LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Ce Este Pedigree și Importanța Sa pentru Proprietarii de Câini

certificat pedigree mostra

Cuvântul Pedigree este de origine engleză și se referă la certificatul genealogiei câinelui cu ascendență cunoscută. Este unul dintre cei mai importanți indicatori ai originii și calității unui câine, furnizând proprietarilor informații cruciale despre linia genetică a animalului lor de companie.

Certitudinea Originii și Sănătatea Câinelui

Un pedigree autentic atestă puritatea rasei și performanțele câinelui, inclusiv ale ascendenților săi, în competițiile canine. Astfel, proprietarii pot avea certitudinea că animalul lor provine dintr-o linie genetică cunoscută și că îndeplinește standardele rasei. De asemenea, el poate furniza informații importante despre predispoziția la anumite afecțiuni genetice sau ereditare, ajutând proprietarii să anticipeze și să gestioneze mai bine problemele de sănătate ale câinelui lor.

Valoarea în Reproducție și Participarea la Competiții

Pentru cei interesați de reproducție, pedigree-ul este esențial pentru identificarea câinilor de calitate și pentru obținerea de descendenți sănătoși și conformi standardelor rasei. De asemenea, pentru câinii implicați în competiții canine, este adesea un criteriu obligatoriu pentru îndeplinirea cerințelor de participare și pentru acreditarea dreptului de reproducție.

Tipuri de Pedigree și Semnificația Lor

Există două tipuri principale de pedigree: Tipul A și Tipul B. Pedigree-ul de Tip A are completate toate rubricile rezervate celor trei generații de ascendenți: părinți, bunici, străbunici, atât ale masculului cât și ale femelei. Pe de altă parte, pedigree-ul de Tip B presupune că nu se cunosc ascendenții la cel puțin unul dintre subiecți, mascul sau femelă.

Concluzie

Pedigree-ul este mai mult decât o simplă hârtie – este o fereastră către istoria și sănătatea câinelui dumneavoastră. Deținerea unui certificat autentic nu numai că oferă o liniște sufletească proprietarilor, ci și o bază solidă pentru deciziile lor legate de reproducție, sănătate și participarea la competiții. Este un instrument esențial pentru orice iubitor de câini care dorește să-și îmbunătățească experiența cu animalul lor de companie și să contribuie la perpetuarea și îmbunătățirea rasei.

Caini Viață cu câini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Lup Cehoslovac o rasă de câini cu trăsături remarcabile
Articolul următor
Descoperă Cele Mai Iubite 8 Rase de Pisici Tigrate