LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Faceti Cunostinta Cu Rasa Bichon Maltez

bichon-maltez-alb

Bichon Maltez este un caine de companie veritabil, una din cele mai vechi rase de caini mici. Aristotel il numea “favoritul doamnelor”.

Caracteristici Fizice Bichon Maltez

Adevarata bijuterie in miniatura, este un caine extrem de elegant, avand intregul corp, capul, coada si picioarele pana la labe acoperite cu par lung care poate ajunge pana aproape de sol. Capul este proportionat fata de corp, craniul lat si plat, botul destul de lung, proportionat fata de cap, acoperit cu par lung, nasul negru, bine dezvoltat, cu narile deschise.

Ochii sunt foarte expresivi si inteligenti, rotunzi si mari, de culoare inchisa. Urechile de forma aproape triunghiulara, atasate sus, de lungime mijlocie, atarna lateral, acoperite cu par lung, ondulat, care ajunge pana la umeri. Trupul este de forma patrata, pieptul adanc, ajungand pana la coate, spatele drept.
Picioarele anterioare sunt drepte si scurte iar cele posterioare puternice, musculoase, cu jaretul in unghi, labele fiind rotunde.

Coada este destul de lunga, purtata covrig deasupra spatelui, acoperita cu franjuri bogate. Parul lung, fin, matasos, des, stralucitor si foarte bogat, este uneori ondulat.

Bichon Maltez Personalitate

Este un caine inteligent, vioi, istet, jucaus, foarte prietenos, sociabil, sensibil. Este ascultator, afectuos si foarte devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, dar destul de precaut si vigilent cu strainii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Blana acestui caine necesita periaj si pieptanat zilnic si spalat regulat. Se va indeparta parul crescut in exces la colturile ochilor, in urechi, dintre pernutele de la picioare. Nu naparleste in mod obisnuit dar parul mort se inlatura prin periere. Parul de pe frunte se prinde cu o bentita sau fundita pentru a nu acoperi ochii. Petele de lacrimi pot fi sterse daca sunt inestetice cu solutii speciale.

 

catelus-bichon-maltez

from PxHere

Conditii de viata

Este un caine care se simte foarte bine intr-un apartament, alaturi de un stapan iubitor, afectuos si care are suficient timp zilnic pentru a ingriji cainele. Are un nivel de activitate scazut dar nu refuza cand si cand o plimbare mai lunga. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj

Bichon Maltez se poate dresa foarte usor, invata repede si este foarte inteligent. Este o rasa care asculta foarte repede, invata repede trucuri de aceea este folosit in terapie si in spectacole.

Un bichon maltez are nevoie de un dresaj bland si ferm, este foarte sensibil la dojeneli iar corectiile negative vor avea un efect negativ asupra dezvoltarii catelusului. Stapanul sau dresorul are nevoie de o lesa atunci cand începe dresajul, insa poate deveni o alegere personala, in functie de cerintele catelusului. Dresajul Bichonului maltez functioneaza foarte bine daca se ofera recompense comestibile. Inarmarea pozitiva si dresajul bland cu persistenta si rabdare sunt recomandarile pentru acest caine. Si bineinteles, cu multa dragoste.

Istoric

Intre rasele Bichon, Maltezul este cel mai vechi. Exista in epoca faraonilor. Urme ale acestor caini s-au gasit in Egipt si Grecia cu 350 de ani inaintea erei noastre. In mormantul lui Ramses al II-lea s-au gasit statuete care reprezentau acest tip de caine. Sunt atestari din care rezulta ca era cunoscut in Italia in epoca imparatului Claudius, in anul 45 inaintea erei noastre.

Aristotel il numea “favoritul doamnelor”.

Catre anul 150 inaintea erei noastre, Strahan descria acest caine sub numele de “Caine de Melita” (Melita fiind numele latin al insulei Malta).
Multi specialisti sustin ca Maltezul actual ar fi descendentul cainelui descris de Strabon.

Un tablou al lui Titian, pictat in 1576, reprezinta un Bichon Maltez foarte asemanator, atat cu cainele descris de Strahan, cat si cu Maltezul de astazi. A fost cainele cel mai indragit in Evul Mediu, in epoca Renasterii si continua sa fie si astazi.

Standardele Rasei Bichon Maltez

  • Origine: nu este stabilita
  • Inaltime Mascul: 21 – 25 cm, Femela: 20 – 23 cm
  • Durata de viata: 12 – 15 ani
  • Greutate Mascul: 3 – 4 kg, Femela: 3 – 4 kg
  • Culoare: alb

pui-bichon-maltez-in-iarba

from PxHere

Rase de caini Rase De Caini Mici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Faceti Cunostinta Cu Rasa Pomeranian
Articolul următor
Caine Sau Cel Mai Bun Prieten Al Omului?