LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

Cainele Westie: Tot ce trebuie să știi despre această rasă minunată

Westie
  • Origine: Scoția
  • Media de vârstă: 13-15 ani
  • Înălțime: Maxim 28 cm
  • Greutate: Între 5 și 7 kg
  • Temperament: Ambițios, răutăcios, încăpățânat, inteligent, iubitor
  • Dresaj: Este relativ ușor de dresat, se recomandă socializarea de mic
  • Boli specifice: Alergii ale pielii, probleme ale maxilarului
  • Culori: Alb

Dacă sunteți în căutarea unui câine mic, inteligent și plin de personalitate, atunci rasă Westie, sau West Highland White Terrier, ar putea fi alegerea perfectă pentru dvs. În acest articol, vom explora caracteristicile, temperamentul, personalitatea și istoria acestei rase, împreună cu sfaturi despre îngrijire, tunsori și prețuri pentru puii Westie.

Caracteristici și Origine

Westie, sau West Highland White Terrier, este o rasă scotiană cu o istorie fascinantă. Acești câini mici și încrezuți au fost inițial crescuți pentru a vâna animale mici, cum ar fi vulpii și sobolanii. Cu blană albă strălucitoare și urechi ascuțite, acești câini sunt ușor de recunoscut. Blana lor este dublă, având un strat exterior mai aspru și un strat interior mai moale care îi ajută să se protejeze de frig în timpul vânătorii.

În ciuda originilor sale inițiale ca un câine de vânătoare de șoareci, Westie a dezvoltat o capacitate de a gândi independent, o trăsătură pe care o păstrează și astăzi. Instinctul său de a lucra acum se concentrează mai mult pe participarea la competiții de agilitate și obediență, în loc să urmărească rozătoare.

Temperament și Personalitate Westie

Unul dintre aspectele remarcabile ale câinelui Westie este personalitatea sa puternică și plină de viață. Acești câini sunt cunoscuți pentru spiritul lor jucăuș și vesel. Sunt foarte prietenoși și se înțeleg bine cu toată lumea, inclusiv cu copiii. Cu toate acestea, este important să îi supravegheați în preajma copiilor mai mici, deoarece pot deveni prea entuziasmați.

Rasa Westie este caracterizată prin multe trăsături deosebite. Acești câini nu sunt insistenți sau temperamental și nu va cere mereu atenție sau să le oferiți ceva special. Ei nu sunt înclinați să insiste asupra a ceea ce doresc sau să ceară în mod repetat. Westie este înțelept și nu este prea posesiv în ceea ce privește posesiunile sale. Convingerea că ceea ce doriți de la el este în beneficiul său este calea de a obține cooperarea lui.

Westie are o voință puternică și o stima de sine ridicată, ceea ce îi face să fie uneori încăpățânați. Cu toate acestea, această încredere în sine îi ajută să fie câini curajoși și hotărâți, gata să se confrunte cu orice provocare.

Westie – câinele potrivit pentru familii

De asemenea, acești câini pot fi și câini de terapie și uneori se alătură echipelor de căutare și salvare. Sunt cunoscuți pentru abilitățile lor în teste de urmărire a rozătoarelor și altor animale daunătoare. Westie își poate concentra toată energia sa în aceste activități.

Cu toate acestea, în mare parte, Westie este un câine de companie care adoră viața în familie și se distrează alături de aceasta. Este un câine sociabil care se înțelege bine cu toată lumea, inclusiv cu străinii, și nu are tendința de a-și desemna un singur stăpân în familie.

Este afectuos cu copiii de toate vârstele și poate coexista în armonie cu copiii mai mari. De asemenea, se înțelege bine cu alți câini pe care îi întâlnește în afara casei, cu excepția cazului în care există un alt mascul în grupul de câini. Cu toate acestea, trebuie avut grijă atunci când este lăsat în prezența animalelor mici care aleargă liber, cum ar fi iepurii sau gerbilii, deoarece are un instinct puternic de a-i urmări. În general, Westie se comportă prietenos cu pisicile, cu excepția cazului în care acestea fug de el, caz în care ar putea încerca să le alerge.

Westie un câine de interior

Indiferent de mediu, Westie se simte bine și poate să se adapteze fie la viața de oraș, fie la cea de la țară. Cu toate acestea, indiferent de locul unde trăiește, ar trebui să locuiască în interior, alături de familia sa, nu afară. Este un câine de apartament excelent, în special dacă este instruit corect pentru a nu lătra. Poate fi lăsat singur acasă în timp ce stăpânii sunt la serviciu, cu condiția să primească stimulare adecvată și să se asigure că este în siguranță. În plus, îi place să călătorească, fie că este vorba despre vacanțe lungi sau scurte. Dresajul este ușor cu Westie, deoarece este un câine inteligent și învață rapid. Cu toate acestea, dresajul trebuie să fie pozitiv și consecvent pentru a avea succes. Acest câine răspunde bine la dresajul cu ajutorul unui aparat de emitere a sunetelor sau clicurilor.

Westie este un câine de pază eficient și va lătra cu siguranță atunci când va vedea sau auzi ceva suspect, cum ar fi oaspeții, poștașul sau alți câini care trec pe lângă casă. Unii pot chiar să latre la insecte care zboară în jur. Cu un dresaj corespunzător, poate fi învățat să latre o singură dată când observă ceva. Acești câini pot fi destul de zgomotoși.

Când este lăsat singur acasă, trebuie să i se ofere jucării distractive și sigure pentru a-l menține ocupat și pentru a preveni plictiseala. Poate fi lăsat singur acasă cu ușurință, cu condiția să fie stimulat și să se asigure că este într-un mediu sigur. Westie este adaptabil și poate locui în diverse tipuri de locuințe, inclusiv apartamente, dar trebuie să fie instruit să nu latre pentru a evita conflictele cu vecinii.

Deși nu necesită multă activitate fizică în casă, este important să-l plimbați zilnic sau de două ori pe zi pentru a-l menține sănătos și fericit.

Ingrijire și Tunsori

Îngrijirea unui Westie necesită atenție la blana lor. Blana lor albă și strălucitoare trebuie să fie periată și îngrijită regulat pentru a evita încâlcirea și murdăria. Un aspect important al îngrijirii Westie este tunderea lor. Câinii de spectacol sunt tunși într-un mod specific pentru a-și evidenția forma distinctivă a capului. În plus, urechile și picioarele trebuie tunse pentru a le menține curate și ordonate.

Prețuri pentru Puii Westie

Costul unui pui de Westie poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv locația geografică, calitatea și istoria crescătorului. În general, puii din linii de sânge de înaltă calitate pot avea prețuri mai mari. Este important să căutați un crescător de încredere care efectuează teste de sănătate pentru părinți și oferă toate informațiile necesare pentru a vă asigura că achiziționați un pui sănătos și fericit.

În concluzie, Westie este o rasă minunată de câini cu o personalitate veselă și jucăușă. Cu îngrijire adecvată și atenție la detaliile tunsorii, acești câini pot aduce bucurie în viața oricui. Cu puțină cercetare și grijă, puteți găsi un pui de Westie care să devină un companion devotat pentru mulți ani înainte.

Caini Rase de caini Rase De Caini Mici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Rasa de caini Basenji: Istorie, Personalitate si Ingrijire
Articolul următor
Presa Canario: Caracteristici, Temperament și Istorie Fascinantă