LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Cum sa ai grija de o pisica fara par?

cum sa ai grija de o pisica fara par 61fd5f5035547 - Cum sa ai grija de o pisica fara par?

Pisicile fără păr și-au câștigat popularitatea de-a lungul anilor. Acest fenomen se datorează, în principal, personalității lor prietenoase și sociabile. Cu toate acestea, indiferent de rasa de pisică fără blană care te-a cucerit, există câteva aspecte pe care ar trebui să le cunoști cu privire la îngrijirea lor înainte de a adopta o astfel de pisică. O pisică fără blană poate necesita mai multă atenție și întreținere decât ai anticipa.

Cum menținem pielea pisicii fără păr sănătoasă?

La fel ca și la oameni, pielea pisicilor secretă uleiuri. Cu toate acestea, o pisică fără blană nu poate elimina singură aceste uleiuri de pe piele. Ca rezultat, pisica ta fără blană va acumula treptat aceste uleiuri pe piele. Pentru a ajuta la gestionarea acestor uleiuri, pisicile fără blană necesită băi săptămânale folosind apă caldă și șampon hipoalergenic, fără coloranți și substanțe chimice. În timpul băii, este esențial să te asiguri că clătești complet șamponul de pe pielea pisicii. Dacă șamponul rămâne pe piele pentru prea mult timp, acesta poate provoca iritații.

La fel de important este să te asiguri că pisica ta este complet uscată după baie pentru a evita ca aceasta să răcească. O ștergere blândă cu un prosop curat ar trebui să fie suficientă. Atunci când nu se efectuează băi regulate, pisicile fără blană pot dezvolta acnee și puncte negre, la fel ca oamenii. Dacă observi că pisica ta dezvoltă astfel de probleme, le poți curăța ușor cu apă caldă și săpun antibacterian. În cazul în care acestea nu dispar, o vizită la veterinar pentru o evaluare ar putea fi necesară.

Pisicile cu păr nu doar că beneficiază de blana care ajută la îndepărtarea uleiurilor naturale de pe pielea lor, ci și de părul din urechi care contribuie la curățarea murdăriei și detritusului. Fără acest păr, urechile pisicii fără blană se pot murdări destul de repede. Pentru a menține curățenia urechilor pisicii, ai nevoie de produse speciale pentru curățarea urechilor pentru animale, bile de bumbac sau discuri de bumbac. Există metode care implică introducerea dispozitivului de curățare direct în ureche, dar majoritatea pisicilor nu sunt prea încântate de aceasta. În schimb, poți înmuia un disc de bumbac sau o bilă de bumbac în soluția de curățare a urechilor și să ștergi cu delicatețe pentru a elimina murdăria.

Menținerea unghiilor tăiate

La fel ca în cazul oricărei pisici, tăierea regulată a ghearelor va ajuta la prevenirea zgârierii mobilei, precum și la evitarea unghiilor dureroase. Pentru pisicile fără blană, este crucial să menții unghiile tăiate, deoarece, fără o barieră de blană, o pisică cu unghii lungi își poate provoca accidental răni. Aceste răni pot fi predispuse la infecții.

Dresajul pisicii tale să tolereze tăierea unghiilor, la fel ca și curățarea urechilor, este mai eficient când pisica este pui, dar asta nu înseamnă că nu poți să încerci să dresezi o pisică adultă pentru a permite această procedură. Dacă întâmpini dificultăți, poți oricând să te adresezi unui veterinar pentru a tăia unghiile pisicii tale.

Asigurarea confortului pisicii fără păr în timpul schimbărilor de temperatură

În lunile de toamnă și iarnă, este important să asiguri pisicii tale accesul la pături călduroase și confortabile pentru pisici. Există chiar pături încălzite pentru pisici disponibile pe piață (care sunt utile și pentru pisicile mai în vârstă cu probleme articulare). De asemenea, ar trebui să ai grijă de pisica ta fără blană în lunile de vară. Asigură-te că au acces la zone răcoroase, fie cu aer condiționat, ventilatoare sau covoare răcoroase speciale. Trebuie să știi că, din cauza pielii lor uleioase, hainele pentru pisici ar putea necesita spălare frecventă.

Pisicile fără blană sunt companioni minunați

Dacă depui efortul necesar, pisicile fără blană pot deveni companioni prietenoși și plăcuți. Ele sunt cunoscute pentru personalitatea lor drăguță și prietenoasă. Acest aspect se datorează, în parte, dorinței lor de a găsi locuri calde pentru a se odihni, dar majoritatea iubitorilor de pisici nu sunt deranjați că pisica lor drăgălașă are această motivație suplimentară pentru a fi alături de ei.

Pisici Pisici Sănătate și Wellness Pisicute Viata cu pisici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Boli de Piele la Caini: Cauze, Tratamente Naturiste si Preventie
Articolul următor
De ce se sperie pisicile de castraveți?