LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Câinele Pudel Toy: Prezentare Generală a Rasei și Istoria sa

Pudel toy

Câinii Pudel Toy sunt recunoscuți pentru frumusețea și harul lor, compensându-și dimensiunea mică. Împreună cu Pudelul Standard și Pudelul in Miniatura, sunt cunoscuți pentru excelența dovedită în spectacole. Blana creată și voluminoasă în combinație cu încrederea lor pare întotdeauna să fure spectacolul. Pe lângă aspectul lor impresionant, acești câini sunt și inteligenți, atletici și loiali.

În acest articol, veți descoperi mai multe despre câinele Pudel Toy, inclusiv prezentarea generală a raselor, istoria și îngrijirea lor.

Prezentarea Generală a Rasei Pudel Toy

Câinii Pudel Toy sunt încadrați în grupa Toy și au o înălțime de 23 la 28 de centimetri și o greutate de 6-9 kilograme. Blana lor este cretă și densă, iar culorile variază de la alb, negru, albastru, maro, cafea cu lapte, gri până la roșu. Speranța de viață a unui câine Pudel Toy este de 14-17 ani.

Caracteristicile Câinelui Pudel Toy

Câinii Pudel Toy sunt cunoscuți pentru nivelul lor înalt de afecțiune și prietenie, fiind câini prietenoși cu copiii și animalele de companie. Ei au nevoie de un nivel scăzut de exerciții, dar sunt jucăuși și plini de energie. În plus, năpârlesc foarte puțin, ceea ce îi face ideali pentru persoanele cu alergii. Acești câini au nevoie de interacțiune socială, deoarece sunt loiali și foarte iubitori.

Câinele Pudel Toy: Prezentare Generală a Rasei și Istoria sa Heritage Images / Getty Images

Istoria Câinelui Pudel Toy

Câinii Pudel Toy au fost crescuți pentru prima dată în Germania, acum aproximativ 400 de ani, pentru vânătoarea de rațe. Abilitățile lor atletice și blana groasă si creată îi făceau potriviți pentru acest scop. În timpul recuperării lor istorice, câinii Pudel erau tunși într-un mod exagerat pentru a arăta cat mai bine în spectacole. Astfel, stăpânii ii tundeau foarte scurt pe picioare, gât și coada, iar pe piept, șolduri și glezne le lăsau părul creț si ii dădeau o forma de tufa rotunjita.

Câinele Pudel Toy: Prezentare Generală a Rasei și Istoria sa guruXOOX / Getty Images

Pudel-ul are trei variante: Standard, Miniatura și Toy.

Pudelul Standard este cea mai veche rasă dintre cele trei variații, Miniature și Toy, care au fost create ulterior pentru cei care doreau câini mai mici. Cu toate acestea, chiar și în ciuda dimensiunilor lor mici, Toy și Pudelul în miniatură sunt câini de lucru.

De-a lungul istoriei sale, Pudelul de jucărie a fost dorit pentru circ datorită inteligenței ridicate și a atletismului sau.

De-a lungul timpului, Pudelul Toy a devenit un câine de companie excelent pentru cei care locuiesc în apartamente sau în spații mai mici. Pudelul a fost recunoscut pentru prima dată de American Kennel Club în 1886, iar Poodle Club of America a fost fondat zece ani mai târziu. Astăzi, câinele Pudel este extrem de popular în rândul proprietarilor de animale de companie din Franța, fiind chiar câinele național al acestei țări.

Ingrijirea cainelui Pudel Toy

Datorită blănii groase și crețe a Pudelului, proprietarii trebuie să-și spele câinii zilnic de la rădăcină pentru a preveni încâlcirea blănii. Dacă blana se dezvoltă sub formă de noduri, Pudelii ar trebui să fie tunși destul de scurt pentru a le oferi părului o șansă de a se întoarce frumos. În trusa de îngrijire a câinelui Pudel, pieptenele cu dinți puternici și robuști este cea mai opțiune pentru îngrijirea blănii fără a-i provoca disconfort câinelui.

Câinii Pudel Toy nu năpârlesc, ceea ce îi face animale de companie minunate pentru persoanele cu alergii. Stăpânii lor pot opta sa-i tundă singuri cu o pereche de foarfece sau să se îndrepte către un profesionist la fiecare 6 săptămâni pentru tuns, baie și unghii. Din fericire, este ușor să dresezi un Pudel de jucărie să se comporte frumos la frizerie.

Câinele Pudel Toy: Prezentare Generală a Rasei și Istoria sa Tabitha Roth / Getty Images

Personalitatea câinelui Pudel Toy

Pudel Toy sunt o rasă inteligentă și adoră să-i facă pe plac stăpânului lor. Fiind câini activi și grațioși, excelând la activitățile sportive, acest lucru poate veni ca o surpriză pentru cei care consideră că Pudelii sunt doar gingași.

Pudel-ul Toy este rasa ideală pentru dresaj.

Dacă Pudel-ul Standard necesită mult spațiu și exerciții fizice pentru a fi sănătos și activ, varianta mai mică, Pudel-ul Toy, are nevoie de mai puțin. În ciuda acestui fapt, Pudel-ul Toy este o rasă activă și îi place să facă plimbări zilnice alături de stăpânii săi. În plus, ii place să înoate, să caute obiecte și să efectueze diferite trucuri pentru a-și consuma energia. Cu toate acestea, datorită dimensiunii lor reduse, Pudel-ul Toy poate fi fericit în spații mici și nu are nevoie de activitate intensă și extenuantă. De aceea, este un caine de companie ideal pentru locuitorii de apartamente și iubitorii de câini care nu își pot permite o rasă foarte energică.

Câinele Pudel Toy: Prezentare Generală a Rasei și Istoria sa zhao hui / Getty Images

Problemele comune de sănătate

Puii de Pudel de jucărie din rasă pură sunt, în general, sănătoși, dar există riscuri de sănătate, ca la orice animal de companie. Unele probleme de sănătate la care trebuie să fiți atenți în cazul Pudelilor de jucărie includ:

 • Boala Addison
 • Hipotiroidismul
 • Atrofia retiniană progresivă

Dieta și nutriția adecvată pentru Pudel Toy

Cea mai bună hrană pentru câinele dvs. depinde de dimensiunea și nivelul de activitate al acestuia. Deoarece câinii Pudel Toy au dimensiuni mici, nu necesită o cantitate mare de calorii în fiecare zi. Dacă sunt hrăniți peste nivelul lor caloric ideal, pot deveni supraponderali sau chiar obezi, mai ales fără exerciții fizice adecvate pentru a arde caloriile în exces.

Indiferent dacă alegeți hrana umedă, hrana crudă sau hrana uscată, ar trebui să optați pentru ceva relativ bogat în proteine și fibre, dar fără prea multe cereale. Hrana ideală pentru câini ar trebui să conțină în mare parte alimente întregi și surse de proteine de calitate, inclusiv carne și legume reale.

Va recomandam Winner Plus Adult Mini – o hrana super premium pentru caini de talie mica.

Câinele Pudel Toy: Prezentare Generală a Rasei și Istoria sa zhao hui / Getty Images

De unde să adoptați sau să cumpărați un pui Pudel de jucărie

Dacă decideți să cumpărați un Pudel Toy de la un crescător, asigurați-vă că este unul de renume. Crescătorii de top pot avea certificări sau premii și sunt întotdeauna sinceri cu privire la problemele de sănătate și pot oferi clienților informații despre sănătatea cățelușilor lor.

Câinele Pudel Toy: Prezentare Generală a Rasei și Istoria sa MoniqueRodriguez / Getty Images

Animale de companie mici Caini Rase de caini Rase de caini toy

Comentarii

 • Velimirovici ,

  Câini toy poodle pot trece de 30cm?

  • Alin ,

   Buna ziua, Pudelul vine în trei dimensiuni diferite: toy, pitic și standard. Înălțimea maximă a fiecărei dimensiuni poate varia în funcție de standardul oficial al rasei și de organizația canină care îl reglementează.

   Înălțimea maximă pentru fiecare dimensiune este în general următoarea:

   • Toy Poodle (Pudel Toy): Înălțimea maximă este de aproximativ 25cm la nivelul umărului.
   • Miniature Poodle (Pudel Pitic): Înălțimea maximă este de aproximativ 38cm la nivelul umărului.
   • Standard Poodle (Pudel Standard): Înălțimea maximă este de aproximativ 56cm la nivelul umărului, sau mai mare.

   Aceste dimensiuni sunt doar orientative și pot varia ușor în funcție de standardul oficial al rasei și de organizația canină care îl reglementează.

 • Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Articolul precedent
  Tosa Inu: Noblețe și Forță într-o Rasă de Câini Impresionantă
  Articolul următor
  Cum să ai grijă de un cameleon ca animal de companie?
  Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
  Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
  Preț € 400
  Cățelușii dețin Pedigree tip A, pașaport, carnet de sănătate și microcip!
  Preț € 400
  Pui Brac German disponibili din părinți cu Pedigree tip A
  Puiuți Cane Corso disponibili din părinți cu Pedigree tip A!
  Dacă sunteți în căutarea unui companion activ, inteligent și loial, avem exact ceea ce vă doriți! Contactați-ne acum pentru a afla mai multe detalii despre disponibilitatea și condițiile de adopție.