lejeră față de antrenament care să erodeze poziția dvs. de lider.

Boerboel-ul are o tendință naturală spre dominare și va căuta să se afirme dacă simte un lider slab. Proprietarii experimentați spun adesea că adevărata muncă de formare a unui Boerboel nu constă în învățarea comenzilor de bază, ci în stabilirea autorității. Aceste abilități și multe altele vin cu ușurință la o rasă atât de inteligentă ca Boerboel.

Boerboel-ul este diferit de un câine de companie obișnuit. Mulți proprietari de câini pot stabili obiceiuri de bază pentru animalul lor și pot să nu depună eforturi zilnice pentru a-l antrena și a-și consolida poziția de lider. Cu toate că fiecare câine necesită consecvență în antrenament, este crucial mai ales în cazul unui câine mai mare, crescut pentru paza proprietății și cu o forță de mușcătură de 800 psi.

Pentru a asigura o relație sănătoasă cu acești câini, este adesea subliniat că trebuie să vă asigurați că Boerboel-ul primește tot ce îi revine, inclusiv mâncare, afecțiune și jucării. Acest lucru necesită o putere mentală constantă din partea antrenorului. Dacă nu sunteți pregătit să efectuați acest tip de lucru consecvent, s-ar putea să constatați în curând că aveți un câine dominant și puternic. Acest lucru poate deveni o situație periculoasă și este motivul pentru care unii Boerboeli se găsesc în adăposturi.

În același timp, antrenarea unui Boerboel merită efortul depus. Adesea sunt descriși ca fiind excelenți cu copiii și ca fiind câini de pază minunați pentru casă și proprietate. Supravegherea este întotdeauna recomandată.

Rasa este adesea descrisă ca fiind rezervată față de străini. Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că va trebui să învățați câinele să distingă între intruși și oaspeți. În ceea ce privește alte animale, Boerboel-ul este, în general, tolerant cu alți câini și chiar cu pisicile. Cu toate acestea, animalele necunoscute pot declanșa instinctele de pază ale acestui câine.

Îngrijirea unui Boerboel este destul de simplă. Blana lor scurtă și grosieră beneficiază de o periere regulată, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a îndepărta părul mort și a stimula pielea. O perie de tip slicker sau o mănușă de cauciuc pentru îngrijire funcționează bine. Va trebui, de asemenea, să efectuați alte aspecte de bază ale îngrijirii: curățarea regulată a urechilor, spălarea și tăierea unghiilor în funcție de necesități. Este important să obișnuiți câinele cu aceste activități încă de la început, astfel încât să le accepte fără probleme chiar și când cântărește 100 de kilograme sau mai mult.

Boerboel AfricaImages / Getty Images Boerboel JFJacobsz / iStock / Getty Images Boerboel MirasWonderland / iStock / Getty Images

Probleme comune de sănătate

Boerboel-ul este cunoscut ca o rasă de câini sănătoasă. Fondul său divers de gene și rezistența abundentă necesară pentru îndeplinirea îndatoririlor de lucru la casele din Africa de Sud au menținut lista problemelor comune de sănătate relativ scurtă. Cu toate acestea, rasa nu este imună la problemele de sănătate care uneori afectează câinii de talie mare. Din acest motiv, Clubul Național de Rase recomandă ca Boerboelii să fie testați pentru displazia cotului și a șoldului, precum și pentru boli de inimă.

Principalele probleme de sănătate includ:

  • Displazia de șold
  • Displazia cotului
  • Bolile de inimă
  • Probleme oculare precum ectropionul sau entropionul

Dieta și nutriția

Boerboel-ul necesită o dietă bine echilibrată și proporționată, la fel ca orice altă rasă de câine. Cu toate acestea, dimensiunea lor mare nu înseamnă că puteți fi neglijent în ceea ce privește gustările sau hrana suplimentară. Dimensiunea lor mare îi predispune la probleme articulare, iar excesul de greutate poate agrava această problemă. Ar trebui să vă asigurați că mențineți Boerboel-ul la o greutate sănătoasă, cu o masă corporală optimă.

De unde să adopți sau să cumperi un Boerboel

Există mai multe modalități prin care poți adopta un Boerboel:

  1. Adăposturi și centre de salvare pentru animale: Unele adăposturi pentru animale și organizații de salvare pot avea Boerboeli sau alte rase similare disponibile pentru adopție. Poți începe căutarea vizitând adăposturile din zona ta sau căutând online pe site-urile dedicate adopției de animale.
  2. Organizații de salvare specializate: Există organizații de salvare specializate în anumite rase de câini, inclusiv Boerboeli. Aceste organizații se dedică adopției și recuperării câinilor de acea rasă și pot fi o opțiune bună pentru cei interesați de adopția unui Boerboel.
  3. Anunțuri online: Există platforme online specializate în adopția de animale, unde proprietarii actuali pot posta anunțuri pentru a găsi noi case pentru câinii lor, inclusiv Boerboeli. Asigură-te că verifici bine antecedentele și starea de sănătate a câinelui înainte de a lua o decizie.
  4. Crescători responsabili: Dacă dorești să achiziționezi un Boerboel de la un crescător, asigură-te că alegi un crescător responsabil, care se preocupă de bunăstarea și sănătatea câinilor lor. Caută crescători care pun accent pe selecția genetică, testarea sănătății părinților și oferă un mediu curat și sigur pentru câini.

Indiferent de modalitatea aleasă, este important să investești timp și efort în cercetare pentru a găsi un Boerboel care să se potrivească nevoilor și stilului tău de viață. De asemenea, asigură-te că ești pregătit pentru angajamentul pe termen lung al îngrijirii și îngrijirii unui câine de talie mare și puternic precum Boerboel-ul.

Rase de câini înrudite

Boerboel este un exemplu clasic de câine de lucru care trăiește pentru a-și păzi stăpânul și proprietățile. După ce câștigi dragostea unui Boerboel, te vei bucura de loialitatea lor. Cu toate acestea, aceasta rasă de câini nu se potrivește pentru toată lumea, așa că asigurați-vă că vă alocați timp pentru a învăța mai multe despre ea.

De asemenea, puteți lua în considerare să vă informați si despre aceste rase de câini înrudite:

Caini Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini gigant

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Descoperă Cele Mai Iubite 8 Rase de Pisici Tigrate
Articolul următor
Ciobănesc de Pirinei: Caracteristici, Dresaj și Îngrijire