LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Cum Sa Dresezi Un Caine? Comanda Aport

comanda aport dresaj canin

Cum să dresezi un câine? Comanda Aport

Cum să dresezi un câine? Citește acest articol despre comanda aport, o metodă bună atât de exercițiu mental cât și fizic. Structurată în mod corespunzător, este de asemenea, un mod grozav de a exercita controlul prin impuls și ascultarea consistentă. Structurată în mod necorespunzător, se poate transforma într-un joc distractiv (pentru câinele tău) de a sta cât mai departe de tine! Urmați acești pași pentru a-l învăța această activitate!

Înainte de a începe să-ți înveți câinele comanda Aport ai nevoie de:

 1. Două mingi (sau două obiecte la fel).
 2. O lesă flexibilă și lungă.
 3. Sesiuni de practică de 4 până la 15 minute pentru început.

Noțiuni de bază

 1. Atașează lesa câinelui. Aceasta are rolul de a nu-i permite acestuia să fure mingea și să fugă cu ea. De asemenea, va ține câinele mai aproape și-l va face să fie mai atent la tine, făcând astfel sesiunile de antrenament mai eficiente.
 2. Scoate o minge și arată-i-o. Dacă este necesar joacă-te cu ea ca să-l faci și pe el să fie interesat.
 3. Îndeamnă câinele să stea.
 4. De îndată ce câinele stă, spune-i “bravo!” și aruncă mingea la 2-3 metri de tine. Prin menținerea distanței cât mai mică, veți putea face un număr mai mare de repetări într-un timp mai scurt și astfel eficiența acestui exercițiu va fi mai mare.
 5. Odată ce câinele a luat mingea, laudă-l calm, întoarce-ți corpul în lateral, lovește-ți ușor coapsa cu palma și îndepărtează-te un pic. Încurajează-ți câinele să te urmeze / să se întoarcă la tine. (Întoarcerea în lateral și îndepărtarea ușoară, de fapt, iți încurajează câinele să te urmeze, lucru foarte important!)
 6. În timp ce câinele se întoarce la tine, scoate a doua minge, dar nu lăsa s-o vadă și el. Dacă acesta nu lasă prima minge jos după ce s-a întors, prezintă-i a doua minge. Atunci câinele tău va lăsa prima minge pentru aceasta!
 7. Imediat ce câinele lasă mingea jos, spune-i “bravo” și aruncă mingea din mână la 4-5 metri de tine.
 8. În timp ce câinele aleargă după minge, tu ridică prima minge.
 9. Repetă pașii de la 5 la 8 de mai multe ori!

Cum renunțăm treptat la a doua minge

 1. După câteva ședințe, în loc să mai prezinți a doua minge ca să determini câinele să renunțe la prima minge, fă-l să aștepte. Când câinele se întoarce la tine cu mingea în gură, stai acolo și uită-te la el sau uită-te în altă parte. Nu vorbi, doar așteaptă! Ar putea dura câteva secunde sau mai mult. Așteaptă!
 2. Când câinele lasă mingea jos, aruncă imediat a doua minge. Acum vă învățați câinele că prin faptul că el lasă mingea jos va mai primi încă o aruncare. Acțiunile sale (prin a lăsa mingea jos) au consecințe bune (o altă oportunitate de a aduce mingea!).
 3. După câteva sesiuni, odată ce câinele tău se întoarce mereu și în mod automat lasă mingea jos la întoarcere, puteți să renunțați să mai folosiți a doua minge.

Avansează cu exercițiul – Perfecționează comanda aport

 1. Începe să mărești distanța la care arunci mingea.
 2. Scoate lesa doar dacă ești sigur că se va întoarce câinele la tine.
 3. Începe să-i dai și alte comenzi, în timp ce așteaptă să arunci mingea spune-i să “stea”. El te va asculta știind că va mai primi o aruncare.

Distracție plăcută!

Sfaturi pentru dresajul câinilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Scopul unui caine?! Explicat de un copil de 6 ani
Articolul următor
Rase de caini mici Ideale pentru apartament