LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Cum invatam un catelus sa faca pipi pe pled in 6 pasi simpli

Cum sa inveti un catelus sa faca pipi pe pled

Dresarea unui cățeluș să facă pipi pe un pled poate fi o sarcină dificilă, dar nu este imposibilă. Iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru a încerca să îl înveți acest lucru:

 1. Alege pledul potrivit: Asigură-te că pledul pe care îl folosești poate fi spălat și că este confortabil pentru cățelușul tău. Evită pledurile scumpe, deoarece pot fi deteriorate în timpul procesului de învățare.
 2. Locația potrivită: Alege un loc în casă unde să plasezi pledul. Acesta ar trebui să fie ușor accesibil pentru cățeluș și să fie într-o zonă ușor de curățat, în cazul în care mai apare vreo scurgere.
 3. Supervizare și recompense: Atunci când cățelușul tău este în zonă, supraveghează-l cu atenție. Dacă observi că începe să facă pipi în altă parte decât pe pled, atrage-i atenția și mută-l imediat pe pled. Dacă acesta își termină treaba pe pled, laudă-l și recompensează-l cu o recompensă sau cu cuvinte de încurajare. Repetă acest proces de fiecare dată când cățelușul face pipi în locul potrivit.
 4. Prevenirea accidentelor: Pe măsură ce cățelușul tău începe să învețe, asigură-te că supraveghezi cu atenție și îl îndrumi spre pled de fiecare dată când dorește să facă pipi. Evită situațiile în care să poată face greșeli, cum ar fi să îl lași nesupravegheat în alte camere din casă.
 5. Răbdare și consecvență: Dresarea unui cățeluș necesită timp și consecvență. Fii răbdător și nu te descuraja în cazul în care apar accidente. Reacționează calm și corectează-i comportamentul de fiecare dată.
 6. Curățenie adecvată: În cazul în care apare vreo scurgere în afara pledului, curăță imediat zona cu un produs de curățare adecvat pentru a elimina mirosul și a preveni repetarea comportamentului.

Este important să menționez că dresarea unui cățeluș poate fi un proces individual și poate dura mai mult timp pentru unii câini decât pentru alții. Dacă ai dificultăți în a-l învăța pe cățeluș să facă pipi pe pled, poți consulta și un dresor profesionist pentru sfaturi suplimentare și asistență personalizată.

În continuarea îți prezentăm câteva sfaturi suplimentare pentru a te ajuta să-ți dresezi cățelușul să facă pipi pe pled:

 • Program de hrănire regulat: Menține un program regulat de hrană pentru cățelușul tău. Hrănirea la ore fixe poate ajuta la stabilirea unui program de eliminare mai predictibil. Oferă-i mâncare în același interval orar și scoate-l afară sau îl ghidează către pled după ce mănâncă, deoarece mulți câini simt nevoia de a face pipi după masă.
 • Fii atent la semnele cățelușului: Fii atent la semnele pe care cățelușul tău le dă atunci când are nevoie să facă pipi, cum ar fi mișcări neliniștite, mârâit, mers în jurul pledului sau mirosirea zonei. Cu cât identifici mai repede semnele cățelușului, cu atât vei putea interveni mai prompt și îl vei ghida către pled.
 • Ieșiri regulate afară: Scoate cățelușul regulat afară pentru a face pipi. Alege momente cheie, cum ar fi imediat după trezirea din somn, după sesiuni de joacă intense sau după perioade mai lungi de inactivitate. Aceste momente sunt adesea asociate cu nevoia de a elimina.
 • Nu pedepsi cățelușul: Evită să pedepsești sau să strigi la cățeluș în cazul în care face greșeli și nu reușește să facă pipi pe pled. Pedepsirea negativă poate duce la anxietate și poate înrăutăți situația. În schimb, concentrează-te pe recompensarea și încurajarea comportamentului corect.
 • Utilizează covorașe de iarbă (grass pads): Dacă nu ai posibilitatea să-l scoți afară în mod regulat sau dacă locuiești într-un apartament, poți utiliza un covoraș special (grass pads) pentru cățeluși. Acestea sunt suprafețe cu aspect de iarbă pe care cățelușul le poate utiliza pentru a face pipi în interiorul casei.
covoras de iarba pentru caini
covoras de iarba pentru caini
Sfaturi pentru dresajul câinilor Viață cu câini

Comentarii

 • Advertoriale.pro ,

  Dresarea unui catelus sa faca pipi pe un pled poate fi un proces greu, dar il poti face mai usor daca ai rabdare, iti mentii consecventa si faci alegerile corecte. Aceste sugestii sunt perfecte pentru cei care se confrunta cu perioade de dresaj dificile!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Copoiul Ardelenesc: O bijuterie a câinilor de vânătoare
Articolul următor
Câinele Saint Bernard: O inimă blândă și un companion de încredere