LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 250LEI!

Coș de cumpărături
0,00 lei

6 motive pentru care câinele se holbează la perete

6 motive pentru care cainele tau se uita la perete 61fea141ebd0b - 6 motive pentru care câinele se holbează la perete

Câinii pot prezenta o varietate de comportamente care pot părea ciudate pentru oameni. Unele dintre aceste comportamente, cum ar fi holbatul la perete, pot fi complet normale sau pot avea motive valide pentru a apărea, în timp ce altele pot fi un indiciu al unei probleme. Dacă observi, de exemplu, că în timp ce te uiți la emisiunea ta preferată, câinele tău se uită la perete unde pare să nu fie nimic interesant, probabil că nu trebuie să-ți faci griji. Totuși, e bine să știi motivul.

De ce se holbează câinii la pereți?

Câinii se pot uita intermitent la un perete, iar acest comportament poate fi îngrijorător pentru proprietarul unui animal de companie. Uneori, motivul pentru care un câine se uită la un perete este pur și simplu pentru că vede sau aude ceva. În alte cazuri, acest comportament poate fi de fapt un semn de confuzie sau disfuncție cognitivă, o tulburare convulsivă sau un comportament obișnuit care s-a dezvoltat în timp.

1. Ei Aud Ceva

Ocazional, insectele și rozătoarele pot pătrunde în pereți. Dacă câinele tău aude ceva mișcându-se sau zgâriind în interiorul unui perete, poate merge să investigheze și apoi să se uite la el. Câinii sunt capabili să audă mult mai bine decât oamenii, așa că, chiar dacă nu auzi nimic, câinele tău aude. Dacă observați că acest lucru se întâmplă des, este posibil să doriți să analizați o posibilă problemă a dăunătorilor.

2. Ei Văd Ceva

Insectele care se târăsc, umbrele și luminile care strălucesc pe un perete pot atrage atenția câinelui tău și îl pot determina să se uite la el. Este posibil să nu observați distracția exactă la început, dar dacă vă uitați unde se uită câinele dvs., este posibil să găsiți motivul privirii.

3. Disfuncție Cognitivă Canină

Denumită și demența câinelui, disfuncția cognitivă canină (CCD) poate face ca un câine să fie confuz sau să facă lucruri fără o explicație logică. Unii câini cu disfuncție cognitivă vor lătra fără un motiv aparent, vor urina în casă, și chiar se vor uita la pereți. Similar persoanelor cu boala Alzheimer, disfuncția cognitivă nu este pe deplin înțeleasă, dar este cauzată de modificări ale creierului pe măsură ce câinele îmbătrânește. Există câteva suplimente și diete care conțin ingrediente care pot ajuta câinii cu CCD și ar trebui să discutați aceste opțiuni cu medicul veterinar.

4. Convulsii

În timp ce mulți oameni cred că o convulsie este doar o tremurătură incontrolabilă și o pierdere temporară a cunoștinței, convulsiile se pot prezenta de fapt într-o varietate de moduri. Convulsiile focale sau parțiale, de exemplu, pot fi foarte subtile și chiar pot face ca câinele să înghețe în timp ce se ridică și se uită în spațiu. Dacă acest tip de convulsii apare la câinele dvs. și se întâmplă să stea în fața unui perete, o criză poate arăta ca și cum câinele dvs. se uită la perete.

Câinii pot avea convulsii din mai multe motive, dar dacă câinele dumneavoastră are una care durează mai mult de cinci minute sau are mai multe convulsii într-o perioadă de 24 de ore, ar trebui să vă aduceți câinele să vedeți un medic veterinar. Dacă o toxină nu este o cauză suspectată a crizei, medicamentele, suplimentele, o modificare a dietei și diferite teste de diagnostic pot fi justificate.

5. Comportamentul Compulsiv

Comportamentele compulsive sunt obiceiuri proaste care nu au ca rezultat niciun fel de recompensă pentru un câine, dar continuă să o facă. Linsul, lătratul, învârtirea în cerc, ritmul și chiar privirea la un anumit loc pot deveni un comportament obișnuit sau compulsiv pentru un câine. Acest comportament poate avea o predispoziție genetică, dar, din fericire, a privi un perete nu are de obicei niciun fel de consecințe negative.

6. Căutarea Atenției

În timp ce a te uita la un perete poate să nu pară un comportament care ar răsplăti un câine cu atenție, dacă câinele tău ar fi primit cumva atenție în mod obișnuit atunci când s-a uitat la un anumit perete, atunci acesta ar putea fi un comportament de căutare a atenției. De exemplu, dacă aveți o cameră pentru câini care distribuie dulce, montată pe un raft sau pe un perete, este posibil ca câinele dvs. să nu știe de unde provine tratarea și să asocieze peretele din apropierea locului în care acesta apare ca sursă. Dacă câinele tău dorește un răsfăț, s-ar putea să se uite la perete. Pentru a evita consolidarea acestui tip de comportament, asigurați-vă că câinele dvs. nu primește întotdeauna un răsfăț sau o atenție în același loc din casa dvs.

Dacă ești îngrijorat că câinele tău se uită la un perete din cauza unei probleme medicale, programează o întâlnire cu medicul veterinar. Înainte de a presupune că este pur și simplu un comportament nedorit, asigurați-vă că nu există un motiv medical pentru ca acesta să apară. Un consult veterinar poate oferi claritate și pace de spirit în ceea ce privește sănătatea și comportamentul câinelui tău.

În concluzie, privitul unui perete poate părea un comportament ciudat al câinilor, dar poate avea mai multe motive, de la simpla investigare a sunetelor și mirosurilor la manifestarea unui comportament compulsiv sau semnale ale unor probleme medicale. În oricare dintre aceste cazuri, este important să observi comportamentul câinelui tău cu atenție și să consulți un medic veterinar dacă ai dubii cu privire la sănătatea sau starea de bine a animalului tău de companie.

Caini Sănătate pentru câini Viață cu câini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul precedent
Castrarea si sterilizarea cainilor
Articolul următor
Rasa de caini Basenji: Istorie, Personalitate si Ingrijire