LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Câinele Saint Bernard: O inimă blândă și un companion de încredere

San Bernard

Origine: Elveţia
Media de vârstă: 8 – 10 ani
Înălțime: Masculi: 70-90 cm Femele: 65-80 cm
Greutate:  65 – 120 kg
Temperament: calm, prietenos
Dresaj: Mediu
Boli specifice: Atenţie mare la alimentaţie şi problemele ereditare
Culori: Alb-roşu, alb-maro, roşu-maro

Câinele Saint Bernard este una dintre cele mai cunoscute rase de câini, recunoscută pentru dimensiunea sa impresionantă și pentru personalitatea sa afectuoasă. Acești câini, cu origini în Alpii Elvețieni, sunt renumiți pentru capacitățile lor de căutare și salvare în zăpadă, dar și pentru natura lor iubitoare și prietenoasă. În acest articol de blog, vom explora mai detaliat caracteristicile și trăsăturile câinelui Saint Bernard.

Istoria și originea câinelui Saint Bernard

Locul de origine al câinilor Saint Bernard Câinele Saint Bernard este în regiunea Alpilor Elvețieni, mai precis în Hospice du Grand St. Bernard, un cămin situat pe traseul dintre Italia și Elveția. Acest loc a fost un punct crucial de trecere pentru comercianți și călători încă din antichitate. Mănăstirea din această zonă a fost fondată în secolul al XI-lea de călugării canonici ai Ordinului Sfântul Augustin și a devenit un loc important pentru odihnă și adăpost în timpul călătoriilor dificile prin munți.

De-a lungul secolelor, călugării de la Hospice du Grand St. Bernard au dezvoltat o tradiție impresionantă în ceea ce privește căutarea și salvarea în zăpadă. Câinii Saint Bernard au jucat un rol vital în această activitate. Acești câini, cu simțul lor deosebit pentru orientare și rezistența lor la condițiile dificile de mediu, erau antrenați să găsească și să salveze călătorii rătăciți sau blocați în zăpadă. Cu ajutorul câinilor, călugării au reușit să salveze numeroase vieți umane în aceste condiții extreme.

Câinele Saint Bernard modern este rezultatul unor încrucișări între diverse rase, printre care se numără Newfoundland, ciobănesc Tibetan, Marele Danez și alte rase masive. Scopul acestor încrucișări a fost să se obțină câini puternici, cu o rezistență sporită și un simț al mirosului excelent, care să fie potriviți pentru căutarea și salvarea în zăpadă. Aceste încrucișări au dus la dezvoltarea câinilor Saint Bernard așa cum îi cunoaștem astăzi, cu trăsături distinctive și un caracter deosebit.

Astăzi, câinii Saint Bernard sunt apreciați în întreaga lume atât pentru calitățile lor de câini de salvare, cât și pentru personalitatea lor afectuoasă și prietenoasă. Tradiția căutării și salvării în zăpadă s-a diminuat odată cu progresul tehnologic, dar moștenirea lor și legătura strânsă cu Alpii Elvețieni rămân o parte importantă a identității rasei Saint Bernard.

Caracteristicile fizice și dimensiunile rasei de câini Saint Bernard

Câinii Saint Bernard sunt cunoscuți pentru dimensiunile lor impresionante. Acești câini sunt considerați una dintre cele mai mari rase de câini din lume. Masculii pot ajunge la o înălțime la greabăn de până la 70 de centimetri și pot cântări între 64 și 91 de kilograme, în timp ce femelele sunt puțin mai mici, atingând o înălțime la greabăn de aproximativ 65 de centimetri și o greutate cuprinsă între 54 și 73 de kilograme. Aceste dimensiuni impresionante conferă câinilor Saint Bernard o prezență impunătoare.

Una dintre trăsăturile distinctive ale câinilor Saint Bernard este capul lor mare și masiv. Acești câini au un craniu lat și ochi blânzi, plini de afecțiune și blândețe. Urechile lor sunt căzute și pendulează pe lângă cap, contribuind la aspectul lor caracteristic. Gura este adesea deschisă, dezvăluindu-le o limbă mare, ceea ce le conferă o expresie prietenoasă și jucăușă.

Câinii Saint Bernard au o blană dublă, formată dintr-un strat exterior aspru și un strat interior moale și dens. Acest strat de blană îi protejează de temperaturile scăzute și de condițiile extreme din Alpii Elvețieni. Blana lor poate avea diferite culori și combinații, cele mai comune fiind alb cu pete maronii, dar există și variante cu pete negre, roșcate sau gri. Culoarea blănii lor poate varia în funcție de factorii genetici și de linia de sânge din care provin.

Aspectele fizice și dimensiunile impresionante ale câinilor Saint Bernard le conferă un aspect distinctiv și atrăgător. Cu toate acestea, este important să se țină cont de nevoile specifice ale rasei în ceea ce privește îngrijirea și condițiile de locuit.

San bernard
Photo by Alejandro De La Mora on Unsplash

Personalitate și comportament

Câinii Saint Bernard sunt recunoscuți pentru personalitatea lor afectuoasă și prietenoasă. Sunt câini extrem de iubitori și devotați față de familia lor umană. Ei adoră să petreacă timpul în preajma oamenilor și să primească atenție și afecțiune. Aceștia sunt adesea descriși drept câini blânzi și toleranți, fiind potriviți și pentru familiile cu copii. Acești câini au o tendință naturală de a fi protectori și de a-și exprima afecțiunea față de cei dragi.

Câinii Saint Bernard sunt inteligenți și capabili de învățare rapidă, dar pot fi, uneori, puțin încăpățânați. Pentru a obține cele mai bune rezultate în dresaj, este recomandată o abordare pozitivă și bazată pe recompense. Dresajul timpuriu și consecvent este esențial pentru a-i ajuta să dezvolte comportamente adecvate și să se integreze în societate. Cu un dresaj corespunzător, acești câini pot deveni ascultători și bine comportați.

Câinii Saint Bernard au nevoie de o socializare adecvată încă de puiuți. Este important să-i expui la diferite medii, oameni și situații pentru a-i ajuta să devină câini siguri și încrezători. Fiind câini de companie, ei au nevoie de interacțiune constantă cu membrii familiei și de oameni noi pentru a-și satisface nevoia lor de afecțiune și conexiune. Sunt câini sensibili la izolare și pot dezvolta comportamente nedorite dacă sunt neglijați din punct de vedere social.

Câinii Saint Bernard sunt, în general, prietenoși și blânzi, dar fiecare individ poate avea propriile trăsături de personalitate. Este important să se acorde atenție specificităților și nevoilor fiecărui câine în parte și să se ofere o educație și îngrijire adecvată. Cu iubire, răbdare și o atitudine pozitivă, un Saint Bernard bine crescut poate aduce bucurie și fericire în viața familiei sale și poate fi un companion de încredere pe termen lung.

Îngrijire și necesități

Activitate fizică și exerciții adecvate pentru câinii Saint Bernard

Deși câinii Saint Bernard au dimensiuni mari, ei nu necesită în mod necesar exerciții intense sau lungi perioade de alergare. Cu toate acestea, ei au nevoie de activitate fizică regulată pentru a-și menține greutatea în limite sănătoase și pentru a-și păstra starea de bine. Plimbările zilnice, sesiunile de joc și sesiunile de dresaj pot satisface necesitățile lor de mișcare și stimulare mentală. Este important să se evite exercițiile prea intense, în special în timpul verii, deoarece câinii pot avea dificultăți în reglarea temperaturii corpului lor.

Hrănirea și dieta corespunzătoare

Datorită dimensiunilor lor mari, câinii Saint Bernard au nevoie de o dietă echilibrată și adecvată pentru a-și menține sănătatea și greutatea optimă. Hrana trebuie să fie bogată în nutrienți și să fie adaptată vârstei, nivelului de activitate și stării de sănătate a câinelui. Este important să se ofere porții regulate și să se evite supraalimentarea, deoarece câinii Saint Bernard pot fi predispuși la obezitate. Vă recomandăm Winner Plus Adult Large Breed o hrană super premium pentru câini de rase mari.

Probleme de sănătate specifice rasei și îngrijirea veterinară necesară

Câinii Saint Bernard sunt predispuși la anumite probleme de sănătate specifice rasei. Printre acestea se numără displazia de șold și de cot, torsionarea gastrică, probleme oculare (cum ar fi ectropionul și entropionul) și probleme cardiace. Este important ca proprietarii să acorde o atenție deosebită sănătății lor și să efectueze vizite regulate la medicul veterinar pentru examene preventive. Îngrijirea dentară regulată, toaletarea adecvată și verificarea regulată a urechilor și ochilor sunt, de asemenea, importante pentru menținerea sănătății generale a câinilor Saint Bernard.

Lista de verificare pentru îngrijirea câinelui Saint Bernard:

  1. Asigurați-vă că are acces la suficientă mișcare și exercițiu fizic în funcție de nevoile sale.
  2. Furnizați o dietă echilibrată și adecvată pentru dimensiunea și starea de sănătate a câinelui.
  3. Acordați atenție igienei dentare.
  4. Efectuați toaleta adecvată, inclusiv tunderea blănii și curățarea urechilor
  5. Furnizați oportunități de socializare adecvată pentru câinele dvs. Saint Bernard, expunându-l la diferite medii, oameni și animale.
  6. Mențineți un program regulat de vizite la veterinar pentru examene preventive și vaccinări.
  7. Acordați atenție și îngrijire corespunzătoare a ochilor și urechilor câinelui, verificându-le periodic pentru semne de infecții sau iritații.
  8. Monitorizați greutatea câinelui și oferiți-i porții de hrană adecvate pentru a preveni supraponderabilitatea.
  9. Asigurați-vă că are acces la apă curată și proaspătă în mod constant.
  10. Furnizați un loc confortabil și sigur pentru odihnă și somn, cum ar fi o cușcă sau un pat adecvat mărimii lui.

Este important să ne amintim că nevoile și cerințele câinilor pot varia în funcție de vârstă, starea de sănătate și caracteristicile individuale. Consultați întotdeauna medicul veterinar pentru recomandări specifice și personalizate pentru câinele dvs. Saint Bernard. Prin oferirea unei îngrijiri corespunzătoare și iubire necondiționată, veți asigura o viață sănătoasă și fericită pentru câinele dvs. Saint Bernard.

San Bernard
Photo by Ethen Dell on Unsplash

Saint Bernard în rolul de animal de companie

Relația strânsă cu familia și copiii

Câinii Saint Bernard sunt cunoscuți pentru devotamentul și afecțiunea lor față de familia lor umană. Acești câini sunt extrem de legați de membrii familiei și își dezvoltă o legătură puternică cu copiii. Sunt în general blânzi și toleranți cu cei mici și au tendința de a fi protectori. Deși pot fi câini de dimensiuni mari, Saint Bernarzii sunt adesea înțelepți și blânzi în interacțiunile cu copiii, oferindu-le un sentiment de siguranță și confort.

Adaptabilitatea în medii diferite

Unul dintre avantajele câinilor Saint Bernard ca animale de companie este adaptabilitatea lor în diferite medii. Chiar dacă acești câini sunt originari din regiuni montane, ei se pot adapta și în medii urbane sau suburbane, cu condiția să primească suficientă activitate fizică și atenție. Cu toate acestea, este important să se asigure un spațiu adecvat în casă și în curte pentru a le permite să se miște și să se simtă confortabil.

Importanța socializării timpurii și a dresajului

Pentru a avea un Saint Bernard fericit și bine adaptat, este esențială socializarea timpurie și dresajul corespunzător. Deoarece acești câini pot fi de dimensiuni mari și puternici, este important să îi înveți reguli de comportament și limite încă de la o vârstă fragedă. Socializarea îi ajută să se simtă confortabil în preajma altor animale și oameni, reducând riscul comportamentelor nedorite. Dresajul, bazat pe metode pozitive și consistente, îi ajută să devină câini ascultători și bine educați.

Implicarea în activități și sporturi canine

Câinii Saint Bernard pot fi implicați și în diferite activități și sporturi canine, oferindu-le ocazia de a-și folosi capacitățile fizice și intelectuale. Acești câini pot excela în trageri cu sania, muncă de tracțiune sau terapie asistată de animale. Participarea la astfel de activități nu doar că îi menține activi, dar îi și ajută să-și dezvolte abilitățile și încrederea în sine.

 

În concluzie câinele Saint Bernard este o rasă de câini extraordinară, cu o istorie bogată și trăsături unice. Acești câini impresionează prin dimensiunea lor masivă, dar sunt la fel de recunoscuți și pentru inima lor blândă și natura iubitoare. Fiind câini de încredere și loiali, Saint Bernard își găsesc adesea locul în familii care caută un companion fidel și devotat. Cu o pregătire adecvată și îngrijire corespunzătoare, acești câini pot aduce bucurie și fericire în viața oricărei persoane norocoase să îi aibă alături.

Caini Rase de caini Rase De Caini De Paza Rase de caini gigant Rase de caini mari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Cum invatam un catelus sa faca pipi pe pled in 6 pasi simpli
Articolul următor
Pisica Korat – Eleganță și Mister împletite într-o singură blană