LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Tosa Inu: Noblețe și Forță într-o Rasă de Câini Impresionantă

tosa inu profil de rasa de caine 61fc4d79e32e0 - Tosa Inu: Noblețe și Forță într-o Rasă de Câini Impresionantă

Originea și Istoria Rasei de Câini Tosa Inu

Rasa de câini Tosa Inu, cunoscută și sub numele de Tosa Japonés, este o rasă canină impresionantă care provine din Japonia. Acești câini de talie mare au fost crescuți pentru luptele de câini în perioada Meiji (1868-1912). Înțelept și puternic, Tosa Inu a fost rezultatul încrucișărilor între câinii de luptă japonezi și câini europeni importați, precum Mastifful, Bulldogul și Pointerul german.

Tosa, uneori denumit Tosa Ken, Tosa Inu sau Mastiff japonez, este o rasă de tip mastiff care a fost dezvoltată în Japonia pentru lupta câinilor. Astăzi, Tosa Inu este încă folosit în lupta cu câini în Japonia, o activitate legală. În majoritatea celorlalte părți ale lumii, unde luptele de câini sunt interzise, Tosa Inu este folosit ca un câine de pază și însoțitor.

Aspectul și Caracteristicile Fizice ale Rasei Tosa Inu

Tosa Inu este un câine de talie mare și solidă, care emană o prezență impresionantă. Acești câini au o înălțime la greabăn cuprinsă între 60 și 82 de centimetri, iar greutatea lor poate ajunge până la 90 de kilograme. Tosa Inu are o constituție robustă, cu o musculatură bine dezvoltată și oase puternice.

Capul Tosa Inu este imponent, cu o față lată și botul proeminent. Urechile sunt mici și căzute, iar ochii sunt de dimensiuni medii și de obicei de culoare închisă. Blana câinelui Tosa Inu este scurtă și densă, cu culori variate, cum ar fi roșu, culoarea caisei, negru sau tigrat.

Tosa Inu: Noblețe și Forță într-o Rasă de Câini Impresionantă

acceptfoto / Getty Images

Personalitatea și Trăsăturile de Comportament ale Rasei Tosa Inu

Tosa Inu este cunoscut pentru personalitatea sa echilibrată și loialitatea față de stăpân. Acești câini sunt în general calmi, înțelepți și curajoși. Sunt devotați și afectuoși cu membrii familiei lor, dar pot fi rezervați în jurul străinilor. Deși sunt impunători și potențiali gardieni, Tosa Inu nu este un câine agresiv în mod natural.

Acești câini necesită o socializare temeinică și un dresaj adecvat încă de pui. De asemenea, datorită dimensiunii lor mari, necesită exercițiu fizic regulat și spațiu suficient pentru a se putea mișca în voie.

Speranța de viață: 10 – 12 ani

Caracteristicile Tosa Inu

Nivelul de afecțiune Mediu
Gran de Prietenie Scăzut
Prietenos cu copii Mediu
Prietenos cu animalele de companie Scăzut
Nevoile de exercițiu Medii
Jucăuș Scăzut
Nivel de energie Mediu
Capacitate de a învăța Medie
Inteligența Medie
Tendința de a lătra Scăzută
Năpârlire Scăzută

Tosa Inu: Noblețe și Forță într-o Rasă de Câini Impresionantă

acceptfoto / Getty Images

Lista Avantajelor și Dezavantajelor de a deține un Tosa Inu

Avantaje:

  1. Loialitate și devotament față de stăpân și familie.
  2. Personalitate echilibrată și calmă.
  3. Capacitate excelentă de protecție și gardian.
  4. Rezistență fizică și putere impresionantă.
  5. Blană ușor de întreținut.

Dezavantaje:

  1. Nevoi de exercițiu și spațiu: Datorită dimensiunii lor mari și nivelului lor de energie, Tosa Inu necesită exercițiu fizic regulat și un spațiu adecvat pentru a se putea mișca în voie. Este important să le oferiți activități adecvate pentru a le menține sănătoși și fericiți.
  2. Necesită o socializare și educație temeinică: Din cauza trecutului lor ca și câini de luptă, Tosa Inu poate avea o tendință spre dominanță sau agresivitate față de alți câini sau animale. Este esențial să îi socializați încă din fragedă pruncie și să le oferiți o educație fermă și consecventă.
  3. Posibile probleme de sănătate: Ca și alte rase mari, Tosa Inu poate fi predispus la anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi displazia de șold, dilatarea torsionată a stomacului și probleme dermatologice. Este important să vă asigurați că obținuți un câine de la un crescător responsabil și să le oferiți îngrijire veterinară regulată.
  4. Cerințe alimentare specifice: Datorită dimensiunii și nivelului lor de activitate, Tosa Inu necesită o dietă echilibrată și nutritivă, adaptată nevoilor lor specifice.
  5. Potențială incompatibilitate cu alte animale sau copii mici: Datorită instinctului lor puternic de protecție și dimensiunii lor mari, Tosa Inu poate fi incompatibil cu alte animale de companie sau poate fi prea masiv pentru a fi în siguranță în jurul copiilor mici. Este important să luați în considerare aceste aspecte și să gestionați interacțiunile lor corespunzător.

Dieta și nutriția

Cântărind între 70 și 90 de kg, Tosa Inu este un câine masiv. Mănâncă un volum mare de alimente, dar este important să monitorizăm cât mănâncă. Acest lucru este foarte de important în copilărie, deoarece rasele gigantice de câini au nevoie de o creștere lentă și constantă pentru a se dezvolta corect și pentru a evita apariția tulburărilor articulare, cum ar fi displazia șoldului și a cotului.

Excesul de greutate, inclusiv obezitatea, poate duce, de asemenea, la dezvoltarea altor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul. Un câine Tosa Inu mai activ are nevoie de mai multă mâncare pe când unul mai puțin activ are nevoie de mai puțină. Este recomandat să-l hrănim de două ori pe zi și să-i măsurăm cantitatea de hrană pentru a evita creșterea în greutate. Dacă nu sunteți sigur cu ce să vă hrăniți câinele sau cât să-i oferiți pe zi, vă recomandăm Winner Plus Adult Large Breed. o hrană Super Premium pentru câini adulți de talie mare.

În concluzie, rasa de câini Tosa Inu este impresionantă din multe puncte de vedere, având o personalitate echilibrată și o putere fizică remarcabilă. Cu o socializare și educație adecvată, acești câini pot fi loiali și devotați stăpânilor lor. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de cerințele lor specifice și să le oferiți o îngrijire și atenție corespunzătoare pentru a se dezvolta în câini echilibrați și sănătoși.

Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini gigant

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Pisica Korat – Eleganță și Mister împletite într-o singură blană
Articolul următor
Câinele Pudel Toy: Prezentare Generală a Rasei și Istoria sa